Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Leonard Floyd: jogos a hype?

2016. április 25. - Asbee

A hírek szerint a csapatok háza táján nagy népszerűségnek örvend a Georgia pass rushere és igen jó eséllyel gazdára találhat már a top 10-ben is. Ez azt jelenti, hogy akár kiköthet csapatunknál is, nem először jönne szóba az ő neve ebben az offseasonban. Vizsgáljuk meg közelebbről is a képességeit.

Komolyabban utánanéztem a játékának, több game tape-et is láttam róla, elsősorban jó ellenfelek ellen. Ha elsőre ránézünk kitűnik a magassága és az is, hogy posztjához képest rendkívül karcsú. Ebből következik, hogy remek atletikus képességekkel rendelkezik, mért ideje is nagyon rendben van. Gyorsaságát ki tudja használni a pass rush-nál is, képes kilőni a snapnél és megverni az előtte álló offensive tackle-t. Ha az ellenfél vertical route-ot fut akkor coverage-ban is jó, akár a slot elkapóval is lépést tud tartani. Ezen kívül viszont én túl sok jó dolgot nem látok a játékában. Ha nem verte meg egyből a falembert, akkor teljesen hatástalanná válik, ráadásul többször is úgy tűnt, hogy fejben feladta a játékot. Gyenge a futójáték megállításában, szinte képtelen átküzdeni magát az O line-on, ha pedig a labdás ember közelébe került akkor sem mindig tudja megcsinálni a tackle-t, könnyű lerázni. Szinte a játék minden elemében látszik rajta, hogy jóval több erőre lenne szükség és ez a profik között még jobban látszani fog. Barkevious Mingo-hoz hasonlítják, aki egyelőre nem tudott megfelelni az NFL elvárásainak.

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy egy 3-4-es játékosról beszélünk. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy 4-3-ban bármilyen sikereket érjen el. Defensive endnek nem szabadna berakni, linebackernek pedig nagyon kevés lenne a stílusával. Esetleg egyes sub package-ben lehetne pass rusher, de őszintén, egy első körös játékostól többet várna az ember, nem?

Persze nem akarom lehúzni Floydot és nem akarom már most leírni, de elég komoly bust esélyt látok nála. Mindössze egy 3-4-es sémában, jó képességű csapattársakkal érhet el komoly sikereket. Viszont a profik között elsősorban az atletikus képességeire támaszkodva érzésem szerint nem fogja sokra vinni és azt is kétlem, hogy csak a sebességére támaszkodva rendszeresen meg fogja verni a falembereket. Akárhonnan közelítem meg a játékát én mindenképp távol maradnék tőle. Ő nem olyan játékos aki a mi védelmi rendszerünkben helyt állna és alapjában véve nagy kockázatot jelent bármelyik csapatnak az ő kiválasztása.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr388663092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása