Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 2: Falcons 24 Giants 20

2015. szeptember 20. - Asbee

Újabb fájó vereséget szenvedtünk el, könnyen nyerhető meccset sikerült elveszíteni. Hosszú ideig megvolt a vezetés, de az utolsó negyedben sikerült leengedni, ez pedig ismét a győzelembe került.

A kulcsmomentum 20-10-es vezetésnél volt a Falcons red zone-jában, mikor Kroy Biermann ki tudta ütni Manning kezéből a labdát, a játékszer pedig az Atlantához került. Ha akkor sikerült volna 7 pontot szerezni három pozíciónyi különbség lett volna a két csapat között, ez pedig valószínűleg sok lett volna ellenfelünknek. Ehelyett 20-17 lett és ezután már nem is tudtunk pontokat szerezni. Nálam ez volt a kulcsmomentum, hiszen ebben a szakaszban teljesen uraltuk a mérkőzést és beverhettük volna az utolsó szöget is a Falcons koporsójába.

Pozitív volt látni, hogy Beckham ismét megmutatta magát, 67 yardos TD-je élményszámba ment. Kár, hogy a második félidőre szinte teljesen ki tudták venni a játékból. Shane Vereen szintén jól mozgott, megmutatta miért is igazoltuk le. Összességében Manningre sem lehetett panasz, azt hozta amit vártunk tőle. A támadófal nagyon felemásan mozgott és sajnos Ereck Flowers bokája sem bírta végig. Az utolsó percekre mintha elfáradt volna az O line és a futójátékot sem tudták kellőképp támogatni.

A védelemben pass rush most sem mindig volt, de legalább sikerült két sacket szerezni és az agresszívebb hívások is jobban néztek ki a múlt hetinél. Ha valakit ki kell emelni, az Robert Ayers, aki két labdát is le tudott ütni, egyszer pedig Matt Ryant is a földbe döngölte. Rajta kívül Devon Kennard is piros pontot érdemel, aki mindig tudta a feladatát és megcsinálta a játékot. Landon Collins és Uani Unga teljesítményén alaposan látszik, hogy még újoncok, egyelőre nem tudták felvenni a játék ritmusát.

A vereség azonban nem ezen, hanem az ismételt rossz döntéseken múlott. Korábban pont az volt csapatunk erőssége, hogy a megfelelő pillanatokban a jó döntéseket hozták edzőink és játékosaink is, ez a tendencia azonban most megfordult. Ez a 0-2-es mérleg könnyedén 2-0 is lehetne, több egymás utáni ilyen mérkőzés pedig már a végelszámolásnál is keményen bele fog számítani. Egy ilyen L még belefér, de több már a rájátszásról való lemaradást is jelentheti. Must win game-hez érkeztünk, ha péntek hajnalban is kikapunk a Redskins ellen, akkor olyan mértékű hátrányba kerülhetünk amit szinte már képtelenség lesz ledolgozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr397804858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása