Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Taco Charlton DE, Michigan

2017. február 11. - Asbee

Alaposan sikerült felturbózni a védőfalat Olivier Vernon és Damon Harrison megszerzésével valamint Jason Pierre-Paul és Johnathan Hankins felépülésével. JPP és Hankins szerződése lejárt, valószínűleg csak az egyiküket tudjuk megtartani, így képbe kerülhetnek a drafton a pass rusherek is. Az egyik potenciális jelölt a Taco Charlton lehet.

 

1994. november. 7-én született Ohio-ban Pickerington városában. A helyi középiskolában focizott és kosarazott is, inkább előbbiben remekelt. Végzős évében 116 szerelést és 19 sacket szerzett. Egyeteméül a Michigant választotta.

Ott kezdetben kevés lehetőséget kapott, freshmanként minimális snapszám jutott neki, egy évvel később pedig 19 szerelést (5,5 TFL) és 3,5 sacket szerzett. 2015-ben a rotációban kapott esélyt, aminek 30 tackle (8,5 TFL) és 5 sack lett az eredménye. Senior évére új defensive coordinatort kapott, Don Brown érkezésével 4-3-ra váltottak ez pedig jobban feküdt az ő stílusának is, 9,5 sackje azt jelentette, hogy All Big-Ten első csapatba választották.

Erősségek

NFL testalkattal rendelkezik és hosszú karjai vannak. Erőteljes felsőtest és jól használja ki a méreteit ahhoz, hogy kibillentse a falembert az egyensúlyából. Erős kezével kontrollálja a széleket és folyamatosan a labdán tartja a szemét. Sokat fejlődött senior évére, számos holdingot harcolt ki és megmutatta agilitását is. Jó a kezdősebessége, be tud törni a lyukakba az offensive tackle vállain át. Nem adja fel a harcot, sípszóig játszik. Elnyűhetetlen és mindhárom downnál alkalmazható. Évről évre fejlődött és remek senior szezont zárt.

Gyengeségek

Hagyja hogy felemeljék a vállvédőit és kivegyék a játékból. Jobban kell figyelnie a cut blockokra. Kiismerhető a spin move-ja. Fejlesztenie kell a reakcióidejét és jobb szögeket választani a futások ellen. Lassan olvassa a backfieldet. Sok idő kellett neki míg berobbant, csak 15 alkalommal volt kezdő.

Ha valóban távozik JPP, akkor szükségünk lesz egy nagy reményű defensive endre. Charlton a 6'5"-ös magasságával és a 270 fontos tömegével brutális 4-3-as DE lehet, csapatunk ráadásul kedveli az ilyen paraméterekkel rendelkező edge rushereket. Korábbi játékosunkhoz, Justin Tuckhoz is hasonlítják, Vernon mellé pedig a bal oldalra jó alternatívának tűnik. Persze csak egy évet volt kezdő és van még mit csiszolni rajta, nem biztos, hogy nála sokkal rosszabb opciót találnánk a draft második napján.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9912248022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása