Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Eli Manning játékintelligenciája

2016. november 23. - MyG

Eli Manning játékintelligenciája a Giants offense egyik legfontosabb eszköze.

A vezető edző Ben McAdoo és az offensive koordinátor Mike Sullivan, ketten összesen 43 év edzői tapasztalattal rendelkeznek. De egyikük sem képes a labdát 60 yard távolságra dobni, szóval hatásuk a játékra korlátozott.

Itt jön a képbe a QB, Eli. Manning egyenrangú edzőivel a felkészülést, a játékintelligenciát és a védelmek olvasásának képességét tekintve, de neki megvan az a képessége is, hogy 15 yardos passzt engedjen el a cornerback felett, a safety előtt egy Cover 2 védelemmel szemben.

"Amikor olyan offensive koordinátorod van, aki el tudja dobni a  labdát, az segít." - mondta erről Rashad Jennings.

Paul Perkins, az újonc futó, parancsnokként írta le Manninget, aki teljes mértékben irányítja a támadó egységet.

Amikor az edzők bemondják a játékhívást Manningnek, akkor ő felméri a védelmet. Ha úgy találja, hogy a védelem helyezkedése, igazításai akadályozzák a hívott játék sikerét, akkor szabadon változtathat.

"Eli megváltoztathat mindent - a támadófal felállását, a route-okat, mindent" - mondta Perkins.

Ez merőben más offense, mint amihez Perkins az egyetemen hozzászokott. Ott az edzők az oldalvonal mellől intézték a játékhívásokat, az edzők által hívott játékok mentek. Perkins-nek meg kellett tanulni alkalmazkodni a Giants offense sebességéhez.

"Határozottan nehéz, amig ezek a dolgok keresztülfutnak az agyadon. De végül megéri. Imádom!" - folytatta.

Jennings, akinek ez a harmadik szezonja csapatunkkal, elfogadta azt a mentáis kihívást, amit a Manning-gel való játék jelent.

"Egyszerűséget akarsz, a játék kontrollját." - mondta.

Jennings az első öt szezonját a Jaguars-sel és a Raiders-sel töltötte, mielőtt a Giants-hez igazolt 2014-ben. Azután, hogy együtt játszott Terrelle Pryor-ral, Matt McGloin-nal, Matt Flynn-nel, Chad Henne-vel, Blaine Gabbert-tel, David Garrard-dal, Trent Edwards-sal and Todd Bouman-nal, azonnal felismerte, miben más a Manning vezette Giants offense.

"Ez nem volt mindig így." - mondta Jennings arról, hogy a QB szabadon dönthet a játék során. "Ott nem, ahol korábban voltam. Jacksonville-ben és Oakland-ban, amikor ilyen helyzetekben voltam az irányítókkal, próbálták kitalálni, mit is kellene csinálni. Ide jöttem és tudtam, ki az én emberem. Ez egy másfajta futball."

Jennings büszke arra, amikor olyan dolgokat lát Eli-tól, mint amilyet irányítónk a Bengals elleni 21-20-as győzelem során kritikus helyzetben 3. és 6-nál csinált: felmérte a védelmet és felismerte, hogy egy másik futó játék jobb lenne, mint az eredeti játékhívás. Áthívta a játékot, így Jennings 9 yardot futott, nagyon fontos first down-t ért el, aminek nagy mértékben köszönhetjük győzelmünket.

"Teljes mértékben megbízom Eli-ban" - mondta Craig Johnson, a futók edzője. "Mindig jó munkát végez, felkészült és gyakran ad lehetőséget nekünk jó futójátékra."

Manning-nek, aki a 13. szezonját játssza csapatunknál, nagyobb döntési szabadsága van, amióta McAdoo átvette az offensive koordinátori szerepet 2014-ben. Világossá tette azonban, hogy azok a módosítások, amiket a játékban végrehajt, a nagyon aprólékos felkészülés eredményei.

"Ezek a döntések mind egy rendszer részei. Soha nem hirtelen ötlettől vezérelve hívok játékot. A különböző variációkat gyakoroltuk, beszéltünk róluk az irányító szobában és megterveztük azokat." - mondta Manning.

A játékosok tudják, mennyire fontos az, hogy a csapatnak egy Manning szintű, klasszis irányítója van. Olivier Vernon DE megismételte, hogy Manning jelenléte volt a fő oka annak, hogy aláírt csapatunkhoz. Perkins, akit az ötödik fordulóban igazoltunk le, nagyon gyorsan felmérte, hogy Manning pontosan olyan impresszív, mint amilyen a híre.

"A hírneve megelőzi." - mondta Perkins. "Amikor már itt voltam, ráeszméltem, hogy még több is. Egyike a legjobbaknak."

Annak ellenére, hogy szükségünk lesz még néhány bűvésztrükkre a cilinderből a szezon során, a játékosok bíznak abban, hogy Manning játéka segít magasabb szintre emelni a csapatot.

"Ez különleges." - fejtette ki Jennings. "Megvan az a lehetőségünk, hogy nagyok legyünk. Amikor van valaki, aki képes áthívni a játékot, úgy olvassa a védelmet, mint egy offensive koordinátor, az más szintre emeli a csapatot. Képes leszel arra, hogy minden játék a legjobb játékod legyen."

21564775-mmmain.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr10011993360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása