Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 17: Eagles 35 Giants 30

2016. január 03. - Asbee

Tipikus 2015-ös összecsapást láthattunk, hiszen az idei szokásoknak megfelelően szoros csatában, az utolsó negyedben sikerült kikapni. Persze a rájátszás már mindkét csapat számára elúszott, így "csak" a presztízs volt a tét. Viszont az európai szurkolók nem biztos, hogy rosszul jöttek ki a mérkőzésből, hiszen ezzel eldőlt, hogy októberben csapatunk utazhat Londonba!

Pontokban gazdag mérkőzést láthattunk, ahol várhattuk, hogy nem a védelmek fognak dominálni. Jöttek is egymás után sorba a touchdownok és a mezőnygólok. A fordulópont a 3. negyedben volt, mikor Eli kezét eltalálták dobás közben, a játékszer pedig egyenesen korábbi játékosunk, Walter Thurmond kezébe szállt, amit TD-re hordott vissza. Sajnos érdemi válasz már nem volt, az utolsó két perces drive-ot pedig nem sikerült végigvinni és véget is ért az idei év.

Elemezni most már nincs sok értelme, de pár játékost azért érdemes kiemelni. Rashad Jennings pályafutása egyik legjobb teljesítményét hozta, 150 yard felett zárt. Nagyon felturbózta magát az utolsó hetekre, biztató lehet ez a jövő évre is. Will Tye szintén jól beilleszkedett és draftolatlan újonc létére az offense kiválósága volt. A védelemben Robert Ayers-nek nagy szezonja volt, a 10 sackes határt is majdnem elérte. Jason Pierre-Pault nagyon hátráltatta a kézsérülése, de a szívét is kitette a pályára, a mai nap folyamán két leütött labdája is volt.

Az igazán nagy kérdés azonban az, hogy mi lesz Tom Coughlin sorsa. Vele kapcsolatban olvashattunk már mindenféle híreket, hogy visszavonul, hogy elküldik, hogy nincs még döntés... Valószínűleg egyébként hivatalos döntés tényleg nincs az ügyében, de volt valami a levegőben és a közvetítés alatt is sokszor hallhattuk, hogy könnyen ez lehet az utolsó összecsapása. Nem is mennék most bele semmilyen felesleges kijelentésbe, de az biztos, hogy reális esély van Coughlin távozására. Nem lennék most John Mara és Steve Tisch helyében, életük egyik legnehezebb döntésüket kell meghozni.

Számunkra vége tehát a 2015-ös szezonnak, ez ennyi volt, sorozatban negyedszer is lemaradtunk a rájátszásról. Fájó ez, hiszen olyan meccseket veszítettünk el idén, amelyek kis odafigyeléssel nyerhetőek lettek volna és többek között az ilyen végkimenetelek miatt nyertünk Super Bowlt 2012 elején. Egymás utáni három negatív mérleggel végződött év után a csapat keretében és az edzőzi stábban/vezetésben is komoly változtatásokra számíthatunk, amelyeknek köszönhetően remélhetőleg újra elindul felfelé a franchise szekere.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr28234580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása