Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Zach Cunningham OLB, Vanderbilt

2017. február 02. - Asbee

A linebacker sor szinte mindig need a védelmünkben és annak ellenére, hogy idén ez a csapatrész sem mondott csődöt elfér a javítás. A Vanderbilt ritkán ad első körös játékosokat a ligának, de Zach Cunninghamnek minden esélye megvan arra, hogy neki sikerüljön.

Pinson városában született Alabamában 1994. december. 12-én. A helyi középiskola tanulója volt és már akkor tackle gépnek számított, hiszen 448 szerelést szorgoskodott össze, ebből 194-t végzősként. Egyeteméül a Vanderbiltet választotta.

A 2013-as szezont redshirt miatt kihagyta, egy évvel később pedig 11 összecsapáson 67 tackle-t és 1,5 sacket szerzett. 2015-re tovább javultak a számai, kilencszer volt kezdő és több mint száz alkalommal állította meg az ellenfeleket. A legjobban természetesen az idei éve sikerült, 125 szereléssel vezette az SEC-t, ráadásul ebből 16,5-t a line of scrimmage mögött vitt véghez. A teljesítmény egyéni elismeréseket is hozott, 2015 után 2016-ban is All-SEC első csapatba választották, ráadásul All-American linebacker is lett. A legjobb LB-nek járok Butkus Awardon is döntős volt.

Erősségek

Viszonylag magas testalkat széles vállakkal és látszik rajta, hogy további izmot is magára tud pakolni anélkül, hogy az gyorsaságának a rovására menjen. Agresszíven támadja a blokkoló játékosokat, nagyot üt rajtuk, minél előbb próbál odaérni a labdás emberhez. Sok linebackerrel ellentétben ki tudja védeni a cut blockot, jó egyensúlyérzéke van, mindig tudja merre van a játékszer. A sebességét erővé tudja alakítani, nem hezitál, rögtön nekiront a running backnek. Szélső linebackerként lehet jövője, hiszen remek a hatótávolsága, jól tud dolgozni a szabad területeken is. Méretéhez képest fordulékony, könnyű lábai vannak. Hatástalanítani tudja a futókat a szélen és coverage-ban is elég gyors. Jól méri fel a passzsávokat, hosszú karjaival le tudja ütni az átadásokat. Kiváló ösztönei vannak, tudja merre megy a labda.

Gyengeségek

Ugyan sok szerelése van, de a technikáján még javítani kell. Nyurga testalkattal rendelkezik és az ideálishoz képest a vállvédőit túl magasan tartja. Túlságosan is a felsőtestét használja a szerelésekhez, ez pedig további yardokat jelenthet a támadóknak. Javulnia kell a pass rush-ban is, ritkán tudja megverni az emberét.

Jelen pillanatban az első kör második felébe várják, így reális célpont lehet csapatunk számára. Jonathan Casillas benne van a korban, Keenan Robinson szerződése lejárt, J.T. Thomas pedig szalagszakadás után térne vissza és egyelőre kérdés, hogy megtartjuk-e. Hely tehát mindenképp lenne a számára és már újoncként komoly játékidőre is számíthatna. Lenyűgöző, hogy azonnal felismeri a játékot és nem hezitál, hanem egyből a labdás ember után ered. Ha elérhető lesz a 23-dik választásnál biztosan felmerül a war roomban a neve.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3412176646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása