Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mi lehet a szerződésbontások hatása?

2017. február 15. - Asbee

A héten megkezdődött a 2017-es csapat keretének a kialakítása, Victor Cruz és Rashad Jennings szabadügynök lett, Larry Donnell pedig a hírek szerint nem kap új szerződést. Ezzel kb. 10 millió dollárt sikerült felszabadítani a fizetési plafon alatt, Mike Garafolo szerint pedig mindent megteszünk Jason Pierre-Paul megtartásáért.

Tavaly a védelem esett alapos átalakításon át, idén inkább a támadók kaphatnak új embereket. A támadófal is erősítésre szorul, de a skill pozíciók sem olyan erőteljesek mint azt sokan várták volna (és ebben a bejegyzésben most erről lesz szó). A passzjátékunkban egyértelmű Beckham függés van, ha őt nem tudja Manning megjátszani akkor gondban vagyunk. Erre érkezett Sterling Shepard, aki az egyik legjobb újonc elkapó volt 2016-ban és azonnal a kezdőcsapat tagja lett. Tőle egyelőre a nagy játékok hiányoznak, elsősorban a 8-10 yardos útvonalaknál vettük elő, bár azt hozzá kell tenni, hogy a red zone-ban hatékony célpontnak bizonyult. Több van még benne, érzésem szerint jobban is ki lehetne használni a képességeit, mert mögötte nagy űr keletkezett. Cruz távozásával Roger Lewis, Tavarres King és Dwayne Harris lehet a jelölt a második számú szélső elkapó posztjára, de úgy gondolom egyikük sem jelentene betonbiztos megoldást. Lewis nem volt produktív, a szezon második felére már az offense-ben is lehetőséget kapott, de 100 yard alatt zárt. Cruzhoz hasonlóan ő is képes volt negyedekre eltűnni. King már nem az első évét tapossa és igazán egyik állomásán sem kapott kellő játékidőt. Egy-egy nagy játéka volt, de ez nagyon kevés ahhoz, hogy kezdő legyen. Harris inkább slot elkapó, 2015-ben ő helyettesítette Cruzt, magához képest meglepően jól, de idén elvesztette a helyét és kizárólag visszahordóként foglalkoztattuk. Ez sem lehet véletlen...

Paul Perkins jól mutatkozott be a profik között is, fokozatosan több snapet harcolt ki magának, az idény végére pedig eljutottunk oda, hogy ő lett a kezdő running backünk. Jennings távozásával szinte biztossá vált Shane Vereen maradása, ő továbbra is 3rd down back lehet. Orleans Darkwa korlátozott státuszú szabadügynök lett, valószínű hosszabbítunk vele egy évre, de akármennyire is ígéretesnek bizonyult, valami mindig hiányzott belőle. Nem lepődnék meg, ha érkezne egy nagyobb nevű szabadügynök, vagy egy top tehetség a draftról.

A támadófal mellett új célpontokra is szükség lesz. Nincs kezdő szintű magas elkapó a keretben, ennek a hiánya pedig érezhető volt. Szerencsére több hasonló testalkatú szabadügynököt is találunk és a drafton is lesz jó pár 6'2"-6'3" magas WR. Will Tye is hatalmas kérdőjel eddig, az atletikussága elvileg adott lenne a nagy játékokra is, de eddig kivétel nélkül a 6-10 yardos play-eknél alkalmaztuk őt. Tényleg ennyit tud, vagy több van benne? Perkins játéka pedig tényleg nagyon biztató, de egyelőre nem tudjuk, hogy all down back tud-e lenni és hát ezen a poszton egyébként is nagy rizikó egy emberre bízni a dolgokat. Egyébként is azt gondolom, hogy egy igazán klasszis futó sokat javíthatna a helyzeten.

Akárhogy is nézzük szükség lesz az átalakításra a skill pozícióknál is, hiszen jelenleg nincs meg az a minőség amit várnék. Viszont a helyzet nem megoldhatatlan, de a problémát orvosolni kell, mert ha nem érkezik jelentős erősítés a futók és az elkapók közé, akkor újra kellemetlen meglepetésben lehet részünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8812258790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása