Magyar New York Giants Szurkolói Blog

PFF depth chart

2015. június 07. - Asbee

A Pro Football Focus frissítette a depth chartokat, nézzük hát csapatunkat hogyan ítélik meg odaát.

Offense

Az offense-től várhatunk jobb teljesítményt, igaz ez nem tükröződik az itteni osztályzatokon. Manning tavaly bebizonyította, hogy nem felejtett el játszani, jót tett neki a váltás. Ben McAdoo érkezésével sokkal hatékonyabb volt a red zone-ban és ha sikerül megvédeni, akkor idén még jobb évet zárhat. A célpontok adottak, Beckham és Randle mellé visszatér Cruz, valamint érkezett Dwayne Harris Dallas-ból és akkor még nem beszéltünk Parkerről és Washingtonról sem. Egy éve Larry Donnell és Daniel Fells is kellemes meglepetés volt, úgyhogy a papírforma alapján tight endjeinktől is láthatunk majd szép pillanatokat.

A futójáték is éledezőben volt, igaz running backjeink sokszor nem kaptak elég támogatást és Andre Williams-től is kicsit nagyobb türelem kellett volna. Persze újoncként belefért ennyi hiányosság és második évére biztosan jobb játékos lesz belőle. Erre azért is lesz nagy szükség, mert Rashad Jennings nem mindig volt egészséges. A Patriots-tól érkezett Shane Vereen, aki az elkapásokba és a harmadik downoknál is jobban be tud segíteni. Sleeper lehet Orleans Darkwa, aki tavaly a Dolphins Corey Washingtonja volt, azonban szezon közben megszereztük a Miami gyakorlócsapatából. Nem szabad leírni Akeem Huntot sem, eddig nagyon jó benyomást keltett az edzéseken.

Egyedül a támadófal adhat aggodalomra okot. Will Beatty mellizomszakadás miatt legjobb esetben is csak novemberben térhet vissza, így helyettest kell találni a vakoldalra. Az újonc Ereck Flowers szerepeltetésével próbálkozunk, amiben nem kis rizikó van, de rookie játékosunk jól kezeli a helyzetet, illetve az is pozitív jel lehet, hogy rögtön ennyire bíznak benne. Új szerepkört kapott Justin Pugh és Weston Richburg is. Előbbinek lesz nehezebb dolga, hiszen eddig csak a Senior Bowlon szerepelt néhány snapet guardként, de az offseasonban sikerült még jobban megerősödnie. Richburg az egyetemen centert játszott és eredetileg is ide draftoluk, tavaly kényszerből kellett guardot játszania. Az első edzéseken Schwartz volt a RG, Newhouse pedig a RT, itt kicsit más felállást láthatunk. Majd a jövő eldönti melyik formáció lesz a nyerő, az azonban biztos, hogy kezdetben a rotációra számítani lehet. Tavaly a szezon nagy részében a passzblokkolást sikerült megoldani és idén további fejlődést várok. Sokat költöttünk erre a támadófalra. Beatty ugyan megsérült, de anno megkapta az áhított zsíros szerződést és Schwartz megszerzése sem volt olcsó. Az elmúlt három évben két első és egy második körös falembert draftoltunk, tehát gondoltunk a jövőre is. Ezek olyan befektetések, amelyeknek meg kell térülniük, különben súlyos károkat okozhatnak csapaton belül.

Defense

A Giants majdnem mindig híres volt félelmetes védelméről, de ez erről az állományról ez jelenleg nem mondható el. A legnagyobb feladat JPP megtartása volt, aki úgy néz ki franchise tag alatt játssza majd végig az évet. Egyik félnek sem optimális megoldás ez, remélhetőleg már szeptember előtt megkapja hosszútávú szerződését. Az ábrával ellentétben túloldali társa valószínűleg Robert Ayers lesz, aki kevés lehetőséget kapott egy éve, de mikor pályára került nem volt rá panasz. Én személy szerint sokat várok Damontre Moore-tól is, aki megtalálhatja önmagát Spagnuolo rendszerében. A futás ellen sokat kell még fejlődnie, de az irányító lezúzásából alaposan kiveheti a részét. Népes a tábor, hiszen Dallas-ból érkezett George Selvie, a draftról pedig a sokat csúszó Owamagbe Odighizuwa. Kerry Wynn tavaly draftolatlan újoncként mutatkozott be jól és idén további javulásra lehet tőle számítani. A fal közepére érkezett Kenrick Ellis, aki Johnathan Hankins-t tehermentesítheti. 3-tech-ben ennyire nem jó a helyzet, Cullen Jenkins megtartása csak félmegoldás, Jay Bromley-ból pedig egyelőre csak nagyon keveset láttunk.

A linebacker sorban sok fog múlni Jon Beason egészségi állapotán. Ha végig tudja játszani az évet az nagy segítséget adhat a teljes védelemnek is. A pályán és azon kívül is a csapat egyik vezére tud lenni. Akiből igazi klasszis lehet, az Devon Kennard. Újoncként is mutatott szép dolgokat, Carl Banks pedig mindig dicséri, hogy mennyire jól érti a játékot és tudja hol kell rohamozni az ellenfelet. Korábban neki is voltak egészségügyi problémái, de remélhetőleg ő is végig elérhető lesz. A gyenge oldalon gondban lehetünk, J.T. Thomas a képességéhez képest elég nagy pénzt kapott, Jonathan Casillas pedig elsősorban a special teamben villoghat. Lehet hatásosabb lenne Mark Herzlich bevetése.

A secondary kétarcú. A DRC-Amukamara-McBride cornerback hármas nagyképűség nélkül is a liga egyik legjobbja. Ha egészségesek maradnak, akkor remek év előtt állnak. Erre nagy szükség is van, hiszen mélység nem nagyon lesz, egyedül Josh Gordy számít ismertebb névnek, igaz Mike Harris sem vallott nálunk szégyent. Landon Collins a draft második körének elején stealnek számított és rögtön meg is mutatta képességeit, a hírek szerint az OTA-ken azonnal beilleszkedett. Nem kérdés, hogy ő lehet a kezdő strong safety. A másik pozícióba befuthat bárki, a legesélyesebbnek Nat Berhe tűnik.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr187522676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása