Magyar New York Giants Szurkolói Blog

4/109: B.J. Goodson LB, Clemson

2016. április 30. - Asbee

Újra a védelembe érkezett az erősítés egy linebacker személyében, B.J. Goodson érkezett a Clemsonról.

Lamar városában született South Carolina államban, középiskolába pedig a helyi gimibe járt. Egyeteméül a Clemsont választotta.

Ott első évében redshirtöt kapott és senior szezonjáig nem is sokat lépett pályára. Akkor azonban robbantott, 108 szerelést, 5,5 sakcet és 2 INT-t hozott össze.

Erősségek

Kidolgozott, izmos testalkat hosszú karokkal. Jól méri fel, hogy merre jár a labda. Igazi mészáros, ütközéskor komoly erőt fejt ki az ellenfélre. Távol tudja tartani magától a blokkolni igyekvő támadót és közben a játékszert sem téveszti szem elől. Jó egyensúlyérzéke van. Fizikális játékos, akinél nem kérdés, hogy elég szívós-e. Coverage-ben is van tapasztalata. Jó kommunikációs képességek, ő hívta a védelem játékait. A pályán kívül is helytállt, szociológusként végzett decemberben.

Gyengeségek

Az irányváltásokkal problémái lehetnek. Kérdéses a hatótávolsága. A fake játékokat képes benyelni és utána már nem tud javítani. Nem mindig használja karjait az ellenfél földre vitelében. Ugyan le tud válni a blokkokról, de a labdás embert nem mindig éri utol. Csak egy évig volt kezdő. 2015-ben nem volt sérülése, de korábban agyrázkódása és csípőproblémája is volt.

Combine eredmények

Méretek: 6'1" és 242 lb
40 yard: 4,69 s
Fekvenyomás: 30
Súlypontemelkedés: 34,5 inch
Helyből távolugrás: 118 inch
3 cone drill: 7,05 s
20 yard shuttle: 4,51 s

Elfért egy linebacker a keretben és Goodson jól illeszkedhet Steve Spagnuolo védelmébe. Nagyobb termetű, erős játékos, aki azért sebességben sem rossz. Jó mentalitása van, seniorként csapatkapitány is volt. Hátrány, hogy csak egy értékelhető éve van, de látok rá esélyt, hogy korrekt játékossá tudjuk kinevelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr98676190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása