Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Korábbi edzőjének dicsérő szavai Evan Engramről

2017. május 05. - zedonbass

Hugh Freeze, az Ole Miss edzőjének nyilatkozata a korábbi játékosáról.

Hugh Freeze listát vezet a "figyelemelvonókról" a csapatánál.

Aki ellóg egy óráról, máris felkerül rá a neve. Aki elkésik a konditeremből, annak is. Akit Evan Engramnek hívnak, annak viszont nem. És ez az egyetlen hely, ahol a Giants első körös választottja észrevétlen maradt a Rebelként töltött négy éve során.

"Annyira felpörgeti az embert, ha egy tanítványa jól végzi a dolgát" - mondta Freeze a draft első napja után. "Velem is így van. Mintaszerűen teljesített az egyetemen, nemcsak a pályán, hanem azon kívül és a tanteremben is. Nem is emlékszem, hogy az itt töltött négy éve alatt valaha is szerepelt volna az "figyelemelvonók listáján". Erre azokat jegyzem fel, akik elvonják a figyelmemet a lényegről.

A georgiai születésű Engram 2013-ban érkezett az Ole Misshez, vagyis ugyanakkor, amikor az Olivia és Archie Manning Edzőközpont a nevét kapta a játékos későbbi NFL-beli irányítójának szülei tiszteletére. Az első idényében nyolc mérkőzésen szerepel tight end pozícióban, hatszor kezdőként, azután a bal oldali tackle Laremy Tunsillal párban az iskola történetének első olyan újonca lett, aki bekerült az All-SEC válogatottjába. Mindez úgy sikerült neki, hogy az alapszakasz utolsó öt meccsét bokasérülés miatt kénytelen volt kihagyni - ebben az időszakban az Ole Miss 3-2-es mérleggel szerepelt, és a két elveszített párharcon mindössze 20 pontot szerzett a konferencia záró szakaszában.

"A teljes támadójátékunk átalakult" - mondta Freeze. "Közel sem voltunk olyan jók, vagyis ekkor világossá vált, milyen értékes.

A Music City Bowlban tért vissza a sérüléséből, ahol kezdőként szerepelt a Rebelsben, a Georgia Tech csapatával szemben 25-17-re megnyert mérkőzésen.

Az idény után teljesen felépülő Engram másodévesként robbant be, az egész országban első volt a tight endek között elkapásonként 17,4 megtett yarddal, sőt rekordot állított be az ezen a poszton egy idényen belül elkapott yardok terén. Innen egyenes út vezetett egészen addig, hogy minden idők legeredményesebb Ole Miss-beli tight endjévé váljon az elkapások számát (162), az elkapott yardokat (2320) és a touchdownelkapásokat (15) tekintve. Ezenkívül ő lett az első olyan játékos az iskola történetében, akit négyszer is beválasztottak az All-SEC csapatába, és a karrierjét országos szinten az aktív tight endek közül a legtöbb elkapott yarddal rendelkezőként zárta.

"Még a válogatás során kezdődött" - mondja Freeze. "Már-már zavarban vagyok, ha arról kell beszélnem, pontosan hogyan történt, de őt nem egyszerűen csak beválogattuk. Mi, edzők olykor tévesen ezt képzeljük. Egy Atlanta környékén élő gyerek nem kap olyan ajánlatokat, mint mások. Nagyon megkedveltem, és jó volt vele beszélgetni. Eltökélte, hogy ott akar lenni az edzőtáborban, és ösztöndíjat akar szerezni. Eljött az elitedzőtáborba, és messze kiemelkedett. Majdnem elszúrtam az egészet, mert láttam, amit láttam, ugyanakkor nem értettem, miért nem csapott le senki a srácra."

"Amikor nem kapott ajánlatot az edzőtáborban, szó szerint végigsírta a hazautat. Majd ő elmeséli. Hála az égnek két nappal később átgondoltam, mit is tapasztaltam. Felhívtam, és megtettem az ajánlatot. És milyen jó, hogy így tettünk. Mindez róla is sokat elárul. Eljött, keményen megdolgozott az ösztöndíjáért és a sebességének, alkatának és képességeinek fejlesztéséért. Kiérdemelte, hogy az első körben válasszák ki."

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9012481245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása