Magyar New York Giants Szurkolói Blog

3/71: Darian Thompson S, Boise State

2016. április 30. - Asbee

Safety-re is szükség volt, jött is egy a második napon Darian Thompson személyében.

Kaliforniában született, Lancaster városában. A Paraclete High School tanulójaként WR-t és DB-t is játszott. A védelemben 152 szerelésig és 12 INT-ig jutott, a támadók között pedig sulirekordot állított fel senior évében. 3 csillagos prospectnek rangsorolták és a Boise State-et választotta egyeteméül.

Ott egy redshirt év után 2012-ben hat mérkőzésen kezdett és szerzett 3 picket is. Ezt követően folyamatosan javított statisztikáin, junior szezonjában 71 szerelésig és 7 interceptionig jutott, így All-American második csapatba választották. Az NCAA-ben összesen 19 labdaszerzésig jutott, ezzel pedig beállította Eric Weddle rekordját a Mountain West konferenciában.

Erősségek

Magas és sok időt tölt el a konditeremben azért, hogy kimaxolja fizikai képességeit. Gyorsan játszik, mindig keres magának egy célpontot. Jól olvassa le a játékot és ugrik be a route-ba, majd szerzi meg a labdát. Fizikális játékos, nem fél a kontakttól. Ahogyan a statisztikáiból is látszik labdaérzékével sincs gond, a nehezebb játékokból is képest interceptionnel kijönni. Remek versenyszellem, ösztönös vezér, korábbi csapattársai is jó véleménnyel vannak róla. Szívós játékos, 4 évig volt kezdő.

Gyengeségek

Túlságosan merev alsótest, coverage-ban nehezebben fordul a vártnál. Rövid karok és néha túl agresszív, ami elrontott szerelésekhez vezethet. Ha rossz felé indul el utána már nehezen tudja kijavítani a hibáját. Túl sokat képes bámulni a backfieldet és így hátrányba kerül az emberével szemben.

Combine eredmények

Méretek: 6'2" és 208 lb
40 yard: 4,69 s
Fekvenyomás: 12
Súlypontemelkedés: 32,5 inch
Helyből távolugrás: 118 inch
3 cone drill: 7,26 s
20 yard shuttle: 4,33 s

Remek pick, egy safety-re is nagy szükség volt. Landon Collins mellé kell még egy játékos és Thompson betöltheti ezt a szerepet. Kiváló értéket képviselt a draft ezen szakaszában, én a második kör végére rangsoroltam. Igazi ballhawk játékos volt a college-ban és remélhetőleg az NFL-ben is kamatoztatni tudja ezt a képességét. Tavaly egyébként is a labdaszerzés volt a védelmünk (egyetlen?) erőssége, ezt a formát pedig jó lenne átmenteni 2016-ra is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr438675404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása