Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mihez kezdhet JPP?

2015. október 24. - Asbee

Csapatunk egyik legégetőbb kérdése Jason Pierre-Paul státusza. Július 4-i balesete során jobb mutatóujját teljesen elvesztette, de hüvelykujján és középső ujján is szenvedett sérüléseket. Egyszer már New Yorkban járt, de a látogatás után visszatért Floridába és egyénileg készült a visszatérésre.

Az óra ketyeg, november. 17-ig van lehetőség aláírnia a franchise taget, különben idén már biztosan nem léphet pályára a defensive end. Persze ennek az aláírása is kétirányú fegyver, hiszen a csapat azonnal NFI (non-football injury) listára teheti a defensive endet, így az is elképzelhető, hogy idén valóban nem játszik már, de ezalatt az idő alatt az is biztos, hogy nem kap fizetést. A csapatnak bármikor megvan a joga ahhoz, hogy elálljon a franchise tagtől, ebben az esetben pedig korlátlan státuszú szabadügynök lesz JPP. Most nézzük a lehetőségeket a játékos (és az ügynöke), valamint a Giants szemszögéből.

Ha én lennék a GM

"Egyszer már járt New Yorkban, akkor még nem volt játékra alkalmas állapotban és mivel nem az aktív keret tagja, így egy szezon során a FT aláírása előtt mindössze kétszer látogathat a csapathoz. Persze kevesebb mint egy hónap és itt van 17-e, szóval lassan újra hívnom kell... Gyenge a pass rush, Ayers állandóan sérült, Moore csak a büntetéseket gyűjti, kellene már valami segítség. Dehát majdnem egy millió dollárt kellene meccsenként adnom JPP-nek, megéri ez? Nem nagyon. Kevesebbért eddig nem akart játszani, én viszont nem adok oda ennyi pénzt neki, a tulajok sem támogatják ezt. Nyáron odaküldtük hozzá a dokikat, nem is engedte, hogy megvizsgálják, mit vár ezután? Ki adna neki szerződést, ha nem is tudnák, hogy tényleg egészséges? Ha az orvosok szerint játékra alkalmas kevesebb pénzért jöhet, ellenkező esetben viszont nem játszik már idén..."

Ha én lennék JPP

"Nem látták a videókat amiket postoltam? Tudok játszani, egészséges vagyok. Alig szereznek egy sacket meccsenként, mire várnak? Beszéltem pár orvossal, ők azt mondták visszatérhetek. Nem a mutatóujjammal szerzem a sacket. Korábban Super Bowlt nyert velem a csapat, tavaly is jól játszottam, ide a tag összegét. Fel is hívom az ügynököt, megmondom neki egyeztessen le egy időpontot jövő héten, majd meggyőzöm Reese-t és Coughlint, hogy szükségük van rám. Játszani akarok, mindenkinek tudnia kell, hogy egészséges vagyok. Mindjárt itt van november. 17., mi lesz ha nem kerülök már pályára? Azt mondják az utolsó 6 héten akarnak bevetni, ez még nem is lenne rossz, de vajon milyen pénzért?"

Mint látható nem egyszerű a helyzet, de lassan megoldás kell, hogy szülessen. A hírek szerint JPP jövő héten New Yorkba utazik és egyeztetni fog a csapat képviselőivel. Orvosaink is megvizsgálják és ha nagyon ellenkeznek a bevetése ellen, akkor idén már biztosan nem játszik, de valószínűleg többet nem is látjuk már Giants mezben. Ha van remény a visszatérésére, akkor 17-ig megegyeznek vele és az idény végére bevetik. Erre mindkét félnek szüksége van. Egyrészt defensive endjeink nagyon gyengén szerepelnek idén, másrészt Pierre-Paulnak is be kell bizonyítania, hogy tud még játszani, különben nem lesz nagy kereslet az irányába tavasszal... Ha nem lép pályára, akkor fizetést sem kap, erről pedig nem szeretne lemondani. Korábban nem kellett neki a franchise tagnél kisebb fizetés, de a határidő őt is szorítja, valószínűleg vissza kell vennie az igényeiből ha idén még játszani szeretne.

Ezt tartom egyébként a legvalószínűbbnek, hogy megegyezünk vele egy kisebb összegben és az utolsó 6 hétre visszatér. Amíg nem látjuk játszani, addig kár spekulálni azon, hogy valóban segítség lenne-e vagy nem, ez csak a pályára lépés pillanatában fog kiderülni. Nekünk is tudnunk kell, hogy mire képes, mert arról is dönteni kell majd, hogy megtartjuk-e 2016-ra vagy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr328017913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása