Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Cam Robinson OT, Alabama

2017. február 24. - Asbee

Nem bővelkedik az idei draft remek támadófalemberekben, de Cam Robinson a top játékosok közé tartozik. Persze az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy talán ő az egyik legmegosztóbb játékos, próbáljunk tehát utánajárni mi lehet az igazság vele kapcsolatban.

1995. október. 9-én született a Louisiana állambeli Monroe-ban. A középiskolában a West Monroe High School tanulója és focicsapatának egyik vezéregyénisége volt. Évfolyamának egyik legjobb tehetségének és offensive tackle-jének tartották. Számos helyről ajánlatot kapott, ő azonban az Alabamát választotta az LSU ellenében és már januárban leérettségizett, hogy a tavaszi munkába is bekapcsolódhasson.

Már freshmanként kezdő vakoldali tackle lett, 14 meccsen szerepelt és mindössze 3 sacket engedélyezett. Mindhárom egyetemi évében SEC bajnok lett, 2015-ben pedig egyetemi bajnoki címet is nyert a Crimson Tide-dal. Utolsó évében első csapatos All-SEC játékosnak választották és az övé lett az Outland valamint a Jacobs Blocking Trophy is. A pályán kívül nem mindig volt ennyire makulátlan, 2016. május. 17-én illegális fegyvertartással tartóztatták le.

Erősségek

Drabál testalkata van és képes lemásolni a pass rusher mozgását. Azonnal kilő a snapnél, futójátéknál nem hezitál, hanem rögtön fellép a második vonalba. Legnagyobb erőssége, hogy el tudja kapni a védőt és piócaként tapad rá, emiatt a profik között sokan inkább jobb oldali tackle-ként vagy guardként látnak benne fantáziát. Be tudja vinni az első ütést, helyes a kézhasználata, az ereje pedig megvan ahhoz, hogy kontrollálja az ellenfelet. Ha elfáradt felemeli a vállvédőit, de az esetek többségében behajlított térdekkel, alacsonyan játszik. Jól irányítja a védőt, távol tudja tartani a játékszertől.

Gyengeségek

Hiába az erő és a remek statisztikák, lábon sokat kell javulnia. Képes ütemet téveszteni a snapnél, amelyből már nehezen tud visszajönni, pláne a gyors edge rusherek ellen. A Bama rendszere is a segítségére volt, számos tight end és H-back segített a blokkolásban, az erős futójáték miatt pedig megoszlott a defensive endek figyelme. Mozgás közben nehezen vált irányt, képes eltéveszteni az emberét. A letartóztatásakor füvet és lopott fegyvert találtak nála, emiatt Nick Saban hetente ellenőrzésekre küldte. Az elmúlt években több Alabama falember (pl. Chance Warmack, D.J. Fluker) teljesítménye is elmaradt a várakozásoktól.

Sokaknál még mindig a top 15-ben van, míg mások csak a 2-3. kör környékére értékelik. Az igazság valahol a kettő között lehet, persze attól függően, hogy mit akarnak tőle a csapatok. Mivel lábon lassú, ezért ha a fal jobb oldalán vagy ha guardként találják meg a helyét, akkor legkorábban az első kör második felében találhat gazdára, de ha valamelyik csapat úgy látja, hogy ezen képessége is elegendő ahhoz, hogy left tackle legyen, akkor némi meglepetésre már korábban is kiválaszthatják. A letartóztatása miatt komoly interjúk várnak rá, melyeken tisztáznia kell magát. Ha ez nem sikerül akkor tovább csúszhat. Ezeket a játékosokat általában nem szeretjük és Ereck Flowers játékával is mutat egy kis hasonlóságot, így előfordulhat, hogy más megoldás után nézünk a draft első körében.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7312290321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása