Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2012-es draft értékelő

2016. január 16. - Asbee

Azt mondják 3-4 évnek el kell telnie ahhoz, hogy egy draft class-t értékelni tudjunk. A 2012-es játékosbörze óta eltelt 4 szezon, így itt az idő, hogy megnézzük mire vitték az akkor kiválasztott játékosaink.

1/32: David Wilson, RB

Kissé kapkodósnak tűnt a pick, hiszen a Buccaneers "betrade-elt" csapatunk elé és elvitték Doug Martint. A Super Bowl győzelemmel záródó szezon nem a futójátékról volt híres, így a front office egy új running back megszerzésében látta a jövőt. David Wilsonra esett a választás, aki hihetetlen gyors futó hírében állt, de a szereléseket is le tudta rázni. Visszahordóként is be tudott segíteni, ez pedig különösen hiánycikk volt a keretben. Sajnos nem jutott neki hosszú karrier, hiszen második éve után visszatérő nyaksérülései miatt vissza kellett vonulnia. Újoncként rögtön egy fumble-vel nyitott és kegyvesztetté vált, de a visszahordásoknál remekelni tudott. Sajnos ennyire futott az erejéből. Kár érte, hiszen rendkívül szimpatikus játékost ismerhettünk meg benne és gyorsasága új dimenziókba tudta volna vinni az offense-t. Senki nem lát előre egy ilyen sérülés, de ez egy elhibázott pick lett.

Értékelés: D


2/63: Rueben Randle, WR

Türelmetlenül várta már nevének az elhangzását, hiszen a draft előtt több szakértő is egy körrel előrébb várta, a kilencedik elkapóként talált gazdára. Az egyetem alatt végig gyenge irányítójátékkal kellett megküzdenie, így azt várták, hogy a profik között akár jobb számokat is hozhat. Ez részben össze is jött neki, hiszen ha ránézünk a statisztikáira tipikus második körös játékos benyomását kelti, aki jól szerepel, de valami plusz hiányzik belőle. Hihetetlenül inkonzisztens, van hogy az egyik héten elkapása is alig van, majd a liga egyik legjobb cornerbackje ellen szerez TD-t. Első két évében ráadásul a playbookkal is megküzdött, nem nagyon feküdtek neki Kevin Gilbride opciós útvonalai. Később sem tudott egyenletessé válni, így az is elképzelhető, hogy 2016-nak már más csapat színeiben vág majd neki.

Értékelés: B


3/94: Jayron Hosley, CB

Jól kezdett, majd fokozatosan esett vissza. Az elmúlt két évben az is csoda volt, hogy a keretben maradt, hiszen 4 meccses eltiltást is kapott füvezésért. Súlytalanul játszott, több nagy játékot is kaptunk róla, ráadásul a sárga zászlókat is előszeretettel gyűjtögette. Jó labdaérzékéből nem sokat tudott mutatni és a visszahordásokba sem tudott besegíteni. Hát, ez nem jött össze...

Értékelés: C-


4/127: Adrien Robinson, TE

A tight endek JPP-je, így jellemezte Jerry Reese a draftolásakor. A felmérőn mutatott számaiból semmit sem tudott visszaadni, nem is értem hogyan mérhették például a 4,4 másodperces 40 yardos idejét. Egyetemen csere tight end volt, így némiképp váratlanul hatott a negyedik körben való megszerzése. A profik között is csak 50 yardra és egy touchdownra futotta az erejéből, szeptemberben pedig már a keretben sem tudott megragadni. Jelenleg a Jets játékosa, néhány napja future/reserve szerződést kötöttek vele.

Értékelés: D


*4/131: Brandon Mosley, OT

Nem volt szerencséje a sérülésekkel, alig tudott egészséges maradni. Amikor pályán volt akkor sem kápráztatta el a nagyérdeműt, volt esélye a kezdőcsapat tagjává válni, de nem tudott élni a lehetőséggel. Nem valószínű a maradása és jó eséllyel az NFL-ben sem fog már pályára lépni.

Értékelés: D


6/201: Matt McCants, OT

Csapatunknál nem tudott pályára lépni, egy év után már szerződést bontottunk vele, azután pedig Oaklandbe került. Ott sem váltotta meg a világot, rotációs játékossá vált. Mit is lehetne írni róla?

Értékelés: D


7/239: Markus Kuhn, DT

Remek befejezése a bejegyzésnek. Viccet félretéve a sok kritika ellenére is szép sztori Kuhn története. Hazájában, Németországban kiemelkedett, majd édesapjával több egyetemet is felkerestek, végül pedig a North Carolina State ösztöndíjat ajánlott neki. A profik között korrekt cserévé vált, ennél többre nem volt képes, a legutóbbi szezonban bebizonyosodott, hogy kezdőnek már kevés. Viszont hetedik körös játékosként várható volt, hogy nem válik all-pro játékossá és az álmát is sikerült valóra váltani, hogy NFL játékos legyen:

Értékelés: C+


Összesítés

Ez a kép fejezi ki leginkább az érzéseimet:

Rueben Randle az egyedüli aki vitte valamire ezen játékosok közül, de tény hogy David Wilson is sikeres lehetett volna. Sajnos mindent elmond ez a mondat, Randle-vel is több probléma akadt. Rajta kívül Jayron Hosley és Markus Kuhn tudta letenni a névjegyét, de mindketten mellényúlásnak bizonyultak. Sajnos ez egy rossz draft volt, ami alaposan hozzájárult az elmúlt 1-2 év hanyatlásához.

Értékelés: C-

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr178278600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása