Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2015-ös draft értékelő

2015. május 04. - Asbee

Gyorsan elment ez a három nap, egyik kör követte a másikat, jöjjön hát az idei draft értékelése!

1/9: Ereck Flowers OT, Miami

Két opció volt, a támadófal és a védelem. A hírek szerint Brandon Scherff lett volna a választásunk, ő azonban Washingtonban kötött ki, így Flowers volt a következő elérhető falember. Kicsit reach, de más választás nem nagyon volt, talán még Bud Dupree jöhetett volna szóba. Ha nem tudsz hova húzni, akkor válaszd ki a legjobb támadó vagy védő falembert, tartja a mondás. Ez így is lett, ráadásul egy lyukat be kellett tömni az offensive line-ban, erre pedig Flowers alkalmas lehet. Kezdetben guard vagy jobb oldali tackle lesz, de a terv szerint idővel Will Beatty helyét veszi majd át a vakoldalon. Kiváló ereje van, remekül tudja támogatni a futásokat és fel tud érni a második vonalba is. Ugyanakkor még nem kész játékos, a passzblokkolásban fejlődnie kell és az is lehet, hogy a szezont csak a cserepadon kezdi meg. Látszik a tudatos munka, Justin Pugh és Weston Richburg után ő a következő játékos akit a draft korai szakaszában választottunk ki a falemberek közül. Nem ez volt a draft legvonzóbb húzása, de néhány év múlva jó eséllyel kellemes emlékként gondolhatunk rá vissza.

Értékelés: B-


2/33: Landon Collins SS, Alabama

Trade után sikerült megszerezni az All-American safety-t, a Titans a 2., a 4. és egyik 7. körös választásunkkal gazdagodott, mi pedig a második kör elejére léptünk fel. Nem is olyan rég még top 10-es játékos volt Collins, majd egyre csökkent az értéke, de azt nem sokan várták volna, hogy egészen a második körig csúszik. Agresszív stílusban játszik, hihetetlen nagyokat képes ütközni. A boxhoz közel érzi magát igazán jól, a szereléseket magabiztosan abszolválja nyílt területen is. Hiányossága coverage-ben van, a játék ezen elemében alapos fejlődésre lesz szüksége. Ennek ellenére remek értéket képvisel a második kör elején és jelen pillanatban nagyon nagy húzásnak érzem ezt a cserét. Szükség volt a poszt megerősítésére és már az első nap a kezdőben találhatja magát Collins.

Értékelés: A


3/74: Owamagbe Odighizuwa DE, UCLA

Egy újabb olyan választás, amely szintén remek lépésnek tűnik. Az 1-2. kör környékére várták az afrikai származású játékost, ő azonban a harmadik körig csúszott. Hogy ennek mi lehetett az oka nem tudni, de korábbi csípőműtétje szerepet játszhatott benne. Orvosi stábunk jól letesztelte a játékost, így ezzel valószínűleg nem lesz már problémája (pláne ha azt nézzük, hogy a beavatkozás után 2014-ben eddigi legjobb évét futotta). Mind a passz mind a futás ellen hatásosan tud játszani, igaz előbbiben van még mit fejlődnie. A választás kicsit hasonlít a két évvel ezelőtti Damontre Moore pickhez, akit szintén korábbra vártak. Ahogy neki, úgy Odighizuwa-nak sem kell rögtön berobbannia, JPP és Ayers mögött elsőként a rotációba kell bekerülnie. Megszerzésével a harmadik körben is sikerült egy olyan játékost találni, akit már az első napon is kiválaszthattak volna.

Értékelés: A+


5/144: Mykkele Thompson FS, Texas

Kissé érthetetlen pick. Benn volt még Derron Smith vagy Cedric Thompson, de meg kell említeni Cody Prewitt és Durrell Eskridge nevét is, akik ketten végül draftolatlanok lettek. Mykkele Thompson felemás teljesítményt nyújtott a Texas-ban. Ugyan 3 produktív éven van túl, de a nagy játékok hiányoztak, ez idő alatt mindössze két INT-t szorgoskodott össze. Mentalitásával vélhetően nincs baj és sokoldalúsága is dicsérendő, hiszen cornerback poszton is pályára léphetett. Vannak blokkolt puntjai is, ami próbálja megmagyarázni a picket, de ezen nincs mit szépíteni, legjobb esetben is csak special teamer lehet belőle a profik között:

Értékelés: D


6/186: Geremy Davis WR, Connecticut

Davis-től sem voltak annyira elájulva a szakértők, bár ő azért jobb értéket képvisel Thompsonnál. Ránézésre robosztus testalkatú játékos, aki sok időt tölthetett a konditeremben, hiszen fekvenyomásban brillírozott. Sajnos a pályán nem mindig volt ilyen jó és 2013 után a teljesítménye is visszaesett, valamint egy sérülés is hátráltatta. Csapatának egyik kapitánya volt és házon belül ki is tudott emelkedni, de kezdetben valószínűleg neki is a special teammel kell beérnie.

Értkelés: C+


7/226: Bobby Hart G, Florida State

Mindössze 20 éves játékos, akinek 37 mérkőzés van a háta mögött kezdőként. Egyetemen tackle volt, a profik között valószínűleg guard lesz. A pass protecitonnel néha meggyűlt a baja, ezért eggyel beljebb nagyobb sikereket érhet el. Teste még mindig növésben van, bár 6'5" magasságára és 329 lb tömegére nem hiszem, hogy panasz lehet. Nyilvánvalóan nem lesz rögtön kezdő, de az esély megvan benne, hogy NFL szinten is kezdővé váljon, ehhez azonban komoly munkára lesz szükség tőle és az edzőktől is.

Értékelés: B


Összesítés

Egy tipikus Giants draftot láthattunk. Az első kör felemásan alakult, de Ereck Flowers draftolása célszerű döntés volt. A 2. nap meseszerűen nézett ki, senki sem gondolta volna, hogy Landon Collins és Owamagbe Odighizuwa is nálunk köt ki. Előbbi rögtön kezdővé válhat. A harmadik napon kijött a vezetésen a másnap, Mykkele Thompson megszerzését nehéz lesz megmagyarázni és Geremy Davis helyén is lett volna jobb alternatíva. Az utolsó körben valamelyest sikerült javítani Bobby Hart draftolásával, de az embernek így is bőven van hiányérzete. Újoncaink közül hosszútávon hárman is stabil kezdővé válhatnak és ez valamelyest megmenti a draftot, de az utolsó napos ámokfutást indokolatlannak találom. Így hát a teljes képet nézve még éppen jónak találom az idei játékosbörzénket.

Értékelés: B-

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr217427570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása