Magyar New York Giants Szurkolói Blog

4/140: Wayne Gallman RB, Clemson

2017. április 29. - Asbee

Szükségünk volt egy running backre is és ezt a needet a negyedik kör végén oldottuk meg. Láthattunk pár őrült picket ezen a poszton, de Gallman jó értéket képvisel a draft ezen szakaszában. Lássuk kiről is van szó!

1994. január. 10-én született Loganville városában. A középiskola elvégzése után több ajánlat közül is választhatott, ő pedig a Clemson mellett döntött. Az első évében redshirtöt kapott, majd 2014-ben ő lett a kezdő futó, amit 769 yarddal hálált meg. Egy évvel később az 1527 futott yardja iskolacsúcsot és első csapatos All-ACC jelölést jelentett. 2016-ban is 1000 yard felett futott, ekkor All-ACC második csapatba szavazták.

Erősségek

Fizikális futó, aki lehajtja a fejét és alacsonyan játszik. Gyors első lépése van, de a következő mozzanatai még erősebbek, hihetetlen irányváltásokra képes. Jó north-south futó, lerázza magáról a szerelési kísérletet, de a laterális mozgásokra is képes. Erős játékos. Agresszív blokkoló, keresi a kontaktot a védővel és próbálja elpusztítani őket. Jól ismeri fel a nyomást passzblokkoláskor, meg tudja hosszabbítani a játékot. Egy futóhoz képest jó kezei vannak és tud még fejlődni ebben a tekintetben. Jó statisztikái vannak. Édesapja is amerikai focista volt, a Valdosta State safety-jeként játszott. Sok labdacipelésből csak 5 fumble-t vétett.

Gyengeségek

Lehetne erőteljesebb felépítésű. Néha magasan fut és ekkor könnyebb megállítani. A nagyobb tömegben kicsit türelmesebbnek kell lennie. Két snap között is koncentrálnia kell, képes a false startra. Agresszív stílusa tartóssági és labdabiztonsági kérdéseket vet fel.

Combine eredmények

Méretek: 6'0" magas és 215 lb
40 yard: 4,6 s
Fekvenyomás: 21
Súlypontemelkedés: 29,5 inch
Helyből távolugrás: 120 inch
3 cone drill: 7,17 s
20 yard shuttle: 4,28 s

Tipikus jack of all trades játékos, aki a játék egyik elemében sem kiemelkedő, cserébe viszont mindenben elfogadhatóan teljesít. A két tackle között és kívül is tud futni, jó blokkoló és elkapóként is lehet rá számítani Kellett egy futó, hiszen valószínűleg Paul Perkins lesz a kezdő és mellette Shane Vereen jelent csak komolyabb értéket, így Gallman már az első évében számottevő szerepre számíthat, Engramhez hasonlóan instant impact játékos lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr412467911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása