Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amiért a védelembe választanék az első körben

2016. április 10. - Asbee

Ahogy közeledik a draft egyre többet találgat az ember és a mock draftok is egyre sűrűbbé válnak. Ezeknél sokkal jobban előtérbe kerültek a támadók, többször is olyat lehetett olvasni, hogy Ronnie Stanley-t, Zeke Elliottot vagy Laquon Treadwellt írták a Giants-hez. Ennek az ötletnek azonban én ellenállnék és továbbra is a védelmet tartom az első számú prioritásnak. Rögtön meg is tudhatjátok miért.

Elsőként érdemes végigmenni az offense-en. A franchise irányítónk adott és van egy sztárelkapónk is Odell Beckham Jr. személyében. Rashad Jennings korrekt futó akit be lehet állítani a kezdőcsapatba, igaz nem fog minden meccsen 150 yardot futni. 3rd downnál pedig felléphet Shane Vereen, aki az egyik legjobb RB az elkapásoknál a ligában. Úgy néz ki a támadófalba sikerült egy korrekt left tackle-t találni, hiszen Ereck Flowers-ben sok potenciál lakozik, ráadásul Justin Pugh és Weston Richburg igen jó éven van túl. Az O line jobb oldala viszont további renoválásra szorul, ahogy Beckham túloldalán is elférne egy új elkapó.

A védelem azonban az egyik legrosszabb volt tavaly a ligában. A pass rush nem működött, a linebackerek közül senki sem tudott kiemelkedni, a secondary pedig lyukas volt mint egy sajt. Jason Pierre-Paul visszatérése segített valamelyest, de a játékait nem tudta végigvinni, remélhetőleg jobb kezén kötés nélkül tud majd játszani. Komoly erősítés érkezett, Olivier Vernon, Damon Harrison és Janoris Jenkins is csapatunkat választotta. Szép névsor, azonban az építkezés itt még nem ért véget.

A védőfalban mélység nem nagyon van, fiataljaink nem tudtak még (?) bizonyítani. Owa Odighizuwa újoncként sokat volt sérült, Kerry Wynn azonban teljesen színtelenül mozgott a pályán, Jay Bromley-t pedig Markus Kuhn szorította ki a kezdőből... Nem hiszem, hogy mindenkiben megbízna az edzői stáb és egy-egy kellemetlen sérülés (amiből sajnos kijutott nekünk az elmúlt években) után komoly gondban lehetünk. Azt se feledjük, hogy nem egy évre draftol az ember és JPP csak 2017-ig írt alá. Johnathan Hankins szerződése is lejár a következő szezon végén és egyáltalán nem biztos, hogy minden játékost meg tudunk/akarunk tartani.

Egy igazán jó linebacker is hiányzik a csapat keretéből, mert Devon Kennard túl sokat sérült, ez pedig a fejlődésben is meggátolja. Keenan Robinson hasonló problémákkal küzdött, de érkezése talán javíthat valamit az egységen. J.T. Thomas és Jonathan Casillas középszintű játékosnak tűnt, de nem valószínű, hogy megválnánk tőlük. Persze nem lehet mindenhová leigazolni a legjobb szabadügynököket és várható volt, hogy az LB sor lesz az amelyik gyengébb erősítést kap. A koncepció azonban látható, sok fog múlni Kennard és Robinson tartósságán.

A cornerbackeknél a DRC-Jenkins páros jól hangzik, de a nickel CB feladait nem biztos, hogy Trevin Wade maradéktalanul el tudná látni, ráadásul mélység sincs a két klasszis mögött. A safety posztját is elég "egyedien" oldották meg a front office-ban, hiszen Landon Collins mellé nem érkezett senki, inkább a fiatalokban bízunk. Majd meglátjuk...

Azt hiszem látható tehát, hogy az érkezők ellenére is sokkal rosszabbul áll a defense mint az offense. Utóbbinál egy jobb oldali tackle-re és egy második számú elkapóra lenne szükség, előbbinél azonban továbbra is szinte minden poszton elférne egy vagy több érkező. A támadósor hiányposztjai olyan pozíciók, amelyekre ráér a draft második napján is az erősítés. Tény, hogy tovább kell erősíteni a támadófalat, de továbbra is Flowers lesz a vakoldali tackle, a többi pozícióba pedig nem az első kör elején kell játékost választani. Ugyanez a helyzet az elkapókkal is, Beckham mellé valóban kell egy újabb első körös játékos?

Utoljára 2011-ben érkezett a védelembe első körös játékos, aki nincs már a rosteren. Azt hiszem eljött az idő, hogy végre megint a defense kapjon erősítést. A liga aljáról nem lehet kizárólag a free agent piacról érkezettekkel felkúszni, kellenek az újoncok is, az pedig tisztán látszik, hogy a csapatrész nem kapott kellő erősítést az elmúlt időszakban. A BPA sem biztos, hogy megállná a helyét mint érv az offense-el szemben, nem hiszem, hogy kiviszik az összes tehetséges védőt a 10-dik választásra, azt pedig jelenleg csak megjósolni tudnánk, hogy kik lesznek akkor elérhetők.

Nincs tehát bajom pl. Stanley vagy Elliott (bár utóbbit kissé túlértékelik Gurley sikerei miatt) képességével, de úgy látom, hogy most más irányba kell haladnunk. A szabadügynök piac szerintem a vártnál is erősebben alakult, több olyan játékost is elhoztunk, akik a legjobbak között voltak posztjukon a free agentek közül. Ők egy jó alapot jelenthetnek a jövő tekintetében, de több klasszisra van szükség ahhoz, hogy újra ütőképes védelmünk legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr148583144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása