Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC körkép

2016. december 19. - Asbee

Már csak két forduló és a ma éjszakai Monday Night Football van hátra az idei alapszakaszból, így érdemes megvizsgálni a következő két hetet. Csapatunk 10-4-gyel áll, így jó esélye van arra, hogy 2011 után ismét egy playoff meccsért izgulhassunk, de nézzük meg kicsit részletesebben is az esélyeket.

A Dallas Cowboys és a Seattle Seahawks már a rájátszásba jutott, előbbi csapattól azonban elvehetjük a csoportelsőséget abban az esetben hogyha mindkét mérkőzésünket megnyerjük és a Cowboys nem nyer már idén. Valljuk be erre elég kevés esély van. Így hiába nekünk van az NFC második legjobb mérlege, "csak" az ötödik helyen állunk, hiszen megelőz minket az NFC South-t valamint a North-ot vezető Atlanta Falcons és Detroit Lions. A hatodik helyen az éjszaka pályára lépő Washington Redskins áll, akik egyelőre 7-5-1-gyel állnak, de pályázik erre a pozícióra a Tampa Bay Buccaneers és a Green Bay Packers is.

Lássuk először az NFC Eastet. A legnagyobb riválisnak valóban a Redskins tűnik, ők a Carolina Panthers ellen próbálnak nyerni hajnali fél 3-tól. A 16. héten a Chicago Bears otthonába látogatnak, majd az utolsó fordulóban minket látnak vendégül. Csapatunk csütörtökön Philadelphiába látogat, majd jön az előbb említett zárómeccs.

Az Atlanta Falcons is két kemény csoportrangadó előtt áll, elsőként Carolinába utaznak Ryanék, majd a Saints vendégeskedik náluk. Persze könnyítést jelent nekik, hogy a Panthers és a Saints is csak a becsületéért játszik már, de mindig jó érzés borsot törni a csoportellenfelek orra alá. A Buccaneers is ezzel a két franchise-zal fog megküzdeni, értelemszerűen fordított sorrendben.

Az NFC North-ból gyakorlatilag kiszállt a Vikings, hiszen 7 vereséggel állnak, de vélhetően megnehezítik egy hét múlva a Green Bay Packers dolgát. Rodgers-ék az utolsó fordulóban Detroitba utaznak, érdekes lesz tehát látni, hogy utóbbi csapatnak megszűnik-e a rossz szériája és rájátszásba tudnak-e jutni. Mindenesetre a 16. héten Dallas-ban bizonyíthatnak...

Az NFC Westről nem ejtek szót, onnan senkinek sincs már esélye a Wild Cardra.

Csoportunk alakulása nagyban függ majd attól, hogy mit játszik ma a Redskins és hogy hogyan szerepelünk csütörtökön az Eagles ellen. Ha nyerünk, akkor biztos a PO és a kisebb tét miatt játékosaink valószínűleg nem akarják majd összetörni magukat a fővárosban.

Van egy sanda gyanúm, hogy sem a Saints sem a Panthers nem zár két vereséggel, így vagy a Falcons vagy a Bucs vereséget szenved egyszer. Utóbbiak bukása kedvezőbb lenne, hiszen akkor legalább 7 vereséggel zárnának és ezzel véget is érne számukra az év lényegi része.

A Detroit Lions alapos leszállóágban van. Ellenünk elbuktak és nagy kérdés mire lesznek képesek Elliotték ellen. Könnyen zárhat két győzelemmel a Packers, nekünk pedig ez lenne a lehető legjobb forgatókönyv, hiszen ekkor a Detroit nem zárna jobb mérleggel nálunk és mivel legyőztük őket így mindenképp mögöttünk végeznének.

Hogy őszinte legyek nem szeretek számolgatni. Az a csapat amelyiknek ezt igénybe kell vennie alapból halálra van ítélve. Ráadásul jó pozícióban vagyunk, egyértelműen a mi kezünkben van a sorsunk és úgy tűnik sikerült lendületbe jönni. Persze az elmúlt évtizedben nem egyszer elrontottuk ezeket a helyzeteket, de az edzőváltással talán ezt a rossz szokást is sikerült levetkőzni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4212058785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása