Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Az utolsó tánc - Búcsúzik a Salsakirály

Köszönjük Victor Cruz!

2017. február 17. - MyG

Biztos ismeritek azt az érzést, amikor valamit várunk, tudjuk, hogy be fog következni, de azt reméljük, hogy talán még sem és ha már muszáj, akkor minél később.

Ilyen volt az a hétfői hír is, hogy a Giants megvált Victor Cruztól.Több éves "nyűglődésre" került pont hétfőn. Felfoghatnám úgy is, hogy kaptam, kaptunk elég haladékot, de egyelőre nem tudom. Egy várható, szakmailag indokolt döntésről van szó, mégis nehéz szembesülni vele. Miért? A történet dióhéjban...

Victor Cruz 1986. november 11-én született, a New Jersey állambeli Patersonban. Ezen a környéken felnőni nem volt egyszerű, de családja segítségével sikeresen vette az akadályokat. Már a középiskolában kiemelkedő sportoló volt, később a Massachusetts Egyetem sztárja lett, egyike az egyetemen valaha megfordult legjobb elkapóknak. Számos statisztikában a legjobb 10 közé került, annak ellenére, hogy csak két évet játszott végig kezdőként.

Kiváló eredményei ellenére a 2010-es drafton nem kelt el. Bár számos csapat érdeklődött iránta, ő a hazai New York Giants-et választotta. Így került hozzánk draftolatlan szabadügynökként. A kezdés nem volt szerencsés, súlyos sérülés miatt a szezon nagy részét kihagyta. De ami ezután jött! 2011-ben kezdő lett, a főszezonban neki volt a legtöbb elkapása és klubrekordot állított fel az elkapott yardok számát tekintve. A rájátszásban is kiemelkedőt nyújtott, a Superbowl győzelemből is kivette a részét. Hamar a média és a szurkolók kedvence lett, salsa TD tánca - ami a nagymamája előtti tisztelgés - legendává vált. 2013-ban egy ötéves szerződést írt alá a csapattal, de sajnos közbeszóltak a sérülések.

A 2013-as szezon decemberben ért véget a számára, a Seahawks elleni meccsen megsérült. A következő év októberében, mindössze 6 meccs után az Eagles ellen nagyon  súlyos térdsérülés jött. 2015-ben több sérülése is volt, kihagyta a szezont. Bevallom, én már akkor nagyon aggódtam és kétségeim voltak, képes lesz-e visszatérni? Bármilyen, Cruzzal kapcsolatos kérdésnél visszakérdeztem: a szívemmel vagy az eszemmel válaszoljak?

2016-ban visszatért! (A visszatéréshez vezető útról forgatott film az egyik legnagyszerűbb motivációs film, szerintem.) És hogy? a Cowboys ellen TD-vel kezdett. Akkor még nem tudhattuk, hogy az volt az utolsó salsa. Sajnos beigazolódtak a félelmek, nem nyerte vissza régi formáját. Azt kell mondanom, hogy a hétfői döntés érett. Tudom, hogy ez a profi football és a csapat érdekében meg kellett hozni ezt az áldozatot. De akkor is nagyon nehéz elfogadni, hogy nem csapattag többé. (Csak zárójelben jegyzem meg: Cruz és Rashad Jennings elbocsátásával 10 millió dollár szabadult fel a fizetési sapkában.)

Jerry Reese mondta róla: "Csodálatos volt látni őt felnőni itt, ahogyan draftolatlan szabadügynökből Pro Bowl játékossá és a Super Bowl XLVI menetelés egyik meghatározó játékosává vált. Ő mindig az egyik legnagyobb Giant lesz."

Igen, egy korszak lezárult, nekünk maradnak a meccsvideók, képek, emlékek. A 99 y-os TD, a Superbowl TD, amikor egy stadion kiabálja kórusban a nevét és sorolhatnám.

Titokban reméltem, hogy találnak neki valamilyen elfoglaltságot a csapatnál - még nem adtam fel teljesen -, nagyon furcsa lenne látni más csapat színeiben játszani. Ő minden esetre játszani szeretne. Több szakértő véleménye szerint az NFL karrierjének vége. Akár így, akár úgy, minden jót Victor Cruz, köszönjük!

victor-cruz-salsa_460.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4112266472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása