Magyar New York Giants Szurkolói Blog

John Mara megvédi Ereck Flowers-t...

Mara interjú

2017. március 27. - MyG

John Mara hallja a panaszaidat és érzi a fájdalmadat Ereck Flowers-sel kapcsolatban (Ezt őszintén szólva kétlem. - MyG), de a Giants társtulajdonosa teljes mértékben kezdő left tackle-ként tekint az eddig csalódást keltő offensive lineman-re 2017-ben is.

"Még nem adtam fel Ereck Flowers-sel kapcsolatban." - mondta Mara vasárnap este, az éves NFL értekezleten, a tulajdonosok gyűlésén. "Tudom, hogy ez nagyon népszerű lenne, de ő egy fiatal gyerek, aki a szezon vége óta is minden nap az edzőtermünkben van - jobb akar lenni. A legjobb left tackle szeretne lenni a ligában. Elég nagy figyelem irányul rá csapatunkban. Remélhetőleg left tackle-ként fogja folytatni, de még nem mondtam le róla és nem gondolom, hogy bárki más a csapatból ezt tette volna."

A Giants több poszt megerősítésével is foglalkozott a szezon vége óta eddig, de a 11-5-ös mérleggel a rájátszásba bejutott csapat talán legégbekiáltóbb hiányosságával, a left tackle poszttal nem. Flowers, a 2015-ös draft abszolút kilencedik pick-je, visszafejlődött a se ilyen, se olyan újonc év után. A szezon után Jerry Reese GM kijelentette: "Itt az idő, hogy beváltsa az első fordulós draftoltként hozzá fűzött reményeket!" Ezzel mintegy beismerve, nem biztos, hogy a left tackle poszt a legmegfelelőbb számára.

"Azt gondolom, ő egy nagyon büszke srác, azt gondolom, hogy a kritikák némelyike az elevenére tapintott, ami motiválhatja őt a következő évben." - folytatta Mara. "Jó gyerek, igazán az! A liga éljátékosa szeretne lenni és én hiszem, hogy aki olyan keményen dolgozik, mint ő és aki olyan nagy és erős, mint ő; annak erre megvan az esélye."

A Giants aláírt a TE Rhett Ellison-nal és az offensive lineman D.J. Fluker-rel a szabadügynök piacon, megteremtve ezzel a hatákonyabb futójáték lehetőségét: 2016-ban mindössze 29-ként végeztünk a ligában a meccsenkénti 88,3 yardos átlaggal.

"Megpróbáltunk erre fókuszálni a szezon után. Azt gondolom, hogy Ellison igazolása, aki egy igazán jó blokkoló TE, olyan valamit hoz a játékunkba, ami eddig nem volt, segíteni fog." - mondta Mara. "Azt gondolom, szükségünk van még egy RB-re. Fluker minden bizonnyal segíteni fog a futójátékban. Többen vannak, akik jobban is tudnak játszani, mint ahogy játszottak."

A védelmet tekintve 11 kezdő játékosból 10 biztosan visszatér, csak Johnathan Hankins nem írt még alá. A Giants szeretné, ha a stabil  defensive tackle visszatérne, de csak az ő feltételeikkel.

"Még egy rész hátra van abból, amit meg szeretnénk őrizni és mi mindent megpróbálunk, amit csak lehet, de nem leszünk felelőtlenek." - fejtette ki ezzel kapcsolatban Mara. "Nem tudom, mi fog történni. Természetesen szeretnénk, ha visszajönne, de nem bármi áron. Nagyon fontos része a csapatnak, nagyszerű srác, fiatal és nagyon jól beleillik a csapatba."

Brandon Marshall-ról:

"Csodálatos dolog az egész csapat számára, hogy egy olyan kaliberű játékost igazoltunk, mint ő. Beszéltünk a szezon után arról, milyen nagyszerű lenne, mennyire jól ki tudná egészíteni a támadójátékot egy nagy elkapó és hirtelen mindez elérhetővé vált. Azt gondolom, ő sokat segít majd nekünk. Nagyon jó a hozzáállása, győzni akar, jó hatással lesz a többi elkapóra is."

A támadójáték elég döcögős volt 2016-ban, a liga 26. helyén fejeztük be 19,4 pontos meccsenkénti áltaggal, úgy hogy Ben McAdoo vezetőedzőként először hívott játékokat. Amikor még McAdoo támadó koordinátorként hívta a játékokat 2015-ben, akkor a Giants 6. volt a ligában meccsenként 26,2 ponttal.

"Ez tőle függ, igazán tőle." - mondta erről Mara. "Néhányszor rákérdeztünk, de még kényelmesen érzi magát így. (Hát én nem mindig, de ez igazán nem számít. :-) - MyG) Azt hiszem, gondol arra, hogy esetleg átadja a játékhívásokat  Mike Sullivan-nek, de Mike McCarthy (Packers edző) is még mindig így csinálja és hát ő volt a mentora. Ha neki így jó, akkor nekünk is megfelel, amennyiben úgy érzi, hogy rendesen tudja menedzselni a játékot."

 johnmara1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8812374521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása