Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A free agent piac első napjai

2017. március 12. - Asbee

A tavalyi offseasonunk páratlannak mondható, köszönhetően elsősorban a szabadügynök igazolásoknak. A nagy költekezés szerencsére bejött, azonban tudtuk, hogy idén nem leszünk ilyen aktívak, hiszen elsősorban a klasszisaink megtartására kell koncentrálnunk. Persze téma így is van bőven, így most ezekre térnék ki.

Elsőként Brandon Marshallt sikerült átcsábítani a Jets-től, ezzel kapcsolatban pedig már ki is fejtettem a véleményem itt. Annyit most is leírok, hogy jó döntésnek tartom a megszerzését, mert kellett Beckham és Shepard mellé egy veszélyes célpont, Roger Lewis és Tavarres King csak vészmegoldást jelentett volna. Úgy tűnik legújabb WR-ünk fejben is rendben van és egyéni érdekeit alárendeli a csapaténak, így izgatottan várhatjuk a jövőt vele kapcsolatban.

Az eddigi másik szerzeményünk Rhett Ellison, akit kicsit túlfizettünk, hiszen 4 év alatt 18 milliót kereshet és ebből 8 milkát biztosan kifizetünk neki, de az ő személyében egy olyan FB/TE hibridet találtunk akire már 2016-ban is szükségünk lett volna. Egyik tight endünk sem jeleskedett a blokkolásban, ráadásul több alkalommal is a fullback helyére lettek bemozgatva és látható volt, hogy nem erre a feladatra találták ki őket. Valamikor szezon közben támadt is egy kósza gondolatom, hogy bizony újra Bear Pascoe kellene nekünk. Ellison elmondta, hogy még az egyetemen sokat figyelte korábbi játékosunkat és próbált minél jobban hasonlítani rá. Mivel ezzel a húzással valószínűleg idén sem lesz klasszikus fullback az aktív keretben, ezért a korábbi Vikings játékoson kívül további 3 TE-t is megtarthatunk. Jelen állás szerint viszont a legnagyobb szerep Ellisonnak jutna és a Marshall igazolás után alaposan meglepődnék ha a draft első körében erre a posztra húznánk. Ha viszont mégis így lesz, akkor ne lepődjünk meg azon, ha rookie-ként nem jutna nagy szerephez ez a játékos.

A kinti szurkolók hisztirohamot kaptak a támadófal miatt. Sokan azt várták, hogy érkezni fog egy nevesebb offensive tackle, de ez nem történt meg. Ne feledjük Jerry Reese lenyilatkozta Ereck Flowers-szel kapcsolatban, hogy még mindig bíznak benne, de úgy kell játszania mint egy első körös tehetségnek. Ebből nekem az jött le, hogy rá számítunk mint kezdő, de ha továbbra is a tavalyi játékot látjuk tőle, akkor hamar a padra kerül. A másik, hogy hihetetlen módon elszálltak a falemberek fizetései és olyan játékosok kaptak dollármilliókat, akik érzésem szerint jóval kisebb pénzre szolgáltak csak rá. General managerünknek van egy jó szokása, hogy nem szívesen fizet túl mindenkit, de ha olyan játékost talál, akkor neki szívesen kinyitja a bukszát. Meggyőződésem, hogy most is jól döntött és sokszor azok az üzletek a legjobbak amelyek kútba estek. Persze azt is bele kell kalkulálni, hogy idén nincs sok hely a fizetési plafon alatt, de a tavalyi pénzmennyiséggel sem hiszem, hogy ilyen kaliberű játékosokra költöttük volna. Egy-két gyöngyszem:

  • Russell Okung - 4 év, 53M $
  • Andrew WIthworth - 3 év, 36M $
  • Matt Kalil - 5 év, 55M $
  • Kelvin Beachum - 3 év, 24M $
  • Mike Remmers - 5 év, 30M $

Biztos, hogy bennük látnánk a megváltót? Tény, hogy kell az erősítés a támadófalba és szinte biztosan érkezik ide játékos a szabadügynök piacról és a draftról is, de a pánikgombot nem kell megnyomni. Fél év múlva kezdődik csak a szezon, lesz még változás a keretben.

Pláne, hogy D.J. Fluker New Yorkba látogatott és akár már ma aláírhat. Ő guardként és jobb oldali tackle-ként jöhet számításba, de megváltást tőle se várjunk. Ezen kívül nem lepődnék meg John Jerry visszahozatalán sem, B tervként ő is számításba jöhet. A védőfal is új játékost kaphat, hiszen Johnathan Hankins távozóban van, bár meglepő módon még nem talált magának másik csapatot. Nem bánnám Keenan Robinson visszatérését sem, a linebacker sorra ráférne az erősítés. Egy csereirányítóra is szükség lesz, Fluker mellett Geno Smith is látogatóba érkezik.

A távozók sora sem túl népes eddig. Elsőként Robbie Gould írt alá máshova (San Francisco-ba költözik). Érdemes odafigyelni Aldrick Rosas-ra, ő az egyedüli kickerünk az aktív keretben és hiába ismeretlen még NFL körökben, az idei év egyik sleepere lehet! Marshall Newhouse a Raiders-ben folytatja. Nem ez az első eset, hogy valamelyik tapasztalt játékosunkat Oaklendbe csábítják, bár sem Justin Tuck sem Kevin Boothe nem vált be nekik túlzottan.

Összességében azt gondolom, hogy egyelőre nem panaszkodhatunk, a védelemben sikerült megtartani Jason Pierre-Pault, az offense kapott egy még mindig veszélyes célpontot Brandon Marshall személyében, Rhett Ellison pedig a blokkolási képességeit mutathatja meg. A támadófal és a védelem még újabb játékosokkal fog bővülni, de úgy gondolom jó úton járunk és ha semmi extrém nem jön közbe, akkor ez újra egy rájátszásba jutásra alkalmas csapat lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr712331033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása