Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Fény az alagút végén: Ereck Flowers és Landon Collins

2016. január 07. - Asbee

Alaposan zajlanak az események csapatunk körül, hiszen Tom Coughlin lemondott, a szurkolók és az újságírók pedig Jerry Reese torkának estek. Azért találunk pozitív dolgokat is csapatunk háza táján, a sok rossz draft ellenére vannak szép reményű fiatal játékosaink is, ilyen például Ereck Flowers és Landon Collins. Lássuk hát mire számíthatunk tőlük.

Szükség volt a támadófal javítására, hiszen láthattunk javulást 2014-ben is, de kissé inkonzisztensnek tűnt még az O line és a sérülések sem kímélték az egységet. Justin Pugh és Weston Richburg kiválasztására komoly draft cédulákat áldoztunk fel, Geoff Schwartz pedig nagy pénzt kapott. Flowers elsősorban projekt játékosnak érkezett, hiszen draftolásakor még nem tudtuk, hogy Will Beatty nem szerepelhet 2015-ben, de a sors közbelépett. A Miami egyeteméről érkező rookie rögtön mély vízbe került és ő lett Beatty helyettese a vakoldalon. Megszerzésekor tudtuk, hogy remek fizikai képességekkel rendelkezik, hiszen nagy teste ellenére lábon is kiváló, de technikailag fejlődnie kell. Játékosunk élt is a lehetőséggel és vele kezdődött meg a szezon a támadófal bal oldalán. Tipikus újonc évet hozott, a gyors játékosokkal meggyűlt a baja, de több pass rushert is ügyesen oldott meg. Az sem vált a javára, hogy szinte a teljes szezon során bokasérüléssel bajlódott, de ez nem hátráltatta a játékban, 15 mérkőzésen lépett pályára, már most a keret egyik legszívósabb játékosa. Mentalitása szinte ideálisnak mondható, volt hogy ő rázta fel társait az oldalvonal mellett és mindent megtesz azért, hogy jobbá váljon.

Landon Collins az Alabama kiválósága volt és a legjobb safety-ként várhatta a draftot. Ennek ellenére az első napon nem talált gazdára, de jó esély volt rá, hogy a 2. kör elején elviszi valamelyik csapat. Ez így is lett, stábunk meg tudott egyezni a Titans-szel és érkezett is a safety az ordító needre. A college-ban legfőképp a futás megállításában tündökölt, kiválóan szerelte le ellenfeleit. Coverage-ban akadtak problémái, de több interceptiont is be tudott gyűjteni. Atletikus képességeivel nem volt gond, így várhattuk, hogy javulás lesz nála a játék ezen elemében is. Rendkívül aktív volt, az első naptól kezdve a kezdőcsapat tagja volt és a csapatban neki lett a legtöbb tackle-je, 112-ig jutott. INT-ből egyet szerzett, de volt egy csúnya elejtett labdája a Patriots ellen ami a győzelembe került. Becsületére legyen mondva, hogy ezután alaposan összekapta magát és szinte minden összecsapáson jól szerepelt.

Nem jelenthetjük ki, hogy két leendő szupersztárral van dolgunk, hiszen számos gyenge pontot találunk mindkét játékosunk szereplésében, de nagy jövő állhat előttük. Rookie-ként kellett kulcsjátékosuknak lenniük, hiszen Flowers a támadófal legfontosabb posztján, Collins-nak pedig az elhanyagolt safety pozíció húzóemberének kellett lennie. Második évükre tehát javulniuk kell, mert újoncként nyújtott játékuk csalódást jelentene már ekkor. Hozzáállásuk azonban nagyon biztató, mindent megtesznek a csapat sikeréért. Pontosan emiatt gondolom azt, hogy egy szinttel feljebb tudnak lépni és erősségeink lehetnek a következő években.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr258250384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása