Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: futók

2017. június 12. - Asbee

A névsor alapján átlag alatti a running back állományunk, hiszen az elmúlt években a várakozáson alul teljesített a futójátékunk és jelenleg nem is találunk igazi klasszist ezen a poszton. Ennek ellenére több fiatal játékosunk is van akik robbanthatnak idén.

Erre a legnagyobb esélye Paul Perkins-nek lesz, aki tavaly a depth chart aljáról küzdötte fel magát kezdőnek és egy-egy játéka az egyetemi bravúrjait idézte. Végül 456 yardig jutott, touchdownt azonban nem szerzett, érdekes lesz hát látni, hogy mennyire alkalmas a red zone szituációk megoldására. A nyilatkozatok alapján ő lesz a kezdőnk és rá is szolgált erre.

Shane Vereen sem tartozik a nagyobb testalkatú futók közé, a kézügyessége azonban szinte olyan mint egy elkapóé és természetesen futni is tud a labdával. Érkezése után jól mutatkozott be, a 2016-os szezonja azonban a sérülése miatt rövidre sikeredett, így az offseasonban a távozása is felmerült. Ez nem következett be és ha egészséges marad, akkor hasznos lehet a harmadik downoknál.

Érdekes helyzetben van Orleans Darkwa, hiszen eddig nem kapott túl sok lehetőséget, azonban amikor pályára lépett akkor az esetek döntő többségében produktív tudott lenni. Tavaly ő is megszenvedett a sérülésekkel, idén pedig először az aktív keretbe kell bekerülnie, utána pedig a minél több játékidőért harcolhat. Előnyére válhat, hogy ő a legnagyobb testalkatú running back a rosteren, így ezt ki is használhatja akár.

Shaun Draughn érkezését nem tudom hova tenni, hiszen már 29 éves és nincs komoly pályafutás a háta mögött. Igaz tavaly volt 4 futott és 2 elkapott TD-je is, de ő sem az a játékos aki fejjel előre beszalad két yardról az end zone-ba, a 205 fontos tömege ezt nem teszi lehetővé.

Wayne Gallman Perkins tavalyi útját járhatja be. Kezdetben valószínűleg nem fog sok lehetőséget kapni és minden egyes snapért meg kell majd küzdenie, de NFL kész játékosnak tartják. Sokoldalú, igaz a játék egyik elemében sem tud extraklasszis játékot nyújtani, de nincs is kifejezett gyengesége.

Jacob Huesman korábban irányítót is játszott, mi pedig futóként számítunk rá. Nagy meglepetés lenne az ő keretbe kerülése. Khalid Abdullah jó statokat hozott az egyetemen, de kis iskolából érkezett, draftolatlan játékosként a gyakorlócsapaton át vezethet számára az út az NFL-be.

Tavaly nem alkalmaztunk fullbacket és idén is meglepetés lenne egy ilyen játékos alkalmazása, de Shane Smith-ről mindenképp írni kell. Tipikus gym rat, durván kigyúrta magát és a SJSU pro day-en fekvenyomásban (36) és súlypontemelkedésben (37 inch) is remekelt.

Látszik, hogy inkább a passzjátékra építjük az offense-t, több remek célpontja is lesz Manningnek, azonban futójáték nélkül nehéz lesz nyerni. Nem várok túl nagy csodát a játékosainktól, de okozhatnak kellemes meglepetéseket. Perkins lesz az egyértelmű kezdőnk, de nagyon bízom benne, hogy az újonc Gallman felzárkózik mögé a rangsorban, hiszen ők lehetnek a jövő running backjei. Shane Vereent sem írnám le, 2015-ben kissé alulértékeltük, sok hasznos játékot hozott, amelyek tavaly is óriási segítséget jelenthettek volna. Hogy ki lesz a negyedik (esetleg az ötödik) futó a keretben még nem tudhatjuk, a jelenlegi helyzet alapján Darkwa és Draughn esélyei tűnnek a legnagyobbnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5312587375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása