Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Roster áttekintő: elkapók

2016. május 27. - Asbee

Folytatódik a sor az elkapókkal, akik miatt izgatottak lehetünk, hiszen itt is nagy harc lehet a keretbe kerülésért.

Hakeem Nicks távozása után szerencsére rögtön sikerült találni egy első számú WR-t, Odell Beckham Jr. gyakorlatilag újoncként top 5-ös játékos lett a posztján. Nem meglepő tehát, hogy a passzjáték elsősorban tőle függött tavaly, de majdnem minden összecsapáson volt egy-egy nagy elkapása.

Rueben Randle távozott, a helyére pedig Sterling Shepard érkezett a draft második körében. Nagy fogás lehet, aki sokkal jobban illeszkedik a támadók rendszerébe, hiszen gyors és remekül futja az útvonalakat. Ne lepődjünk meg ha már az első hetekben komoly játékidőt kap. Elsősorban a slotban lehet jövője, de a szélen is lesz lehetősége bizonyítani.

Erre azért is lesz szükség, mert Victor Cruz lassan két éve nem lépett pályára, emiatt pedig nem is érdemes vele számolni. Minden egyes pályán töltött perce ajándék lehet, persze így is kihasználhatja a helyzetet és Beckham jelenlétét. Leírni még nem fogom, de ne lepődjünk meg ha már nem fog a régi színvonalon teljesíteni.

Szerencsére Dwayne Harris megszerzése nagyon bejött, aki bebizonyította, hogy nemcsak a visszahordáshoz, hanem az elkapáshoz is ért. Persze nem elit WR, de amit vártunk tőle azt hozta (sőt még többet is). A világot nem neki kell megváltania, azonban munkamorálja és szívóssága miatt az offense hasznos tagja lett, akármikor be lehet hívni a padról, egy-egy return TD-re pedig bármikor képes.

Geremy Davis tavaly jó előszezont futott, majd mégsem kapott lehetőséget az alapszakasz során. Érthetetlen volt a mellőzése, hiszen ennél többet érdemelt volna. Persze nem tudhatjuk mi áll ennek a hátterében, de az biztos, hogy idén is bizonyítania kell, mert kis balszerencsével az 53-as keretről is lemaradhat.

Helyette inkább Myles White volt a kedvezményezett, aki néhány elkapást bemutatott, de valószínűleg nem ő lesz a jövő embere. A rosterre kerülésre neki is jó esélye lehet.

Van még két ígéretes draftolatlan újoncunk Anthony Dablé és Roger Lewis személyében. Előbbi Németországban játszott (a Vikings által kiválasztott Moritz Boehringer csapattársa volt, láthattuk is vele a drafton) és ott dominált, az edzői stábunknak pedig szemet szúrt és kapott egy lehetőséget. Hogy mire lehet képes nem tudhatjuk, legfeljebb találgatni tudunk. Roger Lewis rendkívüli tehetség, azonban a pályán kívül nem mindig volt a topon, emiatt pedig draftolatlan lett. Ha távol tud maradni a balhéktól és képes lesz csak a játékra koncentrálni, akkor kiváló játékos lehet belőle az NFL-ben is.

Vannak még újonc vagy 1-2 év tapasztalattal rendelkező elkapóink a keretben, például Kadron Boone, Donte Foster, Tavarres King vagy Darius Powe. Ők elsősorban az edzőtáborban lehetnek hasznosak, legfeljebb a practice squadba kerülhetnek be. Nagyon nagy meglepetés lenne ha bármelyikük ennél többet érne el.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr738749238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása