Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Alulértékelt pass rusherek?

2015. május 18. - Asbee

2014-ben védőink csalódást keltően szerepeltek, így vérfrissítésre volt szükségük. A korábbi években a védőfal, azon belül pedig a defensive endek miatt volt olyan félelmetes a Giants defense, Steve Spagnuolo visszatérésével pedig újra előkerülhet az agresszív playbook. Érdemes hát egy pillantást vetni passzsiettetőinkre, akik kellemes meglepetést is okozhatnak.

A legnagyobb név Jason Pierre-Paul, akinél egyelőre annyi biztos hogy marad, az még nem, hogy mennyi időre. Franchise tagét egyelőre még nem írta alá, de mindkét fél számára jobb lenne egy hosszútávú szerződés. Remekül indult profi pályafutása, de hátműtétje lelassította, tavaly azonban ismét a várakozásoknak megfelelően szerepelt. Ugyan voltak gyengébb mérkőzései is, de a 77 szerelésen és a 12,5 sacken nincs mit magyarázni. Kár volt "leragasztani" a jobb oldali defensive end posztján, a szezon végén jobban feküdt neki a változatosabb szerepkör.

Túloldali társa Robert Ayers lehet, aki a Colts elleni összecsapástól kezdődően nagyon elkapta a fonalat, sajnos azonban mellizomszakadás miatt idő előtt véget ért számára a szezon. A futás ellen kiváló és ha meg tudja tartani agresszivitását, akkor sok szép pillanatot fog okozni 2015-ben.

Az én titkos favoritom Damontre Moore. Erőssége elsősorban a passzjáték ellen fog kijönni, leginkább Osi Umenyiorához lehet őt hasonlítani. Egy éve sem kapott nagyon sok lehetőséget, a védelemben mindössze a snapek 1/3-nál léphetett pályára, de így is 5,5 sackig jutott. Sajnos még mindig képes felesleges büntetéseket is begyűjteni, de ez idővel javulni fog.

George Selvie az idei offseasonban érkezett Dallas-ból és elsősorban a futások megállításában segédkezhet. Nem lesz teljes értékű kezdő, elsősorban a rotációban kaphat majd szerepet. Korábban néhány hetet már eltöltött csapatunknál, akkor azonban nem járt sikerrel.

Kerry Wynn draftolatlan újoncként mindössze 5 mérkőzést kapott, de ez is elég volt neki ahhoz, hogy megmutassa lehet rá számítani. 1,5 sacket szerzett, a Rams elleni interceptionje pedig élményszámba ment. Kérdés a nagy konkurencia mennyire fog kedvezni neki.

Végül, de nem utolsó sorban itt van Owamagbe Odighizuwa is, akit a draft előtt első kör végi tehetségnek tartottak, azonban a harmadik körig csúszott, ekkor pedig szinte "kötelező" választásnak tűnt. Megszerzésének körülménye hasonlít Moore draftolásához. Nagy jövő lehet előtte és lesz is ideje beilleszkedni a csapatba.

Első látásra nem tűnik elitnek ez a névsor, de jó esélyt látok rá, hogy egy-két támadófalban komoly károkat okozzanak játékosaink. JPP-re nagy nyomás hárul, klasszisként kell szerepelnie. Robert Ayers tavaly kiváló értékelést kapott a PFF-től, meglátjuk ez mire lesz elég, de valószínűleg ő lesz a másik kezdő a szezon kezdetén. Damontre Moore igazi pass rusher specialistává válhat idén és én már Odighizuwatól is várok egy-egy szép játékot. Voltak már jobb passzsiettetőink is, de Spagunolo alatt több játékos is nagyot fejlődhet és ahogy a tavalyi szezon második felében úgy idén is valószínűleg alaposan megkergetünk majd néhány QB-t. Van 6 olyan játékosunk, akik megérdemlik a keretbe kerülést, kérdés mindenki odafér-e, vagy valaki lemarad.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr37468310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása