Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Wild Card kör: Giants 13 Packers 38

2017. január 09. - Asbee

Erős kezdés után, jó gameplannel felkészülve súlyos vereséget szenvedtünk a Green Bay Packers otthonában, de a nagy különbség ellenére sokáig szoros volt a küzdelem.

Az első negyedben csapatunk totálisan dominálta a küzdelmeket, Rodgers-ék összesen 7 yardot tudtak haladni és a blitzek is jól működtek. Támadóink termelték a yardokat, a pontokat azonban sajnos nem, hiszen touchdownt nem sikerült szerezni és tudtuk, hogy a mezőnygólokkal képtelenség nyerni. Szépen feléledt a Green Bay offense-e és a félidő végére 8 pontos előnyhöz jutottak, köszönhetően az utolsó másodperces sikeres hail mary passznak. Kulcsjáték volt ez a sikeres átadás, ezt követően fokozatosan felőrölt minket a Packers és ugyan a védelmünk mutatott még szép dolgokat, például egy meghiúsított negyedik kísérletet, de Manningék semmire sem voltak képesek és a special team is buta dolgokat csinált, így végül súlyos vereség lett a vége.

Pedig valóban jól alakultak a dolgaink, az elején Eli-t is sikerült megvédeni és ő is élesnek tűnt. Erre rögtön jött egy szokatlan OBJ drop, amiből összesen négyet is láthattunk. Nem az ő napja volt ez, igaz kettő olyan eset is volt ezek közül amelyekhez bravúr kellett volna, de ezeket ő meg szokta oldani. Azt tudtuk, hogy futni nem nagyon tudunk majd, de Paul Perkins-re most sem lehetett panasz, valóban ő lehet a jövő (egyik) futója. A mérkőzés előrehaladtával a first downok is elmaradtak és a második játékrészben a labda is alig volt nálunk. Szinte minden összezuhant, a támadófal is inkonzisztenssé vált.

A védelemre egy játékon kívül nem lehetett panasz. Az első negyedben bejöttek Steve Spagnuolo számításai, négyszer sackeltük Rodgers-t, de várható volt, hogy egy ilyen irányítót nem lehet végig tartani. Ennek ellenére a harmadik negyedben sem lehetett igazi panasz, a 4th down stop élményszámba ment. Nagyon hiányzott Dominique Rodgers-Cromartie is, rögtön az első play-nél megsérült és nem is tért már vissza. Most is látszott, hogy a jövőben újra szükségünk lesz rá. A sackek ellenére a védőfal nem tudott igazi nyomást kifejteni, így jár a piros pont a secondary-nek, hiszen egy ideig emberfelettit nyújtottak. Ami viszont nagyon kiakasztott az a sikeres hail mary. Úgy látszik a futballistenek igazságosak próbáltak lenni, mert 5 éve mi húztunk egy ilyet. Ugyan Cobb nagyot lökött az emberén, de az ilyen helyzetekben ezt nem sűrűn fújják be és ettől függetlenül is meg kell oldania az ilyen szituációt mikor egyértelmű, hogy mi következik. Védőink az interceptionre mentek a labda leütése helyett. Gyerekes hiba...

Ugyanezt hozta a special team is, elsősorban Bobby Rainey. Egy borzasztó Crosby kirúgás után a 3 yardos vonalon lépett ki az oldalvonalon ahelyett, hogy hagyta volna lepattanni a labdát. Legrosszabb esetben touchbacket láttunk volna. Brad Wing puntjai sem ültek, bár úgy gondolom rá senki sem haragudhat.

Összességében elmondható, hogy egy jobb csapattal találkoztunk akik megérdemelten nyertek. Bosszantó volt a Beckham által elejtett labdák, a special team butaságai és az inkonzisztencia. Egyelőre még mindenkinek nagyon fáj ez a vereség, de egy pozitív évet láthattunk, hiszen egy negatív mérlegből érkező csapattal zárt 11-5-tel egy újonc head coach. Sok új játékos érkezett, akik többségében erőteljes javulást hoztak és a draftunk is jól sikerült, azt azonban eddig is tudtuk, hogy ez nem egy éves folyamat lesz, így az előttünk álló tavasz jó alkalom lesz arra, hogy szinten tartsuk a védelmet és újabb játékosok érkezzenek a hiányposztokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6812111777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása