Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt az Atlanta Falcons

2015. szeptember 19. - Asbee

Fontos mérkőzés előtt állunk, hiszen az Atlanta Falcons látogat New Yorkba, nekünk pedig ki kell javítanunk múlt heti vereségünket. Jöjjön is az összefoglaló empty taxi billentyűzetéből. Köszönjük a bemutatót!

QB: Matt Ryan. Franchise irányító a szó szoros értelmében, egy meccs alapján Kyle Shanahan rendszerében is meg fogja találni a helyét. Kitűnő a pre-snap readje, élvezi a no huddleoffense-t. A beceneve MattyIce, ez azért ragadt rá, mert clutch szituációkban rendre hidegfejjel tud döntést hozni.

RB: A 3. körös újonc Tevin Coleman az első számú futó, kiválóan lát a pályán, ezt a zónablokkolási sémában ki is tudja használni. Alkatához képest nehéz levinni, a sebessége kiváló és egyetemen volt neki 2000+ yardos szezonja is, tehát a terhelést is bírja. Mögötte Devonta Freeman vár bevetésre, Freeman egy nagyon jó kezű RB, aki hihetetlen kemény stílusban fut. Azért szerepel jelenleg egyértelműen Coleman mögött a depthcharton, mert a combhajlítója nincs 100%-os állapotban.

FB: Patrick „Pancake” DiMarco a becenevéhez méltóan osztogatja ki a vele szembejövőknek a palacsintákat, ha úgy alakul a flat zónába kilépve elkapásokkal is tudja segíteni a csapatot.

WR: Julio Jones a liga egyik legjobb elkapója, a játék minden elemében átlag feletti játékos. Egyetlen hátránya, hogy relatíve sérülékeny, ezért nem értem, hogy miért hívnak rá sok screen passzt. Hiába jó YAC-ban egy ekkora tehetséget az ő kórlapjával nem biztos, hogy konstansan be kellene küldeni a darálóba. Mögötte a rutinos Roddy White található, fizikális, jó útvonal futó, így az öregedés rajta kevésbé radikálisan látszik. A harmadik számú elkapó a Washingtonból érkező Leonard Hankerson lesz, aki gyorsan összeszokott Ryannel, első meccsén leginkább a szabálytalan blokkjai miatt érkezhetett rá panasz.

TE: Jacob Tamme elsősorban passzokkal kereshető, Levine Toilolonak van több blokkolási feladata. A múlt héten akadozott a redzone offense, ott jobban ki lehetne használni mindkettőjüket.

OL: Jake Matthews és Ryan Schraeder személyében a két tackle maradt változatlan tavalyhoz képest. Matthews újoncidénye nem volt hibátlan, de azért még ne temessük. Schraeder 2013-ban érkezett a csapathoz draftolatlan szabadügynökként, stabil pont a fal jobb szélén. Ellenben belül óriási átrendeződések voltak: Hankersonhoz hasonlóan az RG Chris Chester is Washingtonból tette át a székhelyét Atlantába. 32 éves, rutinos játékos, 112 NFL-meccsen lépett már pályára kezdőként. A center Mike Person a Ramstől érkezett, első kezdőmeccse volt az Eagles elleni, többségében megoldotta a feladatát. Érdekesség, hogy új játszott centert, hogy egyetemen végig jobboldali tackle volt. A baloldali guard Andy Levitre pedig egy a Tennessee Titans-szel kötött csereüzlet eredményeképpen érkezett Atlantába szeptember 4-én. Levitre átlag feletti guardnak számít a ligában (2009-ben tagja volt az év újonccsapatának), de a Titansnél nem igazán illett Ken Whisenhunt elképzeléseibe.

DT: Jonathan Babineaux és Ra’Shede Hageman kapta a snapek legjavát, Babs Roddy White mellett a legrégibb ember a csapatnál, futásoknál jól tömte a gapet és ő passrushban sem elveszett, korábban játszott defensive endet is 4-emberes falban, ha a helyzet úgy kívánta. Hagemannek nem volt jó meccse a múlt héten, erejénél fogva képes betörni a backfieldre, illetve a magasságát sáncoláskor is ki tudja használni, ebből az Eagles ellen keveset láttunk. Paul Soliai a csapat run stuffere, a 345 fontos óriást nehéz eltolni az útból. Az újonc Grady Jarrettnek is volt momentuma a múlt héten, a snapek negyedében fent volt, egy 5. körös újonctól első NFL-meccsén szép teljesítmény.

DE: Az újonc Vic Beasley a drafton egy hellyel utána elkelő Ereck Flowersszel nézhet farkasszemet. Jason Peterst is megverte párszor sebességből, illetve volt egy látványos leütött labdája is. A párja legtöbbször Adrian Clayborn, a Tampából érkező falember nem zárt rossz első meccset, az utolsó Eagles drive-ban 2. és 8-nál volt egy kulcsfontosságú ütése Bradfordon. Bizonyos csomagokban őt a fal belsejébe is be lehet küldeni. Ez elmondható Tyson Jacksonról is, futás ellen nagyon stabil az egykori Chiefs-játékos, de passz ellen csak akkor hatásos ha domináns társak veszik körül. Kroy Biermann hol DE-ként, hol OLB-ként tűnt fel az első meccsen, ha linebackerként kellett zónáznia az nem sült el túl jól. A rotáció tagja még Malliciah Goodman is, de ő könyöksérülés miatt kihagyja ezt a találkozót.

LB: A Justin Durant – Paul Worrilow – O’Brien Schofield trió fog kezdeni. Durant a legjobb linebacker coverage-ben a csapatnál, 30 évesen sem kopott még meg a gyorsasága, pedig a két legutóbbi idényét Dallasban IR-en fejezte be. Worrilow egy ösztönös és stabilan szerelő linebacker, a gond a passzvédekezésével van, rengeteg sikeres passzt dobott az Eagles az általa őrzött középső zónába a múlt héten. Schofield nagyon jól blitzel, sőt pass rusher képességét néha a védőfal szélén is megcsillantja. Sajnos váltótársa, az ex-Texan Brooks Reed ágyéksérülés miatt ma nem bevethető, ezért megint lehet nézni Biermann szenvedését coverage-ben.

CB: Desmond Trufant a liga egyik legjobb technikájú cornere, a keze nem túl jó, így kevés interceptiont szerez, ezt leszámítva nincs nagyon gyenge pontja. Robert Alford a CB2, nem rossz játékos alapvetően, de meccseken belül is képes óriási hullámhegyekre és hullámvölgyekre. Nála nem ritka, hogy egy ritka ostoba pass interference után a következő rádobott labdánál meg akrobatikus picket fog. A nickelback Phillip Adams, aki várakozáson felül szerepelt az első meccsen, de valószínűleg csak idei-óráig játszik ő ezen a poszton, hiszen a 2. körös újonc Jalen Collins már most a csapat dimebackje.

S: William Moore ha egészséges, akkor továbbra is jó játékos. A párja Ricardo Allen sokak meglepetésére lett kezdő free safety. Ő tavaly még a practice sqaudot erősítette mint cornerback, az idei offszezonban képezték át. Stabil szereléseket mutatott be a Philly ellen és a meccslezáró interception is az ő nevéhez fűződik.

ST: Matt Bryanté jelenleg a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben sikeres 50 yard alatti mezőnygólokat tekintve, róla még annyit mondanék, hogy nem Ryan az egyetlen a csapatban, akit Matty Ice-ként szoktak emlegetni, Bryant is nagyon stabil lábbal rúg kulcsszituációkban. A punter Matt Bosher évről évre fejlődik és már most is elég jó játékos, ő rúgja a kezdőrúgásokat is egyébként. A visszahordásokat Devin Hester sérülése miatt Eric Weems vállalhatja, ő is elég jó opció ezen a téren.

Összességében bizakodó vagyok a mai meccs előtt, hiszen a Giants elsősorban belső futásokkal szeret haladni és a Falconst inkább a sweepekkel tudta szívatni a Philadelphia. Passzjátéknál pedig pont, hogy a mélységi játékot hiányolták a szurkolók, pedig a Dan Quinn-féle cover 3-as védekezés kriptonitja a rövidpasszos játék, különösen underneath route-okon lehet ez veszélyes Worrilow zónájába. A Giants szemszögéből X-faktor lehet ezen a meccsen Shane Vereen, a hozzá hasonló stílusú DarrenSproles-szal is meggyűlt az Atlanta-védők baja, különösen feltűnő volt ez ha Biermann felé futotta a wheelroute-okat.

A labda túloldalán azért lehetnek nyugodtak a Falcons-szurkolók, mert az Eagles játékosanyagra jobb védelemnek tűnik a Giantsénél és a sasok ellen is stabilan sikerült FG-távig elmerészkedni. Egyedül a CB-állomány, ahol feltétlen jobban állnak a kékek csoportriválisuknál, ami persze nem lényegtelen, de tudni kell, hogy Steve Spagnuolo elsősorban a 4-man rushban bízik, azt pedig a múlt heti játéka alapján tudja semlegesíteni a támadófal.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr867801994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása