Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 12: Giants 27 Browns 13

2016. november 27. - Asbee

Az idei legnagyobb arányban, a szokásos forgatókönyvvel sikerült győzni az eddig nyeretlen Cleveland Browns ellen, ezzel pedig sorozatban hatodszor hagyták el játékosaink vereség nélkül a pályát. A nagyobb arányú győzelem ellenére igen nyögvenyelős összecsapást láthattunk, ahol inkább a védelmek tudtak dominálni.

Ezt erősíti az is, hogy az első negyedben nem láthattunk pontokat, a punterek keményen megdolgoztak a pénzükért. A második játékrészben aztán meglepő módon Dwayne Harris-t vettük elő, aki visszahordóként ma nem kapott lehetőséget és ez volt az idei első elkapása is, ami rögtön touchdownt ért. Ennek köszönhetően beindult az "ütésváltás", hiszen a Browns egy mezőnygóllal válaszolt, de az offense-ünk sem maradt adós, hiszen Odell Beckham Jr. néhány hét után végre újra meglódult és gyönyörű TD-t szerzett. Josh McCownék is villantak még egyet a szünet előtt, de ők csak mezőnygólig jutottak. Mindkét csapattól láthattunk egy-egy csúnya hibát is, először Isaiah Crowell, majd Bobby Rainey ajándékozta el a játékszert. A harmadik negyed aztán az első negyed forgatókönyv hozta, impotens offense-eket és domináns defense-eket láthattunk. Rainey fumble-je után láttunk egy újabb hibát a special teamtől, Beckham hordott volna vissza touchdownra egy puntot, de Mark Herzlich holdingja miatt semmissé vált a játék. Az egész meccsen domináns Jason Pierre-Paul is megkapta a jutalmát, Johnathan Hankins jól ért oda McCown karjához, a rossz irányba szálló labda pedig JPP kezei között landolt, aki köszönte szépen és meg sem állt az end zone-ig. Sajnos a védelem sem volt mindig hibátlan, a 6 pontot érő akció után egy drive-ra szabadságra mentek, amit Corey Coleman köszönt meg. Szerencsére Manningék is felébredtek a végére és Beckham második TD-je gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést is.

Mint már szó volt róla támadóink nem előre, hanem visszafelé léptek. Végig tanácstalan játékokat láttunk, rossz matchupokat kerestünk és mikor ott volt a lehetőség akkor jött egy-egy rosszabb passz, vagy valami más elrontott dolog. A futójátékokat még mindig nem sikerül jól előkészíteni, bár az idény első feléhez képest láthatunk javulást, 100 yard felett zártunk. Volt egy szép end around Sterling Shepardtól, a play a Browns-t is meglepte. Manningnek is volt egy-két rossz átadása, bár sokszor talán nem is volt más opciója, közel sem mindig játszották tisztára magukat az elkapóink. Több hosszú játékkal is próbálkoztunk, ezek főleg Roger Lewis irányába mentek, aki gyenge estét zárt, gyakorlatilag egyszer sem volt esélye az elkapásra. Ellenben Victor Cruznak volt egy szép játéka ami 37 yardot ért. Kár, hogy szinte csak egy-egy ilyen play-re tartjuk/vagy csak arra képes a rutinos WR. A korábban említett Shepardnak most nem volt elkapása és Will Tye-t is meglepő módon mellőztük, pedig az elején kétszer is jól repült felé a labda. Az viszont pozitív, hogy Eli három touchdownt is szerzett, hiába a kevesebb yard és a gyengébb játék, ez még sokat érhet. Justin Pugh hiánya továbbra is érződött, de még mindig tartom azt, hogy a támadófal korrektül szerepel, csak egy sacket szerzett a Cleveland. A sztár azonban OBJ volt, a hátán vitte az egész csapatot és megmutatta miért is olyan hasznos játékos.

A védelem viszont brillírozott. A 13 bekapott pont nem sok és ugyan néha kihagyott a koncentráció, de nem panaszkodhatunk. A védőfal azt hozza amit vártunk tőlük és ez már a számokban is megmutatkozik. A statok szerint JPP 3, Vernon 1,5 és Hankins is 1,5 sacket szerzett, főleg a második félidőben fejtettek ki nagy nyomást az ellenfél irányítójára. Nagyon remélem, hogy szinten próbáljuk tartani ezt a D-t, mert lejár Hankins és JPP szerződése is. A secondary is tette a dolgát, bár Eli Apple-t néha megetették, de csak néhány centin múlt, hogy megszerezze élete első interceptionjét. Egy újoncról beszélünk, hiába játszanak társai nagyon magas színvonalon, egy-egy elengedett játék benne van egy rookie-tól, pláne cornerback poszton.

A special teammel nem lehettünk elégedettek, Dwayne Harris kapott némi "gondolkodási időt", de helyette Bobby Rainey nem sokra volt képest, ráadásul a labdavesztésünk is az ő nevéhez fűződik. Beckham punt után visszahordott touchdownja gyönyörű lett volna, az viszont szabálytalanság miatt lett elvéve. Robbie Gould is hozta magát, ismét volt egy elhibázott extra pontja.

Mit is lehetne írni? Az elmúlt hetek leggyengébb játékát láttuk, de most is sikerült megtalálni a győzelemhez vezető utat. Az offense nem áll össze, a finomhangolás hiányzik, ennél többre képes az egész egység. Nem várok már feltámadást, de a mainál jobb játékot fogunk látni. A védelem szinte elit, a pass rush remekel és futni sem nagyon tudnak az ellenfelek. Sorozatban hatodszor sikerült nyerni, 8-3-as mérleggel állunk, utoljára 2008-ban láthattunk ilyen szériát. És a végelszámolásnál ez az ami számít. Nem vagyok elégedett és javulni kell, de ezek a győzelmek nagy önbizalmat adhatnak és azt se feledjük, hogy utoljára 2011-ben jutottunk rájátszásba, hosszú évek óta nem álltunk ilyen nagy lehetőség előtt. Öt forduló van hátra, két győzelem kell még ahhoz, hogy jó eséllyel ismét PO résztvevők legyünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr412004914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása