Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 9: Giants 32 Buccaneers 18

2015. november 09. - Asbee

Szenvedős mérkőzésen, néhol szépen néhol csúnyán játszva, de sikerült legyőzni a Tampa Bay Buccaneers együttesét.

Borzasztóan indult, rögtön az első játékból interceptiont szerzett a Tampa, de a labdát szerencsére csak mezőnygólra tudták váltani. Csapatunk is egy field goalt szerzett a következő támadásból, majd jött egy újabb Buccaneers 3 pontos támadás, amelyet egy Randle touchdown követett. Ezután tovább sikerült növelni az előnyt, Shane Vereent találta meg Manning az end zone-ban. A Buccaneers erejéből csak egy újabb mezőnygólra futotta, így 17-9-es vezetéssel mentünk neki a szünetnek. A 2. félidőben még kisebb különbség volt a csapatok között, ellenfelünk pedig nem adta fel és 2 pont híján majdnem sikerült egyenlíteniük is. Szerencsére déli ellenfelünk több pontot már nem szerzett és az utolsó másodpercekben sikerült bebiztosítani a győzelmet is.

Döcögött az offense és a defense is. 2 interceptionje is volt Manningnek, de ezek inkább Beckham nyakán száradnak. A második után alaposan ki is akadt sztárelkapónk, de mentségére legyen mondva, hogy utána javítani tudott. Elkapóink nem mindig tudtak kellőképp elszakadni a védőtől, ebben jobb munkát kell majd végezniük, mert labdaeladásokban fog megmutatkozni ez a hiányosság. Persze az is igaz, hogy kicsivel több időre van ehhez szükségük a jelenleginél. Running backjeinktől láthattunk egy-egy futást, de kb. ennyi is, még mindig magasabb színvonal kell tőlük és a támadófaltól is. Valamelyest sikerült előrelépni, de ez még mindig nagyon kevés.

A védelem több nagy játékot is engedélyezett és sajnos még így is jól jártak, hiszen a Bucs elkapói többször is elejtették a labdát, szóval ennél rosszabb is lehetett volna a helyzet. Ellenfelünknél mindig van egy célpont, akit képtelenek vagyunk követni, ő jelenleg Mike Evans volt. Ez ellen a védelem ellen szinte bármelyik offense képes lehet a kiugró teljesítményre, továbbra is csak a labdák szerzésében sikerült maradandót alkotni, ezúttal két fumble volt terítéken. Sacket most sem sikerült szerezni, de néha azért nyomás volt Winstonon. A visszatérő Jason Pierre-Paul viszont beírhat magának egy piros pontot, 62 snapből 47-szer a pályán volt, jóval több ez az előzetesen vártnál. A mérkőzés előrehaladtával egyre jobb lett, ha így folytatja 1 hét múlva jöhet a sack!

Meg kell említeni a special teamet is. Brad Wingnek csak egyet kellett puntolnia, de az 63 yardosra sikeredett, Josh Brown pedig 4 FG-t értékesített. A leghosszabb kísérlete 53 yardos volt, de rúgónk azt is sikerrel vette. Csapatunk egyik legjobb játékosa idén!

Nem volt szép, nem volt csillogó, de a győzelem az győzelem, jobb így meccset nyerni, mint 6 passzolt touchdownnal kikapni. Sajnos áldozattal is járt ez az összecsapás, úgy tűnik Johnathan Hankins idén már nem léphet pályára. Egy hét múlva következhet a Patriots, akik ellen ennél már nem is nagyon lehetnénk esélytelenebbek, de lehet, hogy idén is jön a dráma?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr88063190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása