Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ki lehet a kezdő futó?

2015. június 30. - Asbee

Pozitívak lehetünk csapatunk támadó alakulatával kapcsolatban, hiszen jót tett az egy évvel ezelőtti váltás, a passzjáték újra felerősödött. A futójáték tekintetében viszont több kérdőjel is van, de running backjeinkben ott van a tehetség. Manning élete legjobb szezonja előtt állhat, Beckham pedig már újoncként megállíthatatlan volt, de ne feledjük, a jó passzjátékot a futójáték tudja megalapozni.

Tavaly Rashad Jennings volt elsősorban a kezdő, akit azonban egy sérülés több hétre az oldalvonal mellé küldött. Addig jól szerepelt, türelmes stílusával valamelyest kompenzálni tudta a támadófal hiányosságait, persze csodát tőle sem várhattunk. A legnagyobb kérdésre azonban szerintem választ adott, mégpedig arra, hogy első számú RB-ként is helytáll. Gyorsasága alulértékelt és az ereje is megvan hozzá, hogy meghiúsítsa a szereléseket. A kezeivel sincs gond, az elkapásokba is be tud segíteni.

2013-ban Andre Williams-nek remek éve volt a Boston College-en, a legjobb futó volt az egyetemi ligában. Újoncként megmutatta képességeit, ugyanakkor azt is, hogy van még hová fejlődnie. Egyelőre nagyon türelmetlenül játszik, nem várja meg azt, hogy társai megnyissák előtte az útvonalat. Azt viszont pozitív volt látni, hogy fizikailag készen állt az NFL-re és amellett, hogy rendkívül fizikális, a védőket sebességből is ott tudja hagyni. Idén elsősorban a red zone-ban lehet majd hatékony. Ha megtartja produktivitását veszélyben lehet Bandon Jacobs TD rekordja.

A Patriots-tól érkező Shane Vereen jó benyomást tett az edzői stábra és a hírek szerint több van benne annál, hogy egy szimpla 3rd down back legyen. David Wilson visszavonulásával szükség volt egy apróbb termetű running backre is, erre a szerepkörre pedig jó lehet Vereen. Legnagyobb ereje az elkapásokban rejlik, tavaly több elkapott mint futott yardja volt. Ben McAdoo rendszerébe tökéletesen passzolhat, ráadásul akár az egyik elkapó pozícióból is indítható. Kérdés milyen szerepet szánunk neki, de ne lepődjünk meg ha sokat látjuk majd a pályán.

A keretbe kerülésért is nagy harc lesz, a depth chart negyedik helye valószínűleg Orleans Darkwa és az UDFA Akeem Hunt között fog eldőlni.

Hogy ki lesz a kezdő azt nehéz megjósolni. Szerencsére olyan pozícióról van szó, ahol több jó játékosra is szükség van, így a rotációban Williams, Jennings és Vereen is ott lesz. Egy-egy sérülés bármikor jöhet, így kellett is a mélyítés az offseasonban. Ha mégis ki kellene emelni valakit, akkor szerintem Jennings lesz szezon elején a kezdő, a mérkőzés előrehaladtával pedig egyre többet láthatjuk majd Williams-t is a pályán. Vereen elsősorban a passz szituációknál kaphat majd játékidőt. Az biztos, hogy mindhárman megkapják a lehetőséget és azon se lepődjünk meg ha év közben változnak majd a szerepkörök.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr77584664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása