Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ki lehet a kezdő futónk?

2016. szeptember 27. - Asbee

Mindenkit sokkolt Shane Vereen sérülése, aki műtétre szorul tricepszsérülése miatt. IR-re került, de visszatérhet, a hírek szerint kb. 2 hónap múlva ismét a pályán lehet. Mivel nem kell megjelölni, hogy kit szándékozunk visszarendelni a sérültlistáról, ezért ő lehet az egyik jelölt. De ki helyettesítheti a sokoldalú running backet?

A tavalyi rotáció nem sok eredménnyel járt, ineffektív volt a futójáték. A szezon végére valamelyest sikerült javítani ezen és ezzel összefüggésben van, hogy Rashad Jennings több lehetőséget kapott és az övé volt a snapek nagy része. 2016 is így indult és a Saints ellen inkább a passzjáték működött, de a Dallas elleni nyitányon meglepően jól sikerült a földön haladni. Az első számú futónk azonban kézsérülés miatt az oldalvonal mellé került és ugyan a hírek arról szóltak, hogy ott lehet a Redskins ellen, de meglepő módon mégsem volt bevethető.

Vereen erőssége elsősorban az elkapásokban rejlik, jobb számokat hozott ezekből, mint a futásokból. Persze nem sok carry-t kapott eddigi pályafutása során, a legtöbbször 2014-ben, szám szerint 96 alkalommal lódulhatott meg a játékszerrel. Fumble problémái eddig nem nagyon voltak, idén jött elő ez a "betegség".

Ki helyettesítheti őket? Rögtön Orleans Darkwa neve jut az ember eszébe, aki tavaly rendkívül dinamikusan mozgott és amikor idén lehetőséget kapott akkor sem csalódtunk benne. Ha Jennings továbbra sem lesz egészséges akkor őt tömném a labdával.

Felerősödhet Bobby Rainey szerepköre is. Az elkapásokhoz ő is ért, nem véletlenül hívtunk rá több passzjátékot vasárnap. Nála viszont tényleg reális probléma a labdavesztés veszélye, tavaly 8 fumble-t vétett.

Vélhetően Paul Perkins is kap néhány snapet. 3 év alatt 80 elkapása volt a UCLA-n, ez alaposan mutatja az ő képességeit. Vajon a profik között is olyan jó számokat tud elérni mint az egyetemen?

Ben McAdoo nyilatkozata alapján mindenki megkapja a lehetőséget a bizonyításra, ez pedig visszahozhatja a tavaly látott rotációt. Nem örülnék neki hogyha minden drive-nál más RB állna fel Manning mellé, ez eddig nem jött be. Ráadásul így senki sem tudja felvenni a ritmust, egy-egy rosszabb játék pedig a teljes támadószériát megölheti. Ilyenből is láttunk már eleget. A legnagyobb esélyként azonban ismét a "running back commitee" megvalósulását látom. Viszont ha rajtam múlna én Darkwából próbálnék meg kihozni mindent és őt játszanám annyit amennyit csak lehet. Nem gondolom, hogy Jennings sérülése olyan súlyos, így ők ketten korrektül meg tudnák oldani a szerepkört.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6711748211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása