Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A saját kezünkben a sorsunk

2015. november 29. - Asbee

A csütörtöki nap botrányosra sikeredett az NFC Eastben, hiszen a Philadelphia Eagles és a Dallas Cowboys is csúnya vereséget szenvedett. Persze ennek csapatunk és a Washington Redskins is roppant mód örült, hiszen megnyílt a két csapat számára az út a csoport megnyerésére.

A négyest mi vezetjük 5-5-ös állással, a fővárosiak pedig a második helyen vannak 4-6-tal. Mostani vereségével 4-7-re módosult az Eagles mérlege, a Cowboys pedig 3-8-cal zárja a csoportot. Jól látszik tehát, hogy a szélsőséges mérkőzések ellenére nincs sok különbség a csapatok között és még az is lehet, hogy a következő hetekben többször is komolyabban változnak a rájátszásra való esélyek. A dallas-iak gyakorlatilag kiszálltak a küzdelemből, hiszen Tony Romo újra kulcscsonttörést szenvedett és idén már nem léphet pályára. A Philadelphia is válságban van, Chip Kelly munkássága egyelőre nem vált be az NFL-ben, de egy esetleges washingtoni győzelem esetén csak egy meccs lenne a hátrányuk a csoport éllovasával szemben.

Az azonban biztos, hogy innentől kezdve nem lehet kifogása Manningéknek, csak előre szabad tekinteniük, mert komoly esély van a rájátszásba jutásra és ha olyan teljesítményt nyújtanak játékosaink mint a Patriots ellen, akkor be is fognak jutni. Ez azonban az NFC East, ahol bármi előfordulhat és annak a fordítottja is... Komoly jelentősége lesz tehát a vasárnapi összecsapásnak, nagy lélektani előnybe kerülhet a győztes.

Most koncentráljunk csak saját magunkra, lássuk kiket kell legyűrni a rájátszásba jutáshoz. A Washington után jövő héten a városi derbi következik, a New York Jets-cel csapunk össze. A két franchise 4 évvel ezelőtti mérkőzésére minden Giants szurkoló kellemesen emlékszik, a karácsonyfa alatt vertük meg a zöldeket többek között Victor Cruz 99 yardos touchdownjával. Ezután egy újabb AFC East rivális következik, a napfényes Miamiba látogatunk, utána viszont nemcsak az időjárás miatt lesznek kemény heteink, hiszen a Panthers és a Vikings következik. Az alapszakasz zárója már januárra csúszik át, az Eagles látogat majd New Yorkba. Láthatjuk, hogy nem könnyű a sorsolásunk, hiszen a Jets és a Dolphins bárki ellen képes meglepetést okozni és ugyan lépéshátrányban vannak, de számukra sem ért még véget a szezon. Az idei Carolina-t nem kell bemutatni senkinek sem, veretlenül állnak és sokak véleménye szerint az NFL jelenlegi legerősebb csapatáról beszélünk. Persze egy váratlan vereséggel valamelyest visszaeshet a motivációjuk, hiszen a rájátszásba jutásuk gyakorlatilag biztos, de nem sok esélyt látok rá, hogy a Saints vagy a Falcons megállítsa őket. A Minnesotát ugyan legutóbb megverte a Green Bay, de előtte egymás után ötször sem találtak legyőzőre. Az utolsó mérkőzésünk nagyban fog múlni azon, hogy az Eagles milyen mérleggel fog állni, ha akkor már elszállt számukra a szezon úgy jóval nagyobb esélyünk lesz riválisunk legyőzésére mint amúgy lenne. Arra gondolni sem merek, hogy nekünk is tét nélküli lesz a mérkőzés.

Ugyanakkor egy dolog biztos: játékosainknak csak saját magukkal kell foglalkozniuk, nem az ellenfelekre kell figyelniük. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is rendkívül kaotikus az NFC East, szinte bárki az élre állhat. Utoljára négy éve voltunk play offban, ami szinte elfogadhatatlan egy ilyen múltú csapatnál. A legnagyobb ellenfelünknek tehát saját magunkat tartom, ha úgy szerepelünk mint 2 hete, akkor ha küzdelmesen is, de végre ismét rájátszásba juthatunk. Ez edzőink számára is fontos lenne, hiszen ennek elmaradása esetén Tom Coughlin szinte biztosan a menesztés áldozata lenne, de a general manager Jerry Reese is könnyedén távozhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr68123548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása