Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Adrian Peterson akarja a Giants-et

Egyoldalú vonzalom?

2017. január 21. - MyG

Adrian Peterson mint Giant? A Minnesota Vikings RB-je állítólag azt monta csütörtökön, hogy a Giants egyike annak a három csapatnak, amelyikben szívesen játszana, ha emlékezetes minnesotai karrierje véget ér.

Vajon a Giants-nek érdeklődnie kellene Peterson után?

A cikkíró Ed Valentin egyértelmű válasza: nem. Semmiképp, semmi esetre sem. Semmi esély rá, hogy Peterson jó ötlet legyen a Giants számára.

Mindenekelőtt ő már nem az az ADRIAN PETERSON! Ő már nem az a srác, aki 2.097 yardot futott és játékonként átlagosan 6 yardot haladt előre a labdával 2012-ben. Ő egy srác, aki már 32 éves lesz a következő szezonban és most egy olyan szezont fejezett be, amelyben legutolsó térdsérülésének köszönhetően mindössze három meccset játszott. Ezalatt 37 labdacipelésből csekélyke 72 yardot ért el, ami játékonként átlagosan 1,9 yardot jelent.

Peterson alapfizetése 2017-re 11,75 millió $, a fizetési sapkából összesen 18 millió dollárt képvisel. Pletykák szerint (talán több is, mint pletyka - MyG) eléggé valószínűtlen, hogy a Vikings hajlandó ezt az összeget kifizetni neki. Petersonnak van egy 6 millió dolláros roster bónusza is, március 11-i határidővel (Ha ezen a napon még a rosteren van, akkor ezt az összeget muszáj neki kifizetni akkor is, ha másnap már kirúgják. - MyG) Ezek után nyilvánvaló, hogy ki tudja kényszeríteni az elbocsátását, amennyiben nem fogadja el a fizetéscsökkentést.

Amennyiben tényleg így tesz, úgy a Giantsnek távol kellene maradni tőle. Tény, hogy 29. lettünk a ligában a 88,2 átlag meccsenként futott yarddal és 30. a 3,5 átlagos labdacipelésenkénti yarddal 2016-ban. Tény, hogy erősíteni kellen a Rashad Jennings, Paul Perkins teamet. De nem Peterson a megoldás.

Miért?

Először is a kora és a sérülései miatt. Porcleválás a múlt szezonban, keresztszalag szakadás 2011-ben, külső oldalszalag sérülés 2007-ben. 2015-ben 1.495 yardot teljesített a Minnesotának. Ennek ellenére, ha óvatosan nézzük, a szezon közepe felé már látszanak a hanyatlás jelei a játékában. A 2015-ös szezon első kilenc meccsén ötször futott több mint 100 yardot, a legjobb teljesítménye 203 yard volt. Az utolsó hét meccsen csak kétszer törte át a 100 yardos határt. Az utolsó öt meccsen mindössze egyszer ért el labdacipelésenként 4 yardos átlagot.

Ő egy hanyatló játékos, aki egy erős rövid távú szerződést akar. Több elemzés is rámutat, hogy Peterson inkább kihagyja a szezonon kívüli programokat és az edzőtábort, szeret későn aláírni.

Aztán itt van a gyerekmolesztálási történet. Emlékszünk, egyetlen meccs kivételével a teljes 2014-es szezont kihagyta: elítélték, miután véresre verte egy bottal saját négy éves gyermekét. Vádalkut kötött, így az eredeti vád miatt kiszabhatónál enyhébb büntetést kapott, nem ment börtönbe. (Roppant "szimpatikus" módon megjegyezte a tárgyaláson, hogy a jövőben sem hagy fel gyermekei fegyelmezési célú bántalmazásával. - MyG)  Az NFL a "Commissioner’s Exempt" listára tette, átmenetileg felfüggesztették a játékjogát.

A 2016-os Josh Brown ügy és annak szerencsétlen kezelése után nem lenne bölcs dolog Petersonnal kapcsolatba kerülni.

Igen, a Giants futójátékának segítségre van szüksége! De nem Adrian Petersontól.

A magam részéről 100%-ban egyetértek. Bár irigylem például a Seahawkst, aki még a ki tudja hányadik fiókjából is kiváló RB-t húz elő, a megoldás nem Peterson.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr712141929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása