Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2. napos tehetségek 1. rész

2017. április 07. - Asbee

Természetesen a drafton nemcsak az első kör a fontos, sőt az egész játékosbörze ritmusa igazán a második napon indul majd be. A "pénteki" tehetségekkel szemben is bőven vannak elvárások, őket is a kezdőbe várják a csapatok. Most megismerhetitek azokat a játékosokat, akik április. 28-án válhatnak csapatunk tagjává.

Davis Webb QB, California

A Texas Tech-en kezdett, ahol először Baker Mayfielddel vívott komoly harcot a kezdő helyért, riválisa pedig Oklahomába transferelt, majd Patrick Mahomes lett a vetélytársa, aki 2015-ben ki is szorította őt a csapatból, így utolsó szezonjára a Golden Bears-hez igazolt. Mindkét helyen up-tempo offense-ben kellett helytállnia és annak ellenére, hogy a legjobb elkapóit elveszítette a Cal, nem lehetett panasz Webbre, aki hozta a tavalyi 1/1-es Jared Goff számait. Remek fizikai képességekkel rendelkezik, erős karja van és végig produktív volt mikor a pályára került, a Senior Bowlon sem lehetett rá panasz. Ennek ellenére sokat kell javulnia ahhoz, hogy az NFL-ben is kezdő legyen, a pro style offense-zel vélhetően neki is meggyűlik majd a baja. Abszolút projekt QB (bár ezen a poszton az első körön kívül mindenki az), aki néhány év padozás után kezdő játékossá válhat.

Nathan Peterman QB, Pittsburgh

Ugyan neki nincsenek olyan prototípus méretei, mint Webbnek, de fizikailag így is rendben van, ráadásul egy irányítóhoz képest korrekt gyorsasággal és szívóssággal rendelkezik. Két évig volt kezdő, ezalatt mindig 60%-nál jobb pontossággal passzolt. Intelligens játékos, aki valóban felnőtt emberként érkezik meg a profik közé, hiszen a mentalitásával sincs gond. A döntéshozatalán neki is javítania kell, azonban a scoutok láthatnak benne annyit, hogy későbbi kezdőként gondoljanak rá. Mike Mayock szerint a következő Kirk Cousins válhat belőle.

Samaje Perine RB, Oklahoma

A futójáték erősítésre szorul ás alaposan hiányzik egy power back, aki a rövid yardos szituációkat is meg tudja oldani. Samaje Perine megoldást jelenthet, aki három produktív szezon után érkezik meg a ligába. Hihetetlen erős, a Combine-on mindenkit lenyűgözött fekvenyomásban. A statjai ugyan gyengülő tendenciát mutatnak, de az utolsó két évében Joe Mixonnal kellett megosztania a snapeket. Nem egy villámléptű futó, aki valószínűleg nem fog 60-70 yardon át végigszaladni a pályán, de ezt nem is fogják elvárni tőle. Cserébe kiváló mentalitást hoz magával és a kontakt után is hasznos yardokat tud termelni, aki Paul Perkins-szel és Shane Vereennel kiegészülve remek hármast alkothat.

D'Onta Foreman RB, Texas

Akárcsak Perine, ő sem lógta el az uzsonnákat és 2000 yardos teljesítménnyel a háta mögött döntött úgy, hogy profinak áll. Méretéhez képest kellően agilis, de a nyílt területen ő sem fog bokákat törni. Természetesen neki is van némi hiányossága, a fumble problémákat nem tudta még legyőzni és elkapóként sem mutatta meg, hogy helytáll. Ennek ellenére szép jövő állhat előtte, ha jól alkalmazzák akkor ő is a rotáció hasznos tagja lehet.

JuJu Smith-Schuster WR, USC

Brandon Marshall egy, maximum két évre érkezett, Jerry Reese pedig előszeretettel draftol elkapót, így ne lepődjünk meg azon, ha egy WR is érkezik a második vagy a harmadik körben. Nem véletlenül hasonlítják pont Marshallhoz Smith-Schustert, már a középiskola végén NFL kész testalkattal rendelkezett. Nem ő lesz a liga leggyorsabb elkapója, azonban fizikailag dominálni tudja a cornerbackeket és a hozzáállására sem lehet panasz.

Zay Jones WR, East Carolina

A Senior Bowlon figyeltem fel rá, ahol elképesztő elkapásokat mutatott be, úgy vitte véghez a legnehezebb egykezes elkapásokat is, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Elképesztő statisztikái vannak, 399 elkapás fűződik a nevéhez, ezzel pedig ő a csúcstartó az FBS-ben. Szinte mindegyik WR pozícióban bevetették és jól találja meg a zónavédekezés határait, bár emberezés ellen nem mindig tudott elszakadni és nem ő volt a legveszélyesebb mélységi célpont sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr612408651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása