Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 2: Giants 0 Bills 21

2016. augusztus 21. - Asbee

Elég kellemetlen produkcióval sikerült előállni az előszezon második fordulójában, hiszen a Buffalo Bills ellen nem sikerült pontot szerezni. Lássuk hogyan is történt.

Az offense impotenciájáért elsősorban a rossz blokkolás volt a felelős, hiszen számos büntetést és rossz olvasást láthattunk a támadófaltól és a tight endektől. Manning három snapet kapott, ezalatt egy first downt sikerült összehozni, viszont láthattunk 3 sárga zászlót és egy sacket is. Főleg Larry Donnell nem találta a helyét a pályán. Az alapcsapatból hiányzott Justin Pugh akit Bobby Hart próbált pótolni, de ez akkor sem indok az ilyen jellegű szétesésre. A mérkőzés elején előtérbe került a futójáték, de sajnos nem sikerült a földön haladni, ráadásul kivétel nélkül 3rd & long szituációkat kellett volna megoldania támadóinknak, ez pedig hosszútávon nem lehet életképes.

Emiatt az sem derült ki igazán, hogy elkapóink mire képesek, hiszen Victor Cruz hiányában nagy szükség lehet Sterling Shepardra. Egy hete sok labda repült felé és akkor helyt is állt, pontosabb passzokkal komoly statisztikát mutatott volna. Annyit azért sikerült leszűrni, hogy Tavarres King nagyon hajt a keretbe kerülésért és Roger Lewis-nak lehet keresnivalója a profik között is. Bobby Rainey megítélése sokat javult, hiszen bemutatott egy 67 yardos futást. A running backek között egyébként is kaotikus a helyzet, egyedül Rashad Jennings kezdő helye, valamint Shane Vereen szerepe tuti, a többiek számára nyitott a verseny.

A védelem viszont jobb volt. Van pass rush. JPP és OV hihetetlen energiával játszik, utóbbi megszerezte első sackjét is. Több play-nél sem kellett volna sok a sárga zászlóhoz, egy az egyben szinte megállíthatatlan mindkét passzsiettetőnk. Örömteli, hogy Owa Odighizuwa is aktívan mozgott, a harmadik downoknál a 3-tech DT pozíciójából erősítheti a defense-t. Meg kell említeni Romeo Okwara nevét is, aki sorozatban a második héten játszott jól.

A legjobb linebackerünk pedig Jonathan Casillas volt. Láttunk tőle egy nagy játékot, Reggie Bush hosszú elkapását akadályozta meg. Coverage-ban jó, bár LeSean McCoy-t azért ő sem tudta mindig követni, de ez talán nem is várható el. Kelvin Sheppard és Keenan Robinson kicsit lassúnak tűnt, Devon Kennard pedig a legtöbb snapnél a védőfal mellé állt fel, így a szokásosnál kevesebbszer ért oda a játékszerhez. Robinson az egyik play-nél nem tudott lépést tartani Charles Clay-jel, aminek 59 yardos elkapás lett az eredménye. Jobban kell figyelni blitzeknél.

A drive-ból végül Landon Collins klasszisa miatt nem lett touchdown, az end zone előtt ki tudta ütni Jerome Felton kezéből a labdát ami végül Snacks Harrisonnál kötött ki. Meglepően sok cornerback blitzet láttunk, egyszer sajnos Tyrod Taylor csúnyán meg is etette Janoris Jenkins-t. Összességében viszont nem volt probléma, Collins mellett Darian Thompson is kiváló eddig, ha pedig nem olyan túlbuzgó DRC, akkor az első interceptionje is meglett volna az újoncnak. Donte Deayon is megmutatta a tudását, egy ügyes mentést láthattunk tőle az end zone-ban. Sok lehetőséget kapott az oldalvonal mellett, ahol sajnos kijött az alacsony termete, emiatt pedig lehetséges, hogy csak a gyakorlócsapatban köt majd ki.

Meg kell említeni a special teamet is, hiszen Josh Brown 1 meccses eltiltása miatt az első fordulóban szükség lesz egy új rúgóra. Ő valószínűleg nem Tom Obarski lesz aki 30 yard alatt hibázott...

Nem kell nagy tehetség a gyenge teljesítmény megállapításához. A támadófal alaposan alulteljesített, Justin Pugh hiánya sem lehet mentség az ilyen szintű visszaesésre. Az elmúlt években komoly erősítést kapott az O line, most már teljesítmény is kell. Szerencse, hogy ez még csak az előszezon, van két hét a hibák kijavítására. Azt pedig eddig is láttuk, hogy a támadó egység rendre gyengébb a preseasonban. Főleg a jövő heti Jets elleni városi derbi lesz fontos, ezen több lehetőséget kapnak majd a kezdők. Nem kell megnyomni a pánikgombot, de edzőink biztosan figyelmeztetni fogják a gyengén teljesítőket a lehetséges következményekre...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8611069816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása