Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ennyi volt Cruznak?

2015. november 22. - Asbee

Mint néhány napja kiderült Victor Cruzt műteni kell, így idén már biztosan nem léphet pályára. Meg is érkezett a helyettese Hakeem Nicks személyében. Egyrészt Cruz a tavalyi szezon közepe óta nem játszott, másrészt a szerződése alapján nagy pénzre lenne jogosult 2016-ban. Lássuk mik lehetnek az ő és csapatunk lehetőségei.

Odell Beckham Jr jövőre is nálunk fog játszani, de Rueben Randle helyzete még kérdéses, hiszen a szezon végén lejár a szerződése. Dwayne Harris öt évre írt alá és mind visszahordóként mind elkapóként helytáll, így őt sem engedjük majd el sehová. Geremy Davis újoncként nem sok lehetőséget kap, így a következő preseasonban újra bizonyítania kell majd. Azt hogy Hakeem Nicks-ben mennyi maradt majd a következő hetek eldöntik.

Jöjjön hát Cruz kontraktusa:

2016: base salary: 7,9M, bonus: 2M, cap hit: 9,9M dead money: 3,8M
2017: base salary: 7,4M, bonus: 2M, cap hit: 9,4M dead money: 1,9M
2018: base salary: 8,4M, bonus: 0,1M, cap hit: 8,5M

Látható, hogy jövőre slot elkapónk durván 10 milliós fizetést kapna, de 6,1 millió dollárt lehetne spórolni az elküldésével. Ez nagyon nagy összegnek számít, ezért a pénzért egy fiatalabb, szintén kiváló WR-t is lehetne találni a piacon, de más posztra is lehetne belőle erősíteni. Persze az is belejátszik majd a döntésbe, hogy sokat tett le az asztalra, a legutóbbi Super Bowl győzelemből oroszlánrészt vállalt és valószínűleg egyelőre visszavonulni sem akarna.

Az egyik megoldás a fizetéscsökkentés lehet. Lecsippantunk 3-4 milliót a szerződésből és adunk egy újabb esélyt. Persze itt a játékosnak is bele kell mennie és ez nem mindig szokott előfordulni, de azt se feledjük, hogy a stadiontól néhány méterre nőtt fel Cruz. Ha nem jutunk rájátszásba valószínűleg Coughlinéknak pakolni kell és egy új vezetés a nagy fizetésű, korosabb játékosok kitakarításával kezdené meg a keret átalakítását.

Hogy mi lehet a megoldás? Egyelőre még nem lehet tudni, ehhez tényleg meg kell várni a szezon végét. Az biztos, hogy játékosunk eredeti szerződésén módosítani kell és ezt valószínűleg ő is be fogja látni. Más franchise-tól sem kapna évente 8-10 millió dollárt, így ha kicsit visszavesz az igényéből még akkor is jól járhat. A rendszert ismeri, minden szállal a Giants-hez kötődik, ha pedig magas szinten tud visszatérni mi is jól járunk vele, ellenkező esetben viszont bármikor meg lehet válni tőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr828098044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása