Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 3: Redskins 21 Giants 32

2015. szeptember 25. - Asbee

Két vereség után végre sikerült javítani és egy roppant fontos mérkőzésen nyerni a Washington Redskins ellen. A 0-3-as kezdés gyakorlatilag a szezon végét jelentette volna, de szerencsére nem következett be és továbbra is nyílt harcot láthatunk az NFC Eastben.

Szinte minden tekintetben sikerült javulni. A passzjátékban Odell Beckham ismét megmutatta klasszisát és végre Rueben Randle is fel tudott mellé nőni, 100 yard felett zárt. Szükség is van rá, hiszen Cruz hiányában nincs még egy állandó célpontja Manningnek. Preston Parkert kivágtuk, Dwayne Harris súlytalan volt az offense-ben (is), Geremy Davis-hez pedig egyelőre nem nagyon merünk nyúlni. A TE játék inkonzisztens, Donnelltől több kell. A támadófal viszont piros pontot érdemel, korrektül védték meg Manninget, igaz a futójátékot jobban támogathatták volna.

Running backjeink rossz átlaggal futottak, sok szép megmozdulásuk sem volt, egyedül Andre Williams nevéhez fűződik egy szép jelenet, mikor odébb fejelte a védőt. Jobb blokkolásra lenne szükségük és időnként lehetne hívni egy-egy külső futást is. Azt viszont bebizonyították játékosaink, hogy a labdát elkapni is tudják, ekkor legalább veszélyesek tudnak lenni.

A védelem pass rush-t nem nagyon tudott generálni, alaposan megéreztük Robert Ayers hiányát. Kirk Cousins 316 yardig jutott, de nagyon homály volt, kis odafigyeléssel ennél is tovább juthatott volna. Ellenben Prince Amukamara klasszisként játszott, a pickje élményszámba ment. Unga szintén felírhatott magának egy újabb INT-t, ráadásul egy fumble-t is kierőszakolt, kezd javulni a játéka. Hasznos játékos válhat belőle ha helyezkedési hibáit is orvosolni tudja. Egyelőre Landon Collins sem tudta elkapni a ritmust, de fokozatosan fejlődik ő is.

A futás elleni védekezés viszont pozitívum volt. Matt Jones kemény 38 yarddal volt a Redskins legproduktívabb futója... Elsősorban Kerry Wynn remekelt a játék ezen elemében, többször is megállította a felé induló futót. Kennard szintén a szokásos színvonalát hozta és általában jól helyezkedett. A special team is észrevétette magát, a mérkőzés elején Rashad Jennings ügyesen blokkolt egy puntot amiből safety lett, majd a végén Rashad Ross visszahordásából touchdownt kaptunk. Az ilyen hiba még nyert állásnál is fájó.

Összességében tehát sikerült előrébb lépni, igaz a Washington bal lábbal kelt fel. Ennek ellenére a legfontosabb a győzelem, ez nagy lélektani pluszt adhat játékosainknak és azt is fontos megjegyezni, hogy ezzel továbbra is versenyben maradtunk. 0-3-nál nagyon nagy fordítás kellett volna... Szükség lesz sérültjeink felépülésére, utána további javulás várható, és ez kell is, hiszen még mindig van hová fejlődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr457830468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása