Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Malik McDowell DT, Michigan State

2017. február 18. - Asbee

Mivel Johnathan Hankins és Jason Pierre-Paul jövője is kérdéses, ezért jelenleg népszerűnek tűnnek a leendő rookie DL játékosok. Az egyik ilyen Malik McDowell, aki az egyetemen inkább defensive tackle-t játszott, de a profik között defensive end lehet.

1996. június. 20-án látta meg a napvilágot Detroitban. Először a Southfield, majd a Loyola High School tanulója volt. Kiváló középiskolai játékosnak tartották, a Rivals.com 5 csillagos prospectnek, a defensive endek között a második legjobbnak, összességében pedig a 26-dik játékosnak rangsorolta. Egyeteméül a Michigan State-et választotta.

Ott 2014-ben a rotációban kapott lehetőséget, amit 15 szereléssel és 1,5 sackkel hálált meg. Ez elég volt arra, hogy Freshman All-American első csapatba válasszák. Statisztikailag a sophomore éve volt a legerősebb, ami nem is csoda, hiszen kiváló csapattársai voltak. 39 szerelésig jutott, amiből 13-t a LoS mögött hajtott végre és 4,5-szer sackelte az ellenfél irányítóit. Az utolsó évében ugyan nem volt ennyire produktív (csak 7 TFL és 1,5 sack), viszont számos csapattársa profinak állt, ő volt az egyedüli használható falember, az edzők külön készülhettek belőle és az utolsó 3 mérkőzést kihagyta.

Erősségek

Magas, hosszú karokkal. Lábai atletikusak, el tud lépni a blokkok elől és kis területen is megtalálja a lyukakat. Jól lő ki a snapnél és támadja meg a falat. Rugalmassága miatt jól alkalmazható a stuntoknál is. Hosszú karjait remekül használja, irányítani tudja velük az ellenfelet és benyomja a zsebet. Ezt a képességét a futások ellen is alkalmazza, be tud lépni a futósávba. Soha nem fogy ki az üzemanyaga, akár az oldalvonalig üldözi a labdás játékost ha kell (és ha akarja). Fizikai képességei miatt a special teamban is alkalmazható, volt egy blokkolt mezőnygólja. Sokoldalú, több poszton bevethető játékos. A produkciójával sincs baj, 23-szor volt kezdő és 24,5 negatív yardos szerelést hajtott végre.

Gyengeségek

Kicsit magasan játszik, hagyja, hogy az ellenfele beférkőzzön a vállvédő alá, ekkor elveszíti az egyensúlyát is. Szélesebben kell elhelyezkednie a line of scrimmage-re. Ugyan mutatott javulást, de még mindig nem kiforrott a kéztechnikája. Túlságosan is megbízik a swim move-ban, szélesebb repertoár kell tőle. Ez azért is bosszantó, mert látszik rajta, hogy másképp is érvényesülni tudna. Néha túlzottan agresszíven akar szerelni, ami miatt lecsúszhat a támadóról. Csak egy leütött passza volt. Időnként átveszik az érzelmei az irányítást. Bokasérülés miatt kihagyott 3 meccset a szezon végén.

Lájkolom a játékát és valószínűleg ezzel így vannak a scoutjaink is. Nagyon gyenge társakkal játszott együtt 2016-ban és így is hatásos tudott lenni. Szüksége lesz egy erős edzőre és a motiváló csapattársakra is, mert időnként képes elhagyni magát, de úgy gondolom, hogy ezek mind jelen vannak. Már az első nap fel lehet küldeni a pályára és ugyan valószínűleg nem lesz minden idők legjobb újonca, de meccsről meccsre fejlődni fog. Ha megtanítják neki, hogy ne csak egyféle pass rush technikát alkalmazzon, akkor nagy jövő állhat előtte, mert remek fizikai képességekkel megáldott játékos, aki nemcsak magas és erős, hanem gyors is. A profik között defensive end lesz, de a mi rendszerünkben az egyértelmű passzhelyzeteknél 3-tech defensive tackle-ként is bevethető lenne. Ha távozik JPP, akkor reális esélyt látok McDowell draftolására.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3612271568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása