Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2/40: Sterling Shepard WR, Oklahoma

2016. április 30. - Asbee

Egy elkapót választottunk a draft 2. körében, Sterling Shepard érkezett tovább javítani a passzjátékot. Lássuk mit kell róla tudni.

1994-ben született Oklahoma City-ben. A Heritage High School tanulójaként a focicsapatban futóként és elkapóként is helytállt. Jó játékának köszönhetően meghívást kapott az Under Armour All-American Game-re is. A gimiben atlétikában és kosárlabdában is jeleskedett. 4 csillagos tehetségnek rangsorolták és az egyetemen maradt otthon az Oklahoma egyetemét választva.

Ott újoncként rögtön 621 yardig és 3 TD-ig jutott. 2013-ban növelte a touchdownok számát 7-re. Junior évét remekül kezdte (7 meccs alatt 911 yard és 5 TD), majd az Iowa State ellen megsérült és utána súlytalan volt a szezon többi részében. Seniorként sikerült elérnie az 1000 yardos (1288) és a 10 TD-s álomhatárt is (11). Egyetemi pályafutása alatt 233 elkapást mutatott be, melyekből 3482 yardot és 26 touchdownt szerzett.

Erősségek

A snap pillanatában ki tud lőni a line of scrimmage-ről és kellő előnyt tud szerezni ahhoz, hogy az irányító célpontja legyen. Könnyen döntést hoz, a játékszert jól helyezi el a térben és könnyedén kapja is el. Gyors lábainak köszönhetően ki tudja védeni a press coverage-t és szűk terekben is jól mozog. A cornerbackeknek nehéz őt őrizni, mert nemcsak egyenes vonalban képes lefutni őket, hanem az irányváltásokkal is komoly zűrt tud okozni. Finom kezekkel rendelkezik és a labdát testétől távol kapja el. Punt returnerként is bevethető. Jó vérvonal, édesapja is NFL játékos volt.

Gyengeségek

Alulméretezett, a fizikális CB-k ellen szenvedhet. Inkább fürge, mint gyors.

Combine eredmények

Méretek: 5'10" és 194 lb
40 yard: 4,48 s
Fekvenyomás: 20
Súlypontemelkedés: 41 inch
Helyből távolugrás: 123 inch
3 cone drill: 7 s
20 yard shuttle: 4,35 s

Korrekt picknek tűnik Shepard, aki javíthat az elkapósoron. Odell Beckham Jr. alaposan kiemelkedik, hiszen Victor Cruz több mint másfél év után léphet pályára, Dwayne Harris pedig inkább a visszahordásokra kell, hogy koncentráljon. Csupa alacsony WR van a keretben, akik viszont jól illeszkednek Ben McAdoo rendszerébe, ez pedig Shepardre is illik. Szélsebes játékos, aki elsősorban a slotban alkothat maradandót. Édesapja sajnos már nem él, de ő is NFL játékos volt, így valószínűleg neki is emléket szeretne állítani egy remek pályafutással.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr938674516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása