Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: irányítók

2017. június 10. - Asbee

Ugyan a kezdőnk adott Eli Manning személyében, mégis számos izgalmas csatát láthatunk majd a QB-k között. Azt se feledjük, hogy tettünk egy kísérletet a következő franchise quarterback megszerzésére, Davis Webb akár a profik között is remek karriert hozhat. Jöjjön a részletes áttekintő.

Gyenge éven van túl Manning, hiába remekelt 2014-ben és '15-ben, tavaly nem működött az offense, ami az ő játékán is látszott. Többször pontatlan volt, az év második felében pedig dobott egy-egy buta interceptiont is. Fizikailag biztos van benne még néhány év, bár a zsebben már lényegesen rosszabbul mozog mint négy-öt éve és talán túlságosan is óvja magát az ellenféltől. Ennek ellenére úgy gondolom hogyha javul a támadófal, a futójáték életre kel és a játékhívásokban is több kreativitás lesz, akkor hozni fogja Eli az elvártakat. Egy újonc azonban érkezett a drafton Davis Webb személyében.

A harmadik körben érkezett a korábbi California játékos, aki a Texas Tech-en kezdte meg egyetemi karrierjét. Abszolút projekt játékosnak tartják, aki azonban sokat fejlődhet köszönhetően annak, hogy szinte tökéletes méretei vannak a pozícióhoz, a karereje is rendben van és éjjel-nappal a meccsfelvételeket tanulmányozza. A legnagyobb problémája, hogy Air Raid rendszerből jött, amely nagyon ritkán nevel ki produktív irányítókat. Neki is türelemmel kell lennie és kezdetben valószínűleg csak a harmadik számú játékos lesz a poszton.

A második számúnak jelenleg Josh Johnsont mondják, akinek utoljára 2011-ben volt passzkísérlete az alapszakaszban. Nagy előnye, hogy ismeri már az offense-t és a földön is hasznos yardokat tud hozni, abban azonban biztosan lehetünk hogyha pályára kell lépnie, akkor nem lehetnek nagy reményeink.

Nem véletlen Geno Smith érkezése sem, aki nem felelt meg az elvárásoknak a Jets-nél, ráadásul ACL szakadás után van. Új playbookot kell tanulnia és nem is térhetett még vissza teljes erőbedobással, de elfogadta a kihívást és mindent megtesz azért, hogy ő legyen Manning első számú cseréje. Korábban hasonló módon volt évekig David Carr a cserénk, hasonló szerepet szánunk Smith-nek is.

Tetszik ez a verseny. Jelen pillanatban azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Manning a mostani szerződése után sem vonul vissza, de őt is még jobb játékra ösztönözheti Webb érkezése. Nekik biztos helyük lesz a csapat keretében, míg Smith és Johnson nagyot fog küzdeni a 2017-es roster helyért.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5012584255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása