Magyar New York Giants Szurkolói Blog

6/200: Adam Bisnowaty OT, Pittsburgh

2017. április 29. - Asbee

Megunták a war roomban az idei draftot, így megejtettünk egy trade-et, a 6. és a 7. körös pickünk a Titans-nél landolt, mi pedig 7 hellyel léptünk feljebb és megszereztünk egy falembert Adam Bisnowaty személyében, aki guard vagy jobb oldali tackle lehet a profik között.

1993. december. 14-én született Pittsburgh-ben. 4 csillagos prospect volt, több egyetem hívása közül a Florida és a Pittsburgh között vacillált, ő pedig maradt az otthonához közel. 2012-ben redshirtöt kapott, majd egy évvel később azonnal kezdő LT lett. 9 meccs után megsérült és csak 2014-ben lépett már pályára. Akkor 10 mérkőzést bírt, de utána már nem volt problémája a tartóssággal. Első csapatos All-ACC választott és a Jacobs Blocking Trophy egyik jelöltje is ő volt. Részt vett a 2017-es Senior Bowlon.

Erősségek

Kidolgozott testalkata van. Kellően erős a felsőteste ahhoz, hogy futásblokkoláskor megnyerje az egy vs egy elleni csatákat. Remek versenyszelleme van és mindent megtesz azért, hogy minél inkább megnehezítse a védő dolgát. Jól időzíti az ütközést és le tud horgonyozni. Belül tartja a könyökeit és keresi a kontaktot a karjaival. Jó szögeket választ és képes megnyitni az útvonalat a futó előtt. Eléggé atletikus ahhoz, hogy fellépjen a második vonalba. Négy évig volt kezdő LT és az utolsó szezonban csapatkapitánnyá is választották. Kommunikációból diplomázott 2015-ben és mindegyik szezonjában Academic All-ACC jelölést is kapott.

Gyengeségek

Merev alsótest nehéz oldallépésekkel és kickslide-dal, a szabad területeken képes elveszíteni a csatát. A sebesség ellen gondban lehet az egyensúlya. Túl magasan játszik. Sok büntetést szedett be, ez pláne meglepő volt a senior szezonjában, mikor már nagy tapasztalattal rendelkezett. Rövid karjai vannak. 2014-ben volt egy egy meccses eltiltása a csapat szabályainak megszegése miatt.

Combine eredmények

Méretek: 6'6" magas és 304 lb
40 yard: 5,23 s
Fekvenyomás: 23
Súlypontemelkedés: 29,5 inch
Helyből távolugrás: 96 inch
3 cone drill: 8,02 s
20 yard shuttle: 4,94 s

Gyenge volt az idei offensive tackle class, így az sem lett volna csoda, ha egyik OT sem húzzuk ki. Bisnowaty-nak a fal jobb oldalán vagy guardként lehet jövője, bár hosszú utat kell bejárnia addig, hogy reális esélye legyen a kezdőcsapatba jutáshoz. Nem rossz pick, a draft ezen szakaszában korrekt értéket képvisel és egy jó mentalitású, keményen dolgozó játékossal gazdagodott a támadófalunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6512468215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása