Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Vélemény az 53-as keretről

2016. szeptember 04. - Asbee

Szombaton magyar idő szerint 22 órakor 53 főre kellett csökkenteni a csapatoknak az aktív csapatuk létszámát. Ugyan a szezon során folyamatosan változnak a keretek, de a roster nagy részét ezek a játékosok töltik ki. A következő játékosok örülhettek nálunk:

Irányítók

Nincs semmi meglepetés, nem idegen tőlünk, hogy két QB-t alkalmazunk. Logan Thomas továbbra sem NFL szint és ugyan Ryan Nassib is sokat hibázott, de az edzői stáb bízik benne.

Futók

Ben McAdoo meglepetéseket ígért és ezt meg is kaptuk a running backek között. Azt vártam, hogy öt játékost is megtartunk ezen a poszton, de azt nem gondoltam volna, hogy már most lemondunk Andre Williams-ről. Az elmúlt évek gyakorlata az volt, hogy a teljesen reménytelen draft pickek is kaptak legalább három évet, Williams-nek csak kettő jutott. Ez nem is csoda, hiszen 2015-ben átlagban 3 yard alatt futott ez pedig édeskevés. Az offseasonban próbálta fejleszteni magát ami kicsit látszott is, de ez kevésnek bizonyult. Más csapatban elcsíphet egy helyet, de ebben az offense-ben nagyon idegenül nézett ki. Meglepő döntés az elküldése, de semmiképp sem indokolatlan. A kezdő Rashad Jennings lesz, aki a legkonzisztensebb futónk és az öltözőben is vezéregyéniség. Ugyan kiemelkedő klasszisunk nincs a poszton, de egy elég sokoldalú társaságot láthatunk. Shane Vereen különlegessége az elkapásokban rejlik, Bobby Rainey pedig a visszahordásoknál tehermentesítheti Dwayne Harris-t. Orleans Darkwa is bevethető ebben a szerepkörben, de a dinamikus stílusát elsősorban az offense-ben hasznosíthatja. A jövő reménysége Paul Perkins lehet, akinek eddig ugyan gondja akadt a labda megtartásával, de ha ezt le tudja vetkőzni akkor szép jövő állhat előtte az NFL-ben.

Elkapók

Itt viszont van egy klasszisunk Odell Beckham Jr. személyében. Azt hiszem nem kell őt bemutatni senkinek sem, a liga egyik legjobb elkapójáról van szó, idén is ő lesz az első számú célpont. Sterling Shepard már újoncként kezdő lehet, Rueben Randle távozása után felszabadult egy hely a kezdőben. El is fér az upgrade, Shepard játéka pedig az egyetemi meccsfelvételek alapján jó eséllyel teljesedhet ki ebben az offense-ben. Elsősorban a slotban lehet hasznos, de ne lepődjünk meg ha feltűnik az oldalvonal mellett is. Pláne azért, mert Victor Cruz újra egészséges. Az edzők bíznak benne és ugyan még mindig jobb hogyha óvatosak vagyunk vele kapcsolatban, de továbbra is hasznára lehet ennek az offense-nek. Ne várjunk tőle már 1000 yardot, de ha Beckham és Shepard is jó napot fog ki akkor nagyon nehéz lesz az ellenfél számára egyszerre három WR-t hibátlanul őrizni. Ha bármi gáz lenne akkor ott van Dwayne Harris, aki tavaly bebizonyította, hogy beugróként a visszahordások mellett a támadásokat is segíteni tudja. Az utolsó helyeket két meglepetésember csípte el, az edzőtábor kezdetekor valószínűleg nem sokan tippeltek volna arra, hogy Tavarres King és Roger Lewis is befér a legjobb 53-ba. A preseason alapján viszont ez nem csoda, TK az offense legjobbja volt és Lewis is komolyan odatette magát. A nagy kimaradó Geremy Davis lett, aki azonban a gyakorlócsapatba még beférhet, ahhoz viszont nem férhet kétség, hogy a felsorolt kollégái jobbak voltak nála ebben a 4 hétben.

Tight endek

Komoly versenyt vártunk, de a sérülések miatt végül egyértelműek voltak a helyek. Larry Donnell az elkapásoknál komoly értéket tud képviselni, blokkolásban viszont borzalmas. A támadófal gyengélkedése miatt komoly probléma lehet ez, a tight endeknek is részt kell venniük a futójáték támogatásában. Will Tye tavaly a legjobb újonc TE volt a ligában, ami azért is meglepő, mert 2015 tavaszán még tökutolsó volt a depth charton és csak a szezon közepén lett az aktív keret tagja. A kínálkozó lehetőséggel élni tudott és atletikus képességeit kihasználhatja idén is. A blokkoláshoz a legjobban Jerell Adams ért, de újoncként valószínűleg várnia kell még az áttörésre. Ez azért is így van, mert eddig roppant hullámzó, egy jó play után egy buta hiba következik, ezt pedig nem tolerálják a profik között.

Támadófal

A legrosszabban szereplő egység. Átalakulás alatt van az O line, de tavaly már láthattunk biztató jeleket. A Flowers-Pugh-Richburg hármas jó alapnak nézett ki, főleg utóbbi két játékosunk helyét sikerült megtalálni. Ereck Flowers-nek újoncként szinte minden nehézséggel szembe kellett néznie. Will Beatty sérülése miatt ő lett a vakoldali tackle, bár gyenge technikája miatt erre még nem állt készen és e mellett egész évben szenvedett a bokájával. A szívósság és az akarat azonban megvolt, a pályán tudott maradni, ráadásul volt mikor ő rázta fel társait az oldalvonal mellett. Ez a projekt viszont egyelőre nem alakul túl fényesen, az idei játéka alapján szinte semmit sem javult tavalyhoz képest. Az edzői stáb úgy kalkulált, hogy a nehéz helyzet ellenére is sikerült megvédeni Manninget, Flowers pedig plusz egy év tapasztalattal és az átlagon felüli fizikai képességeivel szintet tud lépni, ezzel pedig a teljes támadófal javul. Ha azonban nem tud változtatni a rossz technikán, akkor nem sokáig lesz ő a left tackle. Azért is szükség lenne egy jó baloldalra, mert igaz hogy John Jerry jól szerepelt tavaly, de ő inkább csak átmeneti megoldásnak tűnik (ennek ellenére lehet egy újabb korrekt éve), Marshall Newhouse pedig csak annak köszönheti a kezdő helyét, hogy nem találtunk a helyére mást. Persze ez változhat, hiszen visszatért Will Beatty, akivel a tavalyi szezon után bontottunk szerződést. A próbajátékon meggyőzte McAdoo-t és ha egészséges marad a csapat hasznára válhat. Valljuk be nagyon úgy néz ki, hogy szükség is lesz a szolgálataira. Bobby Hart egyelőre nem tudott kitűnni társai közül, bár ő alapból hosszútávú projektnek számít. Tőle is többet várhattunk, bár azt is hozzá kell tenni, hogy tudtuk, hogy az ő beilleszkedésére több mint egy évet kell majd várni, ráadásul egy hetedik körös választottról beszélünk. Egyelőre marad kiegészítőember. Utolsó emberként Brett Jones csípte meg a keretszűkítést, aki a CFL-ből érkezett, de tavaly nem tudott bemutatkozni sérülés miatt. Idén újabb lehetőséget kapott és egyelőre annyi biztos, hogy még mindig sok munka áll előtte. Ez a 8 falember nem túl sok, de a többi játékos inkább csak hátráltatta a csapatot. Érdemes figyelni a mások által kirakott játékosokat, könnyen érkezhet még valaki. Az egyik ilyen lehet Josh Sitton, akinek a Green Bay Packers köszönte meg eddigi szolgálatait.

Védőfal

A tavalyi borzalom után új játékosok érkeztek a védőfalba, hiszen sikerült megszerezni Olivier Vernont és Damon Harrisont is, valamint hosszabbított Jason Pierre-Paul, akit elég erősen csábított az Arizona Cardinals. Johnathan Hankins-szel kiegészülve tekintélyes négyest alkotnak és az előszezonban meg is mutatták, hogy mire lehetnek képesek. Persze az igazi sikereket akkor érhetjük el, ha a kiegészítőemberek is hozzáteszik a magukét. Erre Owa Odighizuwa az egyik jelentkező, akit elsősorban a harmadik downoknál próbálgattunk 3-tech DT-ként az első csapatban. Defensive endként továbbra is csere lesz, ahol Kerry Wynnel kell megküzdeni a játékidőért, aki jól tért vissza a sérülése után. Nála a fő kérdés, hogy képes lesz-e az alapszakaszban is ezekre a nagy játékokra, mert a tavalyi teljesítménye komoly kétségekbe ejtett. Romeo Okwara is rosterre került, ő lett az idei második draftolatlan játékos aki elérte ezt. Ebben viszont nincs semmi meglepetés, végig kiváló volt a nyár folyamán. A defensive tackle-k között nem szabad elfelejteni Jay Bromley-t, aki harmadik körös választott létére eddig nem sokat produkált és kezd beigazolódni azok véleménye akik szerint nagyon korai volt az ő kiválasztása (ebbe a táborba tartoztam én is). Montori Hughes lett a negyedik ember a poszton, ami nekem kicsit meglepetés, hiszen a korábban elküldött Greg Milhouse-t és Louis Nixet is jobbnak láttam nála.

Linebackerek

Mennyiségileg komoly névsort látunk, a minőséget illetően már nem biztos. A kulcs a középső LB lehet. Valószínűleg Jasper Brinkley kapja meg a lehetőséget, de nem lepődnék meg ha Keenan Robinson is odaférne. Úgy összességében korrekt képességű játékosaink vannak, de a kiugrást valószínűleg nem várhatjuk el senkitől sem. Erre Devon Kennardnak lehet némi esélye, aki jól mutatkozott be az NFL-ben, de a sérülések miatt nem tudott kibontakozni. Mérföldkőhöz érkezett, ha idén sem tud huzamosabb ideig egészséges maradni akkor könnyen eltűnhet a süllyesztőben. Jonathan Casillas egyelőre nem bevethető, de a hírek szerint ott lehet a nyitányon. Szükségünk is lesz rá, a preseason legjobb linebackere volt és coverage-ban egyedül ő képes minőségi munkára. A helyettese J.T. Thomas lesz, aki PUP listán kezdte a felkészülést, de Wynnhez hasonlóan ő is egy nagy játékkal tért vissza. Kelvin Sheppard sok lehetőséget kapott a négy mérkőzésen, majd kiderül mire képes, de előfordulhat, hogy az idény közben ő válik létszámfelettivé és megválunk tőle. Persze egyelőre indokom nincs erre, csak megérzésként írom ezt. B.J Goodson újoncként a special teamben lehet hasznos, de a jövőben reális esélye lehet arra is, hogy kezdő legyen, az előszezonban igazi tackle gyárként üzemelt. Mark Herzlich továbbra is a speciális egység hasznos tagja lehet, a védelemben pedig Kennard cseréjeként léphet pályára.

Secondary

A védelem leghátsó vonala is komoly erősítést kapott. Dominique Rodgers-Cromartie mellé aranyáron érkezett Janoris Jenkins, valamint a draft első körében Eli Apple. Szükség is lehet a mély cornerback állományra, gondoljunk csak a Washington Redskins elkapóira. A kérdés, hogy ki fog a slotban szerepelni. DRC-t próbálgattuk  ott és érkezett Leon Hall aki viszont engem nem győzött meg, a játéka alapján úgy tűnt, hogy kezd rajta kifogni az idő. Trevin Wade szintén erre a szerepre pályázik, bár őt néha alaposan megégették egy éve. A tavalyi safety gondokat viszont egyre jobban sikerült orvosolni. Landon Collins úgy tűnik bevált (bár nem szeretnék elkiabálni már semmit sem), Ereck Flowers-szel ellentétben ő valóban szintet lépett rookie évéhez képest. Darian Thompson ugyan megsérült, de újonc létére rendkívül érett magatartást mutat. A helyére Nat Berhe lépett fel, akinek igazán csak a nagy ütközések jelentik az erősségeit, Mykkele Thompson pedig a special teamben mutathatja meg magát.

Special team

Josh Brown egy meccses eltiltását tölti, a helyére pedig az elérhető egyik legjobb helyettest (azért itt sem akarom elkiabálni a dolgot...) sikerült megtalálni Randy Bullock személyében. A vezetés Brown mellett tette le a voksot, Bullock csak erre az egy mérkőzésre érkezett. A punter Brad Winggel az offseasonban hosszabbítottunk szerződést, ami jó döntésnek tűnik, minőségi előrelépést jelentett Steve Weatherfordhoz képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5811674775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása