Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Kibabráltak velünk az első körben?

2016. május 10. - Asbee

A megszokottnál mozgalmasabban alakult az idei draft első napja, hiszen az első és a második pick már a játékosbörze előtt gazdát cserélt és később is voltak trade-ek. Csapatunkat is megemlítették ezzel kapcsolatban és azt se feledjük, hogy az előttünk levő két választási joggal sem az eredeti franchise rendelkezett.

Ez pedig számos pletykát elindított. A draft előtti napokban sokat beszéltek Jack Conklinról és Leonard Floydról, mint leendő Giants újoncról. Állítólag előbbit John Mara szerette volna, utóbbi pedig Jerry Reese kedvence volt. Már említettem korábban, hogy egyik pickért sem rajongtam volna, véleményem szerint jobb oldali tackle-t nem ilyen magasan kell szerezni (bár ettől függetlenül jó kis játékos lehet Conklinból), Floyd pedig totálisan rendszeridegen lett volna és komoly kétségeim vannak, hogy a profik között is olyan hatékony tud lenni mint az egyetemen.

A nyolcadik pickre fel is jött a Titans akik vitték Conklint. Taylor Lewan túloldalára kellett nekik egy tackle és meg is találták. Érdekes, hogy anno Lewant is az orrunk előtt választották ki. No nem mint elégedetlenek lehetünk, hogy Beckham maradt nekünk. Majd feljött a Bears is, ők Floydot választották. Meg kell hagyni nagy kő esett le a szívemről. Ekkor két rookie-t várhattunk elsődlegesen. Az egyik Vernon Hargreaves III, a másik pedig Laremy Tunsil volt. Ehhez képest Jon Gruden Eli Apple nevét mondta ki, ami szinte mindenkiben megdöbbenést keltett. Azt tudtuk, hogy Tunsil a kiszivárogtatott videója miatt komolyan fog csúszni, de VHIII top 10-es potenciállal rendelkezett és sokaknál a legjobb elérhető játékos volt. Nem úgy csapatunknál.

Néhány év múlva sikeres választás lehet ez is, de most ezt nem elemezném ki. Valóban túljártak csapatunk eszén? Ha egy csapat kinéz magának valakit, de jó eséllyel nem lenne elérhető a választásuknál, akkor szóba jön a csere. Ez pedig áldozatokkal jár, időnként elég komoly áldozatokkal. Ez abban az esetben éri meg, ha a jövő irányítóját találja meg az adott franchise, vagy olyan valakit tud draftolni a GM akinek a játékába totálisan beleszeretett. Ellenkező esetben az első körben nem látom értelmét a mozgolódásnak. Sem Conklin sem Floyd nem olyan játékos akikért érdemes lett volna feljebb lépni. És a letrade? Állítólag arra is volt ajánlat, a Jets próbálkozott. Apró szépséghiba azonban, hogy a két New yorki csapat nem nagyon áll egymással szóba ha cseréről van szó, ráadásul a zöldek nem is adtak volna kellő ellenértéket. Azt se feledjük, hogy a 20-dik választásnál Apple már valószínűleg nem lett volna elérhető, a hírek szerint a Dolphins vitte volna 1/13-ra.

Összességében tehát nem bánom, hogy nem mozdultunk el a 10-dik helyről és hagytuk, hogy történjenek az események. Sok kritikát kapott az elmúlt időszakban Reese, de azt szerintem mindig is jól csinálta, hogy nem ment bele az ilyen komoly trade-ekbe. Ráadásul most hiányposzt is volt bőven, így minden egyes választásra szükség volt. Apple személyében is megtalálhattuk azt a játékost akire vártunk, ráadásul egy cornerback is elfért a keretben. Ettől függetlenül is jónak tűnik a draftunk, így nem hiszem, hogy jelen pillanatban szomorúságra lenne okunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr868702856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása