Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amiért utálom a (New yorki) médiát

2017. május 27. - Asbee

A csapatoknál megkezdődtek a tavaszi felkészülések, amelyek egyelőre nem kötelező jellegűek és rendre van egy-egy hiányzó is. Ez természetesen most is így van, Odell Beckham Jr, Olivier Vernon és Owa Odighizuwa nem volt jelen. Igaz utóbbi kettő hiányáról nem nagyon olvashattunk, inkább szokás szerint Beckham került előtérbe, ami kezd már nagyon fárasztó lenni.

A beat writer egy eléggé ellenszenves faj. Korábbi bölcsészhallgatóként elhelyezkedtek valamelyik nagy újságnál és mivel meg tudták mondani hány yardos büntetést ér egy false start, valamint fel tudtak sorolni három játékost az adott város csapatából, ezért ők képviselik az adott médiumot minden gyakorláson, sajtótájékoztatón és mérkőzésen. Persze némelyikük hasznos munkát is végez, de az esetek nagy részében jobban tesszük ha nem adunk sokat a véleményükre.

Jelenleg május vége van, több mint három hónap az első alapszakasz mérkőzésig. Bőven van idő felkészülni, ráadásul a kollektív szerződés igencsak szigorítottan áll az edzések számához és milyenségéhez, így jelenleg nem is edzhetnek a csapatok teljes felszerelésben. A kontakt hiánya miatt néhány pozícióban, például a támadófalban nem is lehet felmérni a játékosok képességeit, hiszen az egy dolog, hogy mondjuk jól mozognak lábon, de amíg nem jön szembe a defensive end, addig kár bármit is mondani róluk. Pláne az újoncoknál van ez így és ehhez még hozzájön az is, hogy előtérbe került a spread offense az egyetemi ligában, szóval ne csodálkozzunk, hogy ennyi használhatatlan O line játékos érkezett mostanában a college-ból.

Ezek az edzések általában nem olyan intenzitásúak mint egy egyéni felkészülés egy pozíciós vagy egy erőnléti edzővel. Aki sikeres játékos a ligában az tudja mi a jó neki, tudja hogyan kell ütemeznie az offseasont és az egyénileg elvégzett munka sokkal hasznosabb lehet annál, hogy elkapjon pár labdát ezalatt a napok alatt. És egyébként is. Ki fog emlékezni arra, hogy mi történt egy tavaszi OTA-n? Senki...

Rátérve Beckham esetére, láthattunk videókat is, hogy a Hall of Famer Chris Carterrel készült Los Angeles-ben. Azt is olvashattuk, hogy a korábbi elkapó milyen véleménnyel van a játékosunkról. Soha nem volt baj OBJ szorgalmával, mindig becsülettel készült és mindent alárendel annak érdekében, hogy Super Bowl győztes lehessen. Amíg ő viszi a hátán az offense-t, addig nem hiszem, hogy egy rossz szót is szólhatnánk azért, mert kihagy egy OTA-t. Aaron Donald szintén ugyanígy tett, Washingtonban Trent Williams és Jordan Reed szintén.

A sérülésekről persze egy szó sem esett, pedig Eli Apple-nek a combhajlító izma sérült meg, Geno Smith pedig még mindig nem végezhet teljes értékű munkát. Ezek lennének fontosabbak, jelenleg nagyobb jelentősége van annak, hogy mindenki egészséges legyen és a súlyos sérülésből visszatérők is minél hamarabb egészségesek legyenek mint annak, hogy egy-egy kulcsjátékos távol marad.

Azt maga Beckham is megerősítette, hogy a kötelező edzéseken részt fog venni, addig viszont valószínűleg továbbra is egyénileg fog készülni. Ben McAdoo is beszélt erről és amit ilyenkor mondani kell, hogy nyilván fájó a hiánya és minden játékosra szükség van már most is, stb (mégis mit nyilatkozzon, nyugodtan menjen haza mindenki?). Ennek ellenére még vagy négyszer feltették neki ugyanezt a kérdést, pedig a válasz elsőre is kiszűrhető volt. Van egy elit elkapónk, aki a liga egyik legjobbja. Becsüljük meg és ne csináljunk problémát a személye körül minden egyes alkalommal, még akkor is ha egyébként nincs semmi abnormális az adott szituációban. Ő lehet az, aki hozzásegíthet minket a következő Super Bowl győzelemhez. Jó lenne ha ezt a média is belátná és nemcsak a kattintásokra hajtanának, mert régen várhattuk ennyire jó és nyugodt körülmények között az előttünk álló évet, nem lenne jó ha néhány firkász ebbe belerondítana.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4312544267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása