Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Ronnie Stanley OT, Notre Dame

2016. április 05. - Asbee

A védelem megerősítése mellett a támadófal felfrissítésére már nem maradt lehetőség, így a drafton várható egy offensive tackle vagy egy guard érkezése. Többször is felmerült már Ronnie Stanley neve, vajon tényleg ő lenne a megoldás?

1994. március. 18-án született Las Vegas-ban. A helyi Bishop Gorman High School intézménybe járt középiskolába, ahol csapattársa volt a jelenlegi University of Arizona QB Anu Solomon. A Rivals.com 4 csillagos tehetségnek és a 15-dik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. 2011 decemberében döntött úgy, hogy egyeteméül a Notre Dame-et választja.

Freshmanként két meccset kapott csereként. Egy évvel később már ő lett a jobb oldali tackle, 13 mérkőzésen lépett pályára ezen a poszton és neki is szerepe volt abban, hogy csapata csak 8 sacket engedélyezett. 2014-re átvette Zack Martin helyét és ő lett a vakoldali tackle, ahol szintén helytállt, hiszen csak egy sacket szereztek róla. Komolyan elgondolkodott róla, hogy jelentkezik a draftra, de végül maradt senior évére is.

Erősségek

Rögtön elkapja a tekintetet nagy teste és hosszú karjai. Remek gyorsasága van a fal szélének a megvédésére, nagy területen is le tudja követni a védők mozgását. A gyorsabb pass rusherek ellen is helytállt. Behajlított térdekkel játszik és laterális agilitására sem lehet panasz. Kellő erőt mutat a futójáték támogatásakor. Komoly segítséget tud nyújtani a rövid yardos szituációk abszolválásakor, de ha kell a második vonalba is fel tud érni. A mérete, atletikussága és szívóssága mellett kiemelkedik ösztöneivel és versenyképességével is. Jobb technikája van mint azt várnánk egy ilyen korú játékostól. Jól használja kezeit a védő kibillentésére, de nem válik túlzottan agresszívvá. Jó szögeket választ és megakadályozza az ellenfelet a szerelés végrehajtásában.

Gyengeségek

Még mindig van hová fejlesztenie tudásarzenálját. Időnként túl magasan játszik és hiába választja meg jól a szögeket azt is képes elvéteni. Ha a mellkasánál támadják meg, akkor hátrébb tudják tolni és elveszíti az egyensúlyát. Előfordulhat, hogy kezdetekben szenvedni fog a profik között.

Combine eredmények

Méretek: 6'6" magas és 312 lb
40 yard: 5,2 s
Súlypontemelkedés: 28 1/2
3 cone drill: 8,03 s

Égető szükség lenne egy jobb oldali tackle-re, így nem csoda, hogy felmerült Ronnie Stanley neve. Ereck Flowers előtt szép jövő állhat, szóval őt nem mozdítják el McAdoo-ék a vakoldalról, de Marshall Newhouse-t szerintem nem sokan szeretnék a kezdőben látni. Azonban azt is vegyük figyelembe, hogy az elmúlt években számos komoly értékű erősítést kapott a támadófal és az ilyen értékű ráfordításnak már komolyabb eredményt kellene produkálnia. Nem csoda hát, hogy a liga aljára esett vissza tavaly a védelem. Utoljára 2011-ben draftoltunk az első körben a defense-be és az idei szerzemények ellenére is van még mit fejleszteni a csapatrészen. A jövő LT-je adott, a fal jobb oldalára pedig nem túl megszokott a draft ezen szakaszában játékost hozni. Érték alapján megfelelő lenne a 10-dik választásnál Stanley, de a körülményeket figyelembe véve lehetséges, hogy más irányba kellene elmozdulni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr948569152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása