Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jabrill Peppers S, Michigan

2017. április 05. - Asbee

Ugyan a legnagyobb valószínűség szerint a támadósorba várhatjuk az első körös draft húzásunkat, de több olyan védő is akad akinek szóba jöhetne a kiválasztása. Az egyik ilyen Jabrill Peppers, aki megmutatta sokoldalúságát és ha a 23-dik pick előtt sem kerül kiválasztásra, akkor reális eséllyel ő lenne a legjobb elérrhető játékos.

1995. október. 4-én született New Jersey-ben East Orange városában. A középiskola első évében cornerbackként, utána futóként számítottak rá és mindkét évben állami bajnoki címet szereztek. Utána iskolát váltott, ahol szintén bajnokok lettek. Atlétikában szintén remekelt. A Rivals.com 5 csillagos tehetségnek rangsorolta, Leonard Fournette mögött a második legjobb játékosnak tartották és a Michigan legnagyobb szerzeménye volt.

Ott aztán hírnevéhez méltóan játszott is számos egyéni elismerést gyűjtött be. Kétszer is All-Big Ten első csapatba választották, 2015-ben All-American második, tavaly pedig az első csapatos szavazást is megkapta. Ezen kívül ő volt a Big Ten legjobb játékosa is, ráadásul a Lott Trophy és a Paul Hornung Award is az ő kezében landolt. Nem volt csoda, hogy kijött a draftra.

Erősségek

Szinte tökéletes testalkata van az NFL-hez, ami nagy fokú atletikusságot is sejtet. Talán ő rendelkezik a legjobb ösztönökkel, ami a gyorsasággal kiegészülve gyilkos kombinációt alkot. Jól gyorsul fel, be tud törni a lyukakba és ki tudja kerülni a blokkolni igyekvő ellenfeleket. Sebessége elegendő ahhoz, hogy lépést tartson az elkapókkal, így a coverage feladatokat is el tudja látni. Kis mérete ellenére is feltalálja magát a line of scrimmage környékén. Néha túlzottan agresszíven próbálkozik, de a nyílt területen is véghez tudja vinni a szerelési kísérletét. Szívós, a nagyobb labdacipelők ellen sem esik kétségbe. Returnerként is lehet jövője és a Michiganen futóként is bevetették. Ugyan csak egy interceptionje van, de a labdaérzékével nincs gond és a testétől távol húzza le a játékszert. Atlétikában 100 és 200 méteres síkfutásban is remek eredményeket ért el.

Gyengeségek

A tweener jelenség felmerül nála is, hiszen túl kicsi ahhoz, hogy a LoS környékén szerepeljen, de mély coverage-ben nincs nagy tapasztalata. Testalkatához képest erős, de ha teheti inkább kerüli a kontaktot. Viszonylag sokszor végezte a földön. Túlzott agressziója miatt megszivatható a cutback move-okkal.

Combine eredmények

Méretek: 5'11" és 213 lb
40 yard: 4,46 s
Fekvenyomás: 19
Súlypontemelkedés: 35,5 inch
Helyből távolugrás: 128 inch

Kedvelem az ilyen játékosokat, egy "valódi" focistáról beszélünk. Sokoldalú, több poszton is bevetették és mindenhol helytállt. Remek mentalitással rendelkezik, amely szintén áldás lehet az NFL edzőknek. Többen nem kedvelik a játékát és kicsit alulértékelik például a kevés interception miatt. Úgy gondolom, hogy a számokban benne van az is, hogy több szerepkörben vetették be, a profik között erre nem lesz lehetőség, a testalkata pedig bőven elég ahhoz, hogy egy hatásos strong safety legyen. Aláírom, hogy ezek miatt nem éri meg a top 10-ben kiválasztani, de egy későbbi csapat lehet nagyon fog örülni annak, ha megtalálják a következő Troy Polamalut. Nem valószínű a draftolása, hiszen jól állunk ezen a poszton, de csapatunk kedveli az olyan játékosokat akik sokoldalúak, fejben egyben vannak és nem az utolsó évükben robbantak be, úgyhogy mindenképp beszélni kell róla is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6312403137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása