Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Derek Barnett DE, Tennessee

2017. március 23. - Asbee

Ugyan tavaly megszereztük Olivier Vernont, idén pedig hosszabbítottunk Jason Pierre-Paullal, de csapatunk szereti feltölteni a defensive end posztot. Készüljünk fel hát erre az esetre is és ismerkedjünk meg Derek Barnettel.

 

1996. június. 25-én született Nashville-ben. Középiskolában a Brentwood Academy tanulója volt ahol végzősként 60 szerelésig és 5,5 sackig jutott. Egyeteméül a Tennessee-t választotta, ahol az első freshman DL játékos volt aki azonnal kezdőként léphetett pályára. Rászolgált a bizalomra, hiszen 10 sacket szerzett, amivel megdöntötte Jadeveon Clowney korábbi rekordját. Természetesen All-SEC freshman csapatba választották, 2016-ban pedig az első csapatos szavazást is megkapta a konferenciában.

Erősségek

Masszív testalkat széles vállakkal és jó "súlyelosztással". Alacsonyan tud játszani és befér a blokkok alá. Remekül kapja el a snap pillanatát. Nem elit speed rusher, de a kis területeken is feltalálja magát. Agresszíven használja a kezeit. Nem adja fel, sokáig követi a labdás játékost. A futás ellen is alkalmazható, tudja merre van a játékszer. Akkor sem esik kétségbe ha nem ér oda az irányítóhoz, 2016-ban öt leütött passza és egy interceptionje is volt. Nem ő a leghangosabb az öltözőben, de a csapattársai felnéznek rá, ez még sokat jelenthet a scoutoknál. Tartós és produktív, mindhárom évében 10 sack felett zárt és megdöntötte Reggie White rekordját (33). A sackek mellett 52 alkalommal állította meg az ellenfeleket a LoS mögött.

Gyengeségek

Ugyan a rugalmassága megvan ahhoz, hogy beforduljon a széleken, de nagyobb robbanékonyságra lenne szüksége ehhez. Gyors kezdősebességét elsősorban az időzítésnek köszönheti, amely néha offside-hoz, vagy késői induláshoz vezet. Bővítenie kell a pass rush repertoárját és a kézhasználatán is dolgoznia kell még. A túlzott agresszivitása a szerelések eltévesztéséhez vezethet.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" magas és 259 lb
40 yard: 4,88 s
Súlypontemelkedés: 31 inch
Helyből távolugrás: 117 inch
3 cone drill: 6,96 s
20 yard shuttle: 4,44 s

A nagyobb testalkatú defensive endek közé tartozik, aki a profik között bal oldali DE lehet. Lenyűgöző a statisztikája, 39 meccsen 33 sacket szerzett és a szerelések számával sem állt hadilábon. Igaz lehetne robbanékonyabb, nem az a tipikus speed rusher. Szinte biztos, hogy a top 15-ben valamelyik csapat beleszeret a játékába, de ahogy Robert Ayers-nek, úgy neki is csalódást keltő lehet az első néhány éve.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8212365173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása