Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Forrest Lamp G/T, Western Kentucky

2017. április 02. - Asbee

Tovább dübörög a leendő újoncok ismertetője, egy fontos támadó falemberről még nem esett szó, pedig a legjobb képességekkel talán Forrest Lamp rendelkezik. Lássuk miért.

1994-ben született Floridában, Venice városában. A helyi középiskolába járt, ahol a védő- és a támadófalban is játszott. Két csillagos tehetségnek rangsorolták, a nagyobb egyetemek pedig az elvártnál kisebb testalkata miatt nem foglalkoztak vele, így a Western Kentucky-n folytatta.

Ott a 2012-es évet redshirt miatt kihagyta, majd rögtön ő lett a kezdő jobb oldali guard, három meccs után pedig a vakoldali tackle-ként számítottak rá és maradt is ezen a poszton.

Erősségek

Remek egyensúly. Rugalmas alsótesttel rendelkezik és kiváló letarális agilitása van, stabilan tartja magát és le tudja másolni az ellenfél mozgását. Fürge, el tudja kapni a védőt és kellő távolságban tartja magától. Agresszíven használja a karjait a counter move-ok ellen. Széles vállakkal rendelkezik és még mindig további izmot tud pakolni magára. A speed rushereket is távot tudja tartani a zsebtől. Megalkuvást nem tűrően blokkol és megvan az önbizalma ahhoz, hogy az NFL-ben is kiváló falember legyen. Futásblokkoláskor is fizikális. Csak ritkán végzi a földön. Az edzéseken is odateszi magát, kétszer csapatkapitánynak választották. Négy évig volt kezdő, 51-szer lépett pályára.

Gyengeségek

Az átlagosnál rövidebb karok. Túl agresszíven támadja meg a széleket, emiatt pedig alkalmanként be tud törni belül a pass rusher. Túlságosan kapkod a speed rusherek ellen. Csak átlagos testalkata van egy falemberhez képest. Keveset, mindössze három mérkőzésen szerepelt guardként, pedig a profik között inkább ott lehet jövője. Utolsó szezonjában kihagyott két mérkőzést sérülés miatt és a Senior Bowlon is ki kellett állnia.

Combine eredmények

Méretek: 6'4" magas és 309 lb
40 yard: 5 s
Fekvenyomás: 34
Súlypontemelkedés: 27,5 inch
Helyből távolugrás: 111 inch
3 cone drill: 7,55 s
20 yard shuttle: 4,62 s

Szegényes az idei offensive tackle felhozatal és Lampnek is valószínűleg guardként lehet jövője. Remek képességekkel rendelkezik, megfelelő technikája van és meg tudja védeni az irányítóját, de a rövid karjai és az átlagos testalkata miatt inkább a fal belsejében lehet jövője. Kérdés, hogy mennyire lehet szükségünk rögtön egy guardra, de ha választanom kellene egy OL játékost az első körben, akkor ő lenne az. Reális esélye van arra, hogy olyan játékossá váljon mint Zack Martin vagy Justin Pugh.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr812395495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása