Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 1: Giants 26 Cowboys 27

2015. szeptember 14. - Asbee

Rendkívül bosszantó vereséget szenvedtünk a Dallas Cowboys ellen, hiszen ellenfelünk 7 másodperccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet jelentő touchdownt. Csapatunk 3 turnovert is ki tudott erőszakolni, de sajnos ez sem volt elég a sikerhez.

Az végig látszott, hogy jelenleg jobb képességű, összetettebb csapat ez a Cowboys, de néhol rendkívül szétszórtan játszottak, illetve védelmünknek is voltak klasszis pillanatai. Az offense igencsak döcögött, a futójáték nem volt konzisztens. Jennings-nek és Vereennek volt egy-egy szép megmozdulása, de itt nagyjából véget is ért a történet.

A passzjátékról ugyanez mondható el, Beckham sem volt annyira domináns mint tavaly. Ennek ellenére a hajrában volt két fontos elkapása, de csak sikerült elszerencsétlenkedni a végét. 3rd & goalnál egy passzjátékot hívott Manning és ahelyett, hogy benyelte volna a sacket vagy Fells-t vette volna célba (aki ellen szabálytalanul védekeztek) a semmibe dobta a labdát és ezzel odaadtunk 40 másodpercet a Dallas-nak... Bosszantó hibák. Ez az idő elég lehetett volna arra, hogy egy hibába kényszerítsük Romo-t. A támadófal többször bizonytalankodott, olyan játékot hoztak amit várhattunk tőlük.

A védelem roppant kétarcú volt. Pass rush nem létezett, nem tudtunk Romo közelébe kerülni, blitzeket pedig csak elvétve alkalmaztunk. A teljes védőfal gyenge volt, a Cowboys futói rendszeresen legalább 2-3 yardot tudtak haladni, melyek után rendre sikerrel abszolválták a 3rd down helyzeteket. Néhol a játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, olyan zászlót dobtak DRC-re az end zone-unk közelében, hogy az még kosárlabdában sem lett volna szabálytalan.

Ettől eltekintve cornerbackjeinkre nem lehetett panasz, ha egészségesek tudnak maradni szép pillanatokat okoznak majd még nekünk. Trumaine McBride kierőszakolt egy fumble-t, majd szerzett egy interceptiont, DRC és Amukamara pedig végig szorosan követte az elkapókat. A 3 turnoverből összesen 17 pontot sikerült szerezni, de ez is kevés volt a győzelemhez. Többször is nagyon simán nyargalt végig a Dallas offense a pályán, így a labdaszerzések ellenére a védelem is benne volt ebben a vereségben.

Mit lehet mondani egy ilyen szezonkezdet után? Tipikus NFC East meccs, mindkét oldalon sok hibával és ezúttal mi húztuk a rövidebbet. Játékosainknak nagyot kell fejlődnie ha versenyképes csapatot szeretnénk kiállítani, mert ezek a turnoverek nem lesznek jelen minden meccsen. A vezetőség célja a rájátszás és a végelszámolásnál nagyon nagyon hiányozhat még ez a győzelem...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr797786360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása