Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Patrick Mahomes II QB, Texas Tech

2017. április 17. - Asbee

Ahogy az már korábban is elhangzott, akár már idén kiválaszthatunk egy Manning utódot, így a drafton a top QB-kat is számításba kell venni. Az egyik ilyen játékos Pat Mahomes a Texas Tech-ről, akinek hihetetlen statjai voltak.

1995. szeptember. 17-én született Texas-ban Tyler városában. A Whitehouse High School tanulójaként a foci mellett baseballban és kosárlabdában is helytállt. A Rivals.com 3 csillagos tehetségnek és a 12-dik legjobb dual-threat QB-nak rangsorolta. Egyeteméül a Texas Tech-et választotta.

Freshmanként Davis Webb cseréje volt, akinek a sérülése után kapott csak lehetőséget és végül be is verekedte magát a csapatba. A Baylor ellen 598 yardot passzolt, ami Big 12 rekord az újonc irányítók között. A második szezonjában maradt a depth chart élén, amit hasonló emlékezetes produkciókkal hálált meg. A szezont cégül 4653 yarddal és 36 touchdownnal zárta. 2016-ban az Oklahoma ellen 819 yardot haladt a Texas Tech offense ami NFL rekord. Ebben az évben övé lett a Sammy Baugh Trophy, valamint All-Big 12 második csapatba választották.

Erősségek

Megfelelő magasság, amire még tud izmot pakolni. Átlagon felüli karereje van, be tudja játszani a teljes pályát. Különböző testhelyzetből is jól pörgeti meg a labdát. Kellően mobilis, lábon is hasznos yardokat tud hozni. Jól gyorsul fel és áll is meg, hibára tudja kényszeríteni a védőt. Nem esik kétségbe ha magánál kell tartania a játékszert. Jól tud improvizálni. Passzoláskor gyorsan ereszti el a labdát. Jó vérvonal, édesapja 11 évig volt baseball játékos. Remek mentalitása van, juniorként csapatkapitány volt. Szívós, volt hogy sérülten is vállalta a játékot. Produktív két éven van túl, számos egyetemi rekordot megdöntött.

Gyengeségek

Javítania kell a lábmunkáján és a technikáján. Túl sokat van nála a labda, nehezen érzi a nyomást. Nem mindig bízik az ösztöneiben. Olyan dobásokba is belemegy amelyekbe nem kellene, ráadásul volt 6 fumble-je is. Korábban a baseball volt az első szerelme és azon is gondolkodott, hogy ott folytatja. Számos sérülése volt 2015 óta, először egy MCL húzódás, majd a jobb válla sérült meg, decemberben pedig a bal csuklóját kellett műteni.

Combine eredmények

Méretek: 6'2" és 225 lb
40 yard: 4,8 s
Súlypontemelkedés: 30 inch
Helyből távolugrás: 114 inch
3 cone drill: 6,88 s
20 yard shuttle: 4,08 s

Szinte egyik szakértőnél sincs egyező QB rangsor, csak azt tudjuk, hogy kit tartanak a top 4-nek. Köztük van Mahomes is, aki kimagasló számokat produkált. A nagy kérdés vele kapcsolatban, hogy mennyire tudja ezt megismételni a profik között. Air Raid rendszerből jön és az ebből a szisztémából kikerülő irányítók rendre szenvednek az NFL-ben. Emiatt én távol maradnék tőle, de az tény, hogy a mentalitásába sok csapat bele fog szeretni és egy jó alapanyag lehet az edzőknek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5712432627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása